Väldisponerad med fina umgängesytor

Majorna, Göteborg

Haråsgatan 21

På förhand
Utgångspris
3 595 000 kr
Avgift
4 059 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
69,2 kvm

Väldisponerad med fina umgängesytor

Underbar funkistrea som renoverats med varsam hand och sinne för detaljer. Populär och välskött förening med låg belåningsgrad.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till denna härliga trea omsluten av grönska!. Haråsgatan 21 - Bjurfors
Varmt välkommen till denna härliga trea omsluten av grönska!
Lummig innergård med gemensamma uteplatser och grillmöjligheter. Haråsgatan 21 - Bjurfors
Lummig innergård med gemensamma uteplatser och grillmöjligheter
. Haråsgatan 21 - Bjurfors
I Söderlingska parken finns härliga grön- och lekytor. Haråsgatan 21 - Bjurfors
I Söderlingska parken finns härliga grön- och lekytor
Café Zenit är poppis bland Majorna-borna. Haråsgatan 21 - Bjurfors
Café Zenit är poppis bland Majorna-borna

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I populära Brf Ankaret finner vi denna charmiga och välplanerade trea med balkong mot lummiga grönskan. Här erbjuds ni ett hem i funkisstil där högt i tak och stora fönsterpartier skapar rikligt med ljus och rymd. Flertalet bevarade originaldetaljer såsom djupa fönsterbänkar i sten, fiskbensparkett och inbyggda garderober vilket tillsammans med smakfulla förbättringar ger lägenheten en unik charm. Stort och luftigt vardagsrum där plats finns för både soffgrupp och matsalsmöbel. Nyrenoverat kök i tidstypisk stil med generös förvaring och goda förutsättningar för såväl matlagning som umgänge. Två bra och rymliga sovrum. Från vardagsrummet når ni hemmets härliga balkong. Helkaklat badrum i ljusa toner med dusch och tvättmaskin. Bredband ingår i avgiften. Här bor ni i hjärtat av Majorna i en stabil förening med god ekonomi, fin gård med gemensamma uteplatser och lekplatser för barnen. Föreningen har även flera nyrenoverade tvättstugor, övernattningslägenhet, träverkstad och festlokal. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger, bank, apotek samt kommunikationer.

Interiör

Interiör:
Välkomna in i en rymlig hall med avhängning direkt till vänster samt rikligt med förvaringsmöjligheter i en klädkammare och flera garderober med vackra originalbeslag. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger ekparkett.

Vidare in till vänster finns bostadens kök som tillsammans med vardagsrummet utgör en härlig sällskapsyta för såväl matlagning som umgänge. Kökets inredning och design är noga utvalt och genomtänkt och funkisstilen är bevarad. Den ljusa rymliga känslan förstärks tack vare den generösa takhöjden och det stora fönsterpartiet. God förvaring inryms i ljusblå köksinredning med tidstypiska beslag och bra arbetsytor finns på arbetsbänkar i Björkträ. Vidare inryms en trevlig matplats för cirka fyra personer intill fönstret. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll med induktion, ugn, fläkt och integrerad diskmaskin. Ovanför arbetsbänken är väggarna kaklade i halvförband och övriga väggar är målade i vitt. På golvet ligger fin ekparkett.

Vardagsrummet är stort och luftigt med plats för både soffgrupp, tillhörande möblemang, tv-möbel och matsalsmöbel. Fokus dras direkt mot utgången till balkongen och det stora fönsterpartiet. Tack vare detta ges ljuset gott om spelutrymme och utanför fullkomligt blomstrar grönskan, vilket blir en fin inramning att vila blicken på. Balkongen är väl tilltagen och insynsskyddad med en fantastisk vy över närområdet. Fina ytskikt med ljusgråa väggar och vacker fiskbensparkett på golvet skapar en enkel bas att inreda efter.

Bostadens båda sovrum är rymliga och ligger i lugnt läge med vacker utsikt över Majornas takåsar och bort mot älven. I det första ryms förutom dubbelsäng också sängbord och garderober. Det andra sovrummet är även det i väl tilltagen storlek och lämpar sig utmärkt som barnrum eller kontor. I det större sovrummet pryder målade väggar i en harmonisk grön nyans och ljus parkett på golvet. Det mindre sovrummets väggar är vita och här ligger orginalparketten kvar.

Badrummet är helkaklat i ljusa nyanser och med vitt klinker. Här finns handfat med kommod och överhängande spegelskåp, tvättmaskin, wc och duschhörna.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 350:2

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör två källarförråd och ett matkällarförråd.

Månadsavgift

Avgift
4 059 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband. Av den totala avgiften (4 059 kr) avser 3 934 kr månadsavgift och 125 kr informationsöverföringsbelopp.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,69868%
Andel av årsavgiften är
0,69868%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 595 000 kr
Lägenhetsnummer
122
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
69,2 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
180 kr
Summa
430 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB brf Ankaret
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
152
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ankaret på Haråsgatan ligger i hjärtat av Majorna. Husen är uppförda på en av de allra äldsta delarna av stadsdelen med en vacker utsikt över hamnen och mot Masthuggskyrkan. Föreningen innehar 152 stycken bostadsrätter. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Policyn är att upprätthålla en god, stabil och långsiktig ekonomi. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuell höjning av tomträttsavgälden. Fastighetsförvaltare & administrativ förvaltning via HSB. Fastighetsskötsel/trädgårdsskötsel av MBA fastighetsservice. Lokalvård sköts av Ada Service partner.

Samtlig information finns på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfankaret.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Under senaste åren har bland annat följande genomförts:
- Renovering av samtliga tvättstugor, inkl. nytt app/webbaserat bokningssystem. 2019
- Ny lekställning
- Lekstugan renoverades
- Nytt trädäck vid grill/lekplats
- Nya säkra cykelställ
- Nytt passagesystem
- App/webbaserat bokning av gästlägenhet och föreningslokal

Utdrag av planerade åtgärder under kommande fem år:
- Elbilsladdning 2020
- Fler cykelparkeringsplatser
- Bättre ventilation - mekanisk frånluft eller uppgradering av självdrag
- Fasad- och balkongrenovering.
- Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.

Parkering

Det finns 31 garageplatser, 85 parkeringsplatser (varav 8 är gästparkeringar och 2 är 30 minuters-parkeringar) samt 11 garageplatser för motorcykel. P-plats 208:-/månad. Garageplats 367:-/månad. MC-plats 82:-/månad.
Laddplatser för elbil ute (14 st.) och inne (4 st), gästparkering.

TV/bredband

Bredband och TV levereras via ett gruppavtal från Telenor (250 MB hastighet).

Gårdsplats/innergård

På den lummiga innergården finns egen lekpark med gungor, rutschkana och sandlåda samt flera grupper av utemöbler. Föreningen har två permanenta (murade) grillar

Gemensamma utrymmen

Brf Ankaret har sju tvättstugor utspridda i husen. De närmaste finns mellan uppgång 13-15. Två tvättmaskiner och en torktumlare + torkrum i varje tvättstuga. I mattvättrum finns bara en tvättmaskin. Samtliga tvättstugor totalrenoverade under 2019. Elektroniskt bokningssystem.
Föreningen har en mycket trevlig gästlägenhet med plats för upp till sex personer som kan hyras av föreningens medlemmar för 200kr/person och natt. Festlokal (50kr/gång), hobbyrum, pingisrum och snickarverkstad. Föreningen har även en gemensam bastu, Lekplats, uteplats med murad grill, stort berg med lekstuga, odlingar mm och cykelförvaring ute och inne. I ett av garagen finns också en särskild lådcykelparkering.

Övrigt

Föreningen följer bostadsrättslagen, men har en restrektiv syn på att bevilja andrahandsuthyrning. Skäl för andrahandsuthyrning är: tillfälligt arbete, studier/militärtjänstgöring på annan ort, långvarig sjukhusvistelse, vård av anhörig, samt provboende med sambo.

Området

Mäklaren om Majorna

BO I OMTYCKTA MAJORNA
Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Det är en populär stadsdel som ständigt växer och utvecklas. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg.De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan. Den goda blandningen av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden är vad som ger området dess särpräglade charm. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
När du bor i Majorna blir du en del av en levande stadsdel. Här är det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

NÄRHET TILL BÅDE SLOTTSKOGEN OCH SKOLOR
Här har du fantastiska Slottsskogen inpå knuten. Grönområdet står alltid redo att bjuda dig på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

I området finns flera förskolor och grundskolor samt att i centrum hittar du gymnasieskolor och Göteborgs Universitet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Haråsgatan 21

Haråsgatan 21,
414 62 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 1
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 480 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 760 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl johansgatan 62
  Utgångspris
  2 680 000 kr
  Månadsavgift
  3 478 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 572 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35E
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 535 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 8
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 624 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 16
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  6 807 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bangatan 58
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 048 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 3C
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 157 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toppsegelsgatan 11
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 217 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!