Ljuvligt sekelskifte med charm och funktion i ett!

Majorna, Göteborg

Timmermansgatan 8

På förhand
Utgångspris
4 700 000 kr
Avgift
5 502 kr
Antal rum
4
Boarea
94 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljuvligt sekelskifte med charm och funktion i ett!

Pampig sekelskiftesfyra där vackra originaldetaljer möter ljus och rymd. Ståtlig fastighet på attraktiv adress med hiss samt gemensam terrass.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Bilder

En av de få sekelskiftesfastigheterna i Majorna. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
En av de få sekelskiftesfastigheterna i Majorna
Interiörbild. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Interiörbild. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Interiörbild. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Snabba kommunikationer till city samt till havet. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Snabba kommunikationer till city samt till havet
Vackra promenadstråk vid älven och röda sten. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Vackra promenadstråk vid älven och röda sten
Hamnmiljö. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Hamnmiljö
Den lokala tapasbaren på Mariagatan. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Den lokala tapasbaren på Mariagatan
Köp din helgfrukost på Cumpane på Mariagatan. Timmermansgatan 8 - Bjurfors
Köp din helgfrukost på Cumpane på Mariagatan
Interiörbild. Timmermansgatan 8 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
6001998_1_Timmermansgatan_8_Mellanplan_2D_1.jpg

Beskrivning

Beskrivning

Mitt i hjärtat av Majorna, i mycket trivsamma kvarter välkomnas ni till denna underbara sekelskiftesfyra. Charmen och de tidstypiska detaljerna är omsorgsfullt bevarade och varsamt renoverade samtidigt som den moderna funktionen i kök och bad inte lämnar något att önska. En generös takhöjd ger en rymlig och luftig känsla samt ger ljuset fritt spelrum i hemmet. Köket är ett perfekt möte mellan modern arbetsdel och bevarad charm i serveringsskåp med vackra detaljer. Ett stort sovrum med väl tilltagen klädförvaring i lugnt läge mot den rofyllda innergården. Två mindre sovrum intill varandra som både passar utmärkt som arbets-/gäst- eller barnrum. Vardagsrummet andas sekelskifte där en vacker stuckatur ramar in rummet och knyts samman med en bevarad takrosett. Den vackra kakelugnen i rummet utgör ett smycke i sig. Det rymliga badrummet är smakfullt renoverat och praktiskt inrett med inbyggd förvaring och tvättmaskin samt torktumlare.

Rumsbeskrivningar

Kliv in i trapphuset och möts av den vackra sekelskiftesmiljön. Via den praktfulla stentrappan, alternativt hissen, nås detta underbara hem på våning två.

Välkommen in via vackra pardörrar i original. Redan i hallen slås ni av det ljus och rymd som präglar hemmet, tack vare nästan tre meter i takhöjd och generösa fönsterpartier. Det nyinlagda brädgolvet har låtits slipas och lackas och plockar effektfullt fram de vackra snickerierna. Väggarna pryds av tapeten Pimpernel från William Morris. Här finns gott om avhängning och i den rymliga innerdelen av hallen, som binder samman rummen, finns plats för hallmöbel.

Det ljuvliga vardagsrummet finns längst in till vänster från hallen. En underbar stuckatur, unik i sitt slag, och en praktfull takrosett smyckar detta rum. Två stora fönster med djup fönsternisch ger ljuset gott om spelrum, och tillsammans med takhöjden på tre meter, skapas en härlig atmosfär. Kronan på verket i detta hem, är rummets vackra kolonnkakelugn i brun majolika (ej i bruk). Rummet möbleras med lätthet och rymmer både en soffgrupp med tillhörande möblemang samt en större matsalsgrupp. Dancing Crane av Emma von Brömssen pryder väggarna och på golvet ligger välbevarade och vitlackade furutiljor.

Bakom de pampiga spegeldörrarna, i fil med vardagsrummet, ligger ett av de två mindre sovrummen. Likt vardagsrummet finns vackra detaljer så som stuckatur och höga fotlister. Väggarna är ljust målade och smälter stilfullt samman med vardagsrummet när dubbeldörrarna står öppna. Även in hit löper det vackra brädgolvet. Rummet passar utmärkt som arbets-/gäst- eller barnrum.

Från hallen nås det andra mindre sovrummet som går i samma stil som det första, med likadant brädgolv. Rummet passar även det som arbets-/gäst- eller barnrum.

Det rymliga köket är placerat i ett tyst läge med fönster mot den lugna terrassen. Köket har en perfekt kombination av välbevarade detaljer och modern komfort.

Köksinredningen går i tidlöst vitt och bryts av med en mörk arbetsbänk. Gott om förvaring finns i de höga originalskåpen som ramar in matplatsen. Utrustat med diskmaskin, kyl/frys, hällspis och ugn. En rymlig matplats för 4–6 sittande middagsgäster är belägen vid det höga fönstret. Golvet är belagt med ett schackrutigt linoleumgolv och väggarna är nymålade i greige för att lyfta fram de välbevarade snickerierna i form av serveringsskåp och kallskafferi.

Det största sovrummet nås innanför köket och vetter mot föreningens lugna innergård. Härligt ljusinsläpp från det stora sexluftsfönstret. Gott om förvaring i garderober som löper längs hela väggen till vänster. Vitmålade väggar möter ett rustikt trägolv.

Det helkaklade badrummet nås från hallen och har vita kakelväggar och viktoriansk rödvitrutig klinker från Byggfabriken. Badrummet har genomgått en omsorgsfull renovering under sommaren 2017, fackmannamässigt utfört. Här finns handfat samt spegelskåp, badkar, tvättmaskin (2018) och torktumlare för bekvämlighetens skull. Det finns även en nisch med ett platsbyggt skåp som inrymmer allt som kan tänkas behövas i ett badrum.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Majorna 621:5

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 502 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
5,64%
Andel av årsavgiften är
5,64%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 700 000 kr
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
2 av 6*
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
94 kvm

* Våningsplan 2 av 6.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
150 kr
Summa
450 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera på beroende bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1905
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster isoler

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Timmermannen 8
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Den vackra fastigheten på Timmermansgatan 8 uppfördes 1905. Brf Timmermannen innefattar 18 lägenheter och 2 kommersiella lokaler. Omsorgsfull förening som är mån om att bevara husets karaktär. Föreningen förvärvade huset och tomten 2005.

Ekonomisk och- teknisk förvaltnings sköts av Revisorsringen respektive Novo Fastighets & Förvaltning.

Utförda/kommande renoveringar:
ROT- renovering 1991
Fönsterbyte (våning 6), takmålning samt byte av lås 2006
Rensning innerkanaler samt OVK- besiktning 2007
Luftning med ventiler på tornets utsida 2008
Byte/målning träpanel gårdsfasad tvättstuga 2009
Lagning, tvätt och målning putsfasad bottenvåning gatusida 2009
Stamspolning 2010
Renovering fasad 2011
Karmbyte till underhållsfria fönster och målning av balkongdörrar och räcken 2012
Fönsterbyte till treglasfönster i tidstypisk stil (våning 1-5) 2015
Reparation och läggning av kalksten i entrén 2016
Nya tvättmaskiner i tvättstuga 2016
Ny torktumlare och mangel i tvättstuga 2017
Målning trapphus 2019

Föreningen har en trevlig uteplats på insidan av fastigheten. I övrigt finns det ett cykelrum och en tvättstuga med torkrum.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia (fiber 100 mBit) och Com Hem ADSL.
Bredband. Leverantör: som ovan

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
128
Energideklarationsdatum
2009-02-24

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Timmermansgatan 8

Timmermansgatan 8,
414 55 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 19E
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 107 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Allmänna vägen 15B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 963 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2019-02-24 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Gröna gatan 45
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  5 262 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82,7 kvm

  Visning: 2019-02-18 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 9
  Pris
  5 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 796 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  105 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Såggatan 20 C
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 041 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64,5 kvm

  Visning: 2019-02-19 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 2
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 700 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 20B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Karl Johansgatan 13
  Pris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 862 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89,5 kvm