Superfin och välplanerad tvåa i ett landshövdingehus i Övre Eriksberg

Övre Eriksberg, Göteborg

Enekullegatan 3A

På förhand
Utgångspris
2 200 000 kr
Avgift
3 276 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
50 kvm

Superfin och välplanerad tvåa i ett landshövdingehus i Övre Eriksberg

Välplanerad tvåa i väldigt gott skick med vackra originaldetaljer så som plankgolv och högt i tak. Ljus genomgångslägenhet.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad genomgångslägenhet i gott skick. Här bor du i en tvåa med ett härligt ljusinsläpp samt fin utsikt. Alla ytskikt är genomgångna och lägenheten har vackra originaldetaljer, som ett fint ljust behandlat plankgolv, samt högt i tak. Här bor du i ett charmigt landshövdingehus i Övre Eriksberg. Från lägenheten har du en härlig vy mot andra sidan älven. Bostaden ligger helt insynsskyddad och fri från insyn i sovrum och vardagsrum. Lägenheten har genomgående ljusa väggar. Njut av föreningens gemensamma grillplats och gräsmatta.

Här bor du i ett mysigt område i centrala Lundby, med närhet till både Eriksbergs köpcentrum, Eriksbergs kajområde samt den natursköna Krokängsparken med härliga promenader. Fri parkering på gatan och goda kommunikationsmöjligheter, bland annat med buss, som snabbt och smidigt tar dig in till city. Här bor du med närhet till mataffärer, gym samt Norra Älvstrandens mysiga utbud av restauranger och caféer. Varmt välkommen på visning!

Interiör

Välkommen in till hallen. Du erbjuds avhängning av ytterkläder direkt till höger. Du kommer in på ett ljust behandlat plankgolv som är genomgående för hela lägenheten. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.

Ett rymligt och härligt vardagsrum där du enkelt kan möblera efter eget tycke och smak, då soffgrupp med tillhörande möblemang med lätthet får plats. Högt i tak och stora fönsterpartier släpper in gott om ljus in i lägenheten. Här har du en härlig vy med utsikt mot andra sidan älven.

Köket är praktiskt och stilrent inrett från 2009. Köksluckorna i vitt erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Köket har bra arbetsytor och ovanför arbetsbänken sitter ett mosaikkakel i natursten. Den maskinella utrustningen består av spishäll, varmluftsugn, köksfläkt, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Invid fönstret finns en naturlig matplats.

Ett stort och luftigt sovrum i ett lugnt och tyst läge. Gott om yta för en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaring erbjuds i form av tre platsbyggda garderober.

Ett fräscht badrum med vita kakelplattor med bård och på golvet ligger en ljusblå våtrumsmatta. Badrummet är utformat med en toalettstol, dusch, tvättställ med kommod samt ett spegelskåp.

Till lägenheten tillhör vindsförråd samt matkällare.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Enekullegatan 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
14
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen
Antal lägenheter och lokaler:
Brf Enekullegatan 3 förvärvade fastigheten 2006. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus med 14 lägenheter och 3 lokaler. Fastigheten är uppförd 1943.

Kommande renovering:
Inga större underhåll planerade den närmsta tiden. Små löpande underhåll.

Ekonomi:
God ekonomi. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Försäkring:
Fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

Förvaltare:
SBC är ekonomisk förvaltare och sköter även lägenhetsförteckningen.

Informationen baseras på föreningens årsredovisning samt från styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2020: Ståldörrar till källargång, soprum och lokal har bytts ut.
Förbättringsåtgärder för ventilation för soprum samt lokaler har utförts.
En översyn av skicket på föreningens stammar för vatten- och avlopp har utförts
2012-2013: Dränering
2011: Ny uteplats
2011: Byte av låscylindrar till alla gemensamma dörrar
2010: Nya stödmurar vid soprum och garage
2009-2010: Byte av fönster i alla lägenheter
2009: Ommålning av trapphus och byte av mattor i trappor
2009: Läggning av klinker i källargång och föreningslokal
2008: Renovering av tvättstuga och torkrum och en till ny tvättmaskin
2007: En ny tvättmaskin
2004: Omläggning av tak
1978: Rörstambyte

Planerade renoveringar:
Under kommande år planeras ett byte av gjutjärnsstammar i källaren som sattes dit 1978. Vattenrör samt övriga avloppstammar från 1978 respektive 1998 har bedömts vara i gott skick och inte i behov av byte. De gamla gjutjärnsrören bedömer man kunna byta utan åtgärder på resten av anläggningen.

Parkering

Bilplats:
6 st. parkeringsplatser (200kr/mån) samt 2 st garageplatser (600kr/mån). Gratis parkering längs med gatan.

TV/bredband

Kabel-TV/Bredband:
Via ComHem.

Gemensamma utrymmen

Gemensamhetslokaler:
En föreningslokal
Tvättstuga med torkrum.

Övrigt

Trappstädning, gräsklippning och snöskottning ingår i medlemmarnas åtagande. Det är också en städdag varje vår och höst.

Övrigt

Området Gamla Lundby och Övre Eriksbergs befinner sig i en intensiv omvandling och expansion, med spännande projekt som t.ex. Volvo Campus Lundby. Se mer info om planerna här:
http://www.volvogroup.se/sv-se/about-us/campus-lundby.html

Samtidigt utvecklas Eriksberg med ny järnvägstunnel. Dubbelspåret kommer att läggas i en kilometer lång tunnel mellan Pölsebo och Eriksberg och byggstarten planerad till 2018.
Tunneln gör att barriären mellan bostadsområdena försvinner. Tunneln kommer att byggas under Krokängsparken, fotbollplanen, Säterigatan och Bratteråsberget och i tråg vid Östra Eriksberg. Detta gör det möjligt att bygga fler bostäder och arbetsplatser och på så sätt binda samman Lundby Kyrkby med området vid Juvelkranen och Älvstranden.

Månadsavgift

Avgift
3 276 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
6,54%
Andel av årsavgiften är
6,68168%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 200 000 kr
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
50 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
160 kr
Försäkring
130 kr
Summa
290 kr

Byggnadssätt

Byggår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo i Eriksberg

Norra Älvstranden är ett vattennära område med sköna stråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Ett av de bostadsområden som nu växer fram är den gröna Sannegårdshamnen där både närheten till vattnet och naturen blir viktiga ingredienser.

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Här finns också butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant. Den stora bockkranen vid Eriksberg är ett landmärke.

Här finns ett antal grönområden att strosa i. Krokängsparken, Sörhallsberget och Färjenäsområdet är några exempel. Färjenäs har en stor nybyggd lekplats och skateboardramp. Den vackert träskodda bryggpromenaden på Eriksberg inbjuder till promenader längs vattnet, fina små prång med bänkar för avkoppling.

Norra Älvstranden tillhör stadsdelen Lundby och här finns 21 kommunala förskolor samt fem familjedaghem och sju enskilda förskolor. På Wieselgrensgatan finner man en öppen förskola. Det finns åtta kommunala grundskolor med fritidshem samt två fristående grundskolor.

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av meningsfulla fritidsaktiviteter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna med Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. I teatersalongen Blå Hallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud. Här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Vid Eriksbergs centrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och en stor matvaruaffär. Utmed kajkanten ligger flera restauranger och caféer med vacker utsikt över hamninloppet. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste ligger Göteborg City Golf, en driving-range som är byggd så att träningen ska bli så lik en vanlig golfrunda som möjligt. Här finns högklassiga bollar samt riktiga greener att sikta mot.

Hamnfärjorna ÄlvSnabben går i tät trafik med hållplatserna på båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Man kan idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Enekullegatan 3A

Enekullegatan 3A,
418 75 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Övre Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Douglasgatan 2C
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 497 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,4 kvm

  Visning: 2021-04-18 13.00 Boka här