Välplanerad genomgångstrea i ett landshövdingehus i Övre Eriksberg

Övre Eriksberg, Göteborg

Ödmansgatan 4B

På förhand
Avgift
4 693 kr
Antal rum
3
Boarea
73 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Välplanerad genomgångstrea i ett landshövdingehus i Övre Eriksberg

Välplanerad genomgångstrea i väldigt gott skick med nytt kök. Charmiga detaljer som högt i tak och takrosett. Populär förening i ett landshövdingehus.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad genomgångstrea i som totalrenoverades 2015-2016. Nytt och modernt kök i ljusgrått och praktiskt köksö. En stor öppen planlösning som bjuder in till att umgås i. Lägenheten har charmiga detaljer så som högt i tak, takrosett samt ett ljust behandlat trädgolv som går i hela bostaden.
Badrummet är snyggt helkaklat i vitt med ett grått klinkergolv. Här bor du i en populär förening i ett trevligt landshövdingehus i Övre Eriksberg.

Lugnt läge i centrala Lundby, men ändå nära Eriksbergs köpcentrum och bara några minuters gångväg till Eriksbergs kajområde och den natursköna Krokängsparken. Det är fri parkering på gatan och det är goda bussförbindelser som tar dig in till city på ca 15 min. Område växer och med närhet till såväl kommunikation, affärer och Norra Älvstrandens mysiga utbud av restauranger och caféer.

Interiör

Välkommen in!

Du kommer in i hallen där golvet pryds av ett vackert furugolv som är är slipat och sedan vitlaserat. Golvet följer sedan hela bostaden. Här finns en praktiskt garderob samt en klädstång för förvaring av ytterkläder.

Från hallen till höger nås köket. Köket är smakfullt inrett med ljusgråa luckor och knoppar i mässing. Här erbjuds gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Ovanför den ljusa bänkskivan i granit sitter ett vitt slaktkakel. Blandaren i mässing sätter prägel på köket. Vitvarorna är i moderna och ger ett kök allt man behöver. Här finns en integrerad kyl och frys med knoppar från Beslag Design, integrerad diskmaskin, varmluftsugn i rostfritt, induktionshäll samt en helt ny fläkt i rostfritt från 2019. Bakom en av skåpen hittar du dessutom en tvättmaskin, perfekt för den bekväma. En praktisk köksö som också är i granit, bidrar med extra arbetsyta samt förvaringsyta. Också ett perfekt ställe att socialisera sig på när man lagar mat i goda vänners lag. Här ryms ett stort bord där enkelt 8 personer kan sitta. Väggarna är målade i vitt.

Du kommer sedan in till ett rymligt vardagsrum. Stora fönsterpartier ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Här ryms enkelt en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt en större matgrupp för den som önskar. Väggarna är målade i vitt

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger ett stort sovrum där det enkelt får plats en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. God förvaring erbjuds av rymliga skjutdörrsgarderob längs ena väggen. Även här släpper ett stort fönster in ett härligt ljusinsläpp i bostaden. Här kan du sova i ett tyst läge. I sovrummet finns även gott om plats för annat möblemang så som hemmakontor eller dylikt. Väggarna är målade i en harmonisk blå färg som ökar rummets mysfaktor.

Det andra sovrummet ligger invid köket. Här kan du sova i ett tyst och lugnt läge in mot föreningens innergård. Även detta sovrum är har gott om plats för en stor säng med nattduksbord.

Badrummet renoverades 2015 är helkaklat i vitt och på golvet ligger ett grått klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utformat med allt du kan tänkas behöva i form av handfat med tillhörande kommod, spegelskåp, dusch samt wc-stol.

Till lägenheten hör ett källarförråd (ca 5 kvm) samt ett stort vindsförråd (ca 10 kvm).

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ödmansgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten Kyrkbyn 15:4 samt Kyrkbyn 15:5 år 2006.

Antal lägenheter och lokaler:
Föreningen består av 24 bostadsrätter.

Ekonomi:
Bra ekonomi, inga avgiftshöjningar beslutade i dagsläget.

Försäkring:
Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Förvaltare:
SBC har hand om den ekonomiska förvaltningen och den tekniska förvaltningen sköts av Wira fastighetsskötsel AB.

Informationen baseras på föreningens årsredovisning samt kontroll med styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2017: Förbättringar av värmen, bland annat byte av termostater.
2015: Målning och underhåll av resterande fönster.
2013: Målning och underhåll av fönster.
2011: Tvättstugorna renoverades.
1984: gjordes ett antal större renoveringar av föreningens hus som omfattade bl.a. rot-renovering, fönsterbyten samt nydragning av elen.

Kommande renovering:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2037. Inga större renoveringar är beslutade de närmaste åren.r 2018 kommer en ny underhållsplan som sträcker sig till 2048 där eventuella renoveringar de kommande 30 åren kommer planeras.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 4 parkeringsplatser med separat kö. Gratis parkering längs gatorna i området.

TV/bredband

Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. (Analogt basutbud).

Bredbandsabonnemang tecknas av den boende till självkostnad via ComHem. Fiber erbjuds även via Telia till självkostnadspris.

Gårdsplats/innergård

Barnvänlig innergård där det finns lekplats, grillplats, cykelställ och mattpiskestation.

Gemensamma utrymmen

Det finns även 4 större lokaler som man kan använda som förråd. Finns lediga i dagsläget och det ligger på 150 kr/mån.
Cykelrum, tvättstuga med torkrum.

Övrigt

Föreningen har börjat titta på mål visioner och strategier, många förslag ligger som t.ex se över möjlighet till portkod/tagg liknande, förvaltning överlag kring fastigheten är påbörjad kring ventilation, brand och städning, fråga kring utbyte av lägenhetsdörrar har kommit upp, fråga kring bättre och modernare system av tvättstuga och trapphusinformation, styrelsen överlag är väldigt moderna och nytänkande och tycker om förslag och nya ideér.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 693 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,14%
Andel av årsavgiften är
5,26973%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
23
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
73 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
260 kr
Försäkring
150 kr
Summa
410 kr

Byggnadssätt

Byggår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
133

Området

Att bo i Eriksberg

Norra Älvstranden är ett vattennära område med sköna stråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Ett av de bostadsområden som nu växer fram är den gröna Sannegårdshamnen där både närheten till vattnet och naturen blir viktiga ingredienser.

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Här finns också butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant. Den stora bockkranen vid Eriksberg är ett landmärke.

Här finns ett antal grönområden att strosa i. Krokängsparken, Sörhallsberget och Färjenäsområdet är några exempel. Färjenäs har en stor nybyggd lekplats och skateboardramp. Den vackert träskodda bryggpromenaden på Eriksberg inbjuder till promenader längs vattnet, fina små prång med bänkar för avkoppling.

Norra Älvstranden tillhör stadsdelen Lundby och här finns 21 kommunala förskolor samt fem familjedaghem och sju enskilda förskolor. På Wieselgrensgatan finner man en öppen förskola. Det finns åtta kommunala grundskolor med fritidshem samt två fristående grundskolor.

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av meningsfulla fritidsaktiviteter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna med Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. I teatersalongen Blå Hallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud. Här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Vid Eriksbergs centrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och en stor matvaruaffär. Utmed kajkanten ligger flera restauranger och caféer med vacker utsikt över hamninloppet. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste ligger Göteborg City Golf, en driving-range som är byggd så att träningen ska bli så lik en vanlig golfrunda som möjligt. Här finns högklassiga bollar samt riktiga greener att sikta mot.

Hamnfärjorna ÄlvSnabben går i tät trafik med hållplatserna på båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Man kan idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ödmansgatan 4B

Ödmansgatan 4B,
418 76 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Övre Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lammelyckan 9D
  Månadsavgift
  2 606 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Övre Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Ödmansgatan 4A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 301 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Visning: 2020-06-07 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Övre Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lammelyckan 9D
  Månadsavgift
  3 396 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Övre Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Lambergsgatan 2A
  Utgångspris
  2 090 000 kr
  Månadsavgift
  2 300 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Visning: 2020-06-07 12.30 Boka här