Välplanerad genomgångstrea i ett landshövdingehus i Övre Eriksberg

Övre Eriksberg, Göteborg

Ödmansgatan 4A

På förhand
Utgångspris
2 650 000 kr
Avgift
4 301 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
66 kvm

Välplanerad genomgångstrea i ett landshövdingehus i Övre Eriksberg

Välplanerad och renoverad genomgångstrea i en populär förening i ett landshövdingehus i Övre Eriksberg. Ljus och fräsch lägenhet med högt i tak.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stilrent kök i mycket gott skick. Ödmansgatan 4A - Bjurfors
Stilrent kök i mycket gott skick
. Ödmansgatan 4A - Bjurfors
Naturlig matplats invid fönstret som rymmer det större sällskapet. Ödmansgatan 4A - Bjurfors
Naturlig matplats invid fönstret som rymmer det större sällskapet
. Ödmansgatan 4A - Bjurfors
. Ödmansgatan 4A - Bjurfors
. Ödmansgatan 4A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Renoverad genomgångstrea om ca 66 kvm i en populär förening i ett landshövdingehus i Övre Eriksberg. Äldre detaljer så som högt i tak. Lägenheten är genomgående ljus med vitmålade väggar, fina golv samt renoverat kök med gott om förvaringsmöjligheter. Här har ni chansen att förvärva ett hem att trivas i!

Lugnt läge i centrala Lundby, men ändå nära Eriksbergs köpcentrum och bara några minuters gångväg till Eriksbergs kajområde och den natursköna Krokängsparken. Det är fri parkering på gatan och det är goda bussförbindelser som tar dig in till city på ca 15 min. Område växer och med närhet till såväl kommunikation, affärer och Norra Älvstrandens mysiga utbud av restauranger och caféer.

Interiör

Kliv in i detta charmiga landshövdingehus och två trappor upp. Ni kliver in i en rymlig och ljus hall som binder samman bostadens alla rum. Här finns plats för förvaring och avhängning. Ljusa fina golv och vitmålade väggar är genomgående för alla rum.

In till höger ligger köket och är stilfullt renoverat med vita släta luckor och vitt kakel över den gråa bänkskivan. Här finns gott om förvaring och arbetsyta, ett kök att trivas i och stor matplats invid fönstret för de stora sällskapet, perfekt för att bjuda över nära och kära. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, diskho, spis, ugn, fläkt samt diskmaskin för extra bekvämlighet.

Mitt emot köket nås vardagsrummet som är ett rymligt rum perfekt för sociala sammanhang. Här ryms en större soffgrupp med tillhörande tv-möbel och det får också bra att möblera med ett skrivbord eller annan möblemang.

Vidare från hallen nås det stora sovrummet. Mycket stort sovrum som rymmer en stor säng men även extra mysig inredning med förvaring eller fåtölj. Här finns även förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg.

På andra sidan hallen ligger det mindre sovrummet som funkar utmärkt som barnrum, gästrum eller varför inte ett hemmakontor. Detta rummet ligger i ett mysigt läge in mot föreningens fina innergård.

Badrummet är renoverat med stilsäkra materialval och är helkaklat med grått klinkergolv som även sträcker sig upp på väggen i duschen, annars är väggarna kaklade i vitt. Inredningen består av toalettstol, handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna och handdukstork.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ödmansgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten Kyrkbyn 15:4 samt Kyrkbyn 15:5 år 2006.

Föreningen består av 24 bostadsrätter.

Bra ekonomi, inga avgiftshöjningar beslutade i dagsläget.

SBC har hand om den ekonomiska förvaltningen och den tekniska förvaltningen sköts av Wira fastighetsskötsel AB.

Informationen baseras på föreningens årsredovisning samt kontroll med styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2017: Förbättringar av värmen, bland annat byte av termostater.
2015: Målning och underhåll av resterande fönster.
2013: Målning och underhåll av fönster.
2011: Tvättstugorna renoverades.
2006: Renoverades badrummen i föreningen.
1984: gjordes ett antal större renoveringar av föreningens hus som omfattade bl.a. rot-renovering, fönsterbyten samt nydragning av elen.

Kommande renovering:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2009 och sträcker sig fram till 2039. Inga större renoveringar är beslutade de närmaste åren.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 4 parkeringsplatser med separat kö. Gratis parkering längs gatorna i området.

TV/bredband

Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. (Analogt basutbud).

Bredbandsabonnemang tecknas av den boende till självkostnad via ComHem. Fiber erbjuds även via Telia till självkostnadspris.

Gårdsplats/innergård

Barnvänlig innergård där det finns lekplats, grillplats, cykelställ och mattpiskestation.

Gemensamma utrymmen

Det finns även 4 större lokaler som man kan använda som förråd. Finns lediga i dagsläget och det ligger på 150 kr/mån.
Cykelrum, tvättstuga med torkrum.

Övrigt

Föreningen har börjat titta på mål visioner och strategier, många förslag ligger som t.ex se över möjlighet till portkod/tagg liknande, förvaltning överlag kring fastigheten är påbörjad kring ventilation, brand och städning, fråga kring utbyte av lägenhetsdörrar har kommit upp, fråga kring bättre och modernare system av tvättstuga och trapphusinformation, styrelsen överlag är väldigt moderna och nytänkande och tycker om förslag och nya ideér.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 4 parkeringsplatser med separat kö. Gratis parkering längs gatorna i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 301 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,627%
Andel av årsavgiften är
4,82963%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
66 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
220 kr
Försäkring
185 kr
Summa
405 kr

Byggnadssätt

Byggår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
128
Energideklarationsdatum
2020-04-27

Området

Att bo i Eriksberg

Norra Älvstranden är ett vattennära område med sköna stråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Ett av de bostadsområden som nu växer fram är den gröna Sannegårdshamnen där både närheten till vattnet och naturen blir viktiga ingredienser.

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Här finns också butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant. Den stora bockkranen vid Eriksberg är ett landmärke.

Här finns ett antal grönområden att strosa i. Krokängsparken, Sörhallsberget och Färjenäsområdet är några exempel. Färjenäs har en stor nybyggd lekplats och skateboardramp. Den vackert träskodda bryggpromenaden på Eriksberg inbjuder till promenader längs vattnet, fina små prång med bänkar för avkoppling.

Norra Älvstranden tillhör stadsdelen Lundby och här finns 21 kommunala förskolor samt fem familjedaghem och sju enskilda förskolor. På Wieselgrensgatan finner man en öppen förskola. Det finns åtta kommunala grundskolor med fritidshem samt två fristående grundskolor.

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av meningsfulla fritidsaktiviteter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna med Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. I teatersalongen Blå Hallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud. Här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Vid Eriksbergs centrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och en stor matvaruaffär. Utmed kajkanten ligger flera restauranger och caféer med vacker utsikt över hamninloppet. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste ligger Göteborg City Golf, en driving-range som är byggd så att träningen ska bli så lik en vanlig golfrunda som möjligt. Här finns högklassiga bollar samt riktiga greener att sikta mot.

Hamnfärjorna ÄlvSnabben går i tät trafik med hållplatserna på båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Man kan idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ödmansgatan 4A

Ödmansgatan 4A,
418 76 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Övre Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Lundbygatan 7D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 755 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2020-08-04 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Övre Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ullmansgatan 5A
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 493 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Övre Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Lammelyckan 9D
  Utgångspris
  1 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 606 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Visning: 2020-08-12 17.15 Boka här