Populär trerummare i attraktiva Stampen

Stampen, Göteborg

Stampgatan 54D

På förhand
Avgift
3 337 kr
Antal rum
3
Boarea
81,7 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Populär trerummare i attraktiva Stampen

Ta tillfället i akt att förvärva denna hemtrevliga lägenhet med härlig balkong

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen att bo och trivas på Stampgatan 54D!. Stampgatan 54D - Bjurfors
Välkommen att bo och trivas på Stampgatan 54D!
Vardagsrummet är ljust och lättmöblerbart. Stampgatan 54D - Bjurfors
Vardagsrummet är ljust och lättmöblerbart
Känslan av stora ljusa rumsvolymer blir påtagliga inte minst tack vare flera fönster på rad. Stampgatan 54D - Bjurfors
Känslan av stora ljusa rumsvolymer blir påtagliga inte minst tack vare flera fönster på rad
Kök och vardagsrum samsas i en delvis öppen planlösning som bjuder in till social samvaro. Stampgatan 54D - Bjurfors
Kök och vardagsrum samsas i en delvis öppen planlösning som bjuder in till social samvaro
. Stampgatan 54D - Bjurfors
Köket är en dröm för den matlagningsintresserade. Stampgatan 54D - Bjurfors
Köket är en dröm för den matlagningsintresserade

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerade och ljusa trea i ett lugnt läge med stadspulsen runt hörnet. Bostaden erbjuder en halvöppen planlösning med fönster i två väderstreck som släpper in rikligt med dagsljus som sprider sig fint genom alla rum. Detta är sannerligen ett hem med alla förutsättningar så som stora öppna sociala ytor, två utmärkta sovrum och mycket god förvaring i flertalet garderober. Bostaden har även en härlig balkong.

I Stampen bor ni mycket centralt i ett expansivt område som de senaste åren har fräschats upp med nya butiker, restauranger och mindre trafik. Kommunikationerna i området är mycket goda, från närmaste hållplats Ullevi Norra avgår flertalet spårvagns- och busslinjer samt närhet till knutpunkten Svingeln där det även avgår flera expressbussar. Ni når även Centralstationen, utfartslederna och hela centrums utbud på några få minuter. Kring Stampen erbjuds mataffärer, gym, butiker och restauranger såsom populära restaurang Ölstugan Tullen precis runt hörnet. Det är även kort gångavstånd till att strosa i de vackra och grönskande omgivningarna kring Gullbergsån.

Interiör

Ni välkomnas in i en stor hall med goda avhängningsmöjligheter i smakfulla garderober. Väggarna präglas av en en randig vanilj/brun tapet och på entrégolvet vilar ett praktiskt och snyggt sandfärgat klinkergolv. Vidare i hallen återfinns även fler garderober med skjutdörrar.

Intill hallen är det mindre sovrummet beläget, om så önskas kan rummet användas som arbetsrum, barnrum och gästrum. På golvet vilar ekparkett och väggarna går i ljusblåa och gråa toner, fönstret vetter mot den behagliga innergården.

Vidare in i lägenheten överraskar bostaden med de stora sällskapsytorna som ligger i en halvöppen planlösning med köket. Smakfull köksinredning med vita luckor som bryts av med bänkskiva i massiv ek och en helgjuten disko i antracit, här ges bra förvaring och goda arbetsytor för hemmakocken. Maskinparken består av två kyl/frys, spishäll, ugn, micro och diskmaskin. Köket erbjuder en trevlig matplats och bjuder in för flera glada gäster, på golvet löper ekparkett och ljusa toner präglar väggarna. Känslan av öppen yta och stora ljusa rumsvolymer blir påtaglig, inte minst tack vare flera fönster på rad. Naturlig plats ges för soffgrupp med tillhörande möblemang efter önskemål. I vardagsrummet finns även en spotlightsrad i taket och här finns en härlig fondtapet med blommor som går ihop bra med rummets vitmålade väggar.

I anslutning till köket & master bedroom finns ett badrum med en egen tvättavdelning. De egna tvättmöjligheterna underlättar vardagen. Här finns toalett, badkar, handfat och ovansittande spegel. Här finns även ett väggskåp med lucka i ek samt två höga golvskåp med spegeldörrar. Helkaklade väggar i beige/gråa toner och grå/svart klinkergolv.

Master bedroom är ett ljust rum som vetter mot kyrkogården och här ryms dubbelsäng och kompletterande möbler såsom sidobord eller annat önskat möblemang. Ljusblåa väggar får rummet att kännas extra rymligt, dessutom finns utgången till bostadens härliga balkong där ni kan njuta. Balkongen rymmer plats för bord och stolar och här avnjuts gärna mysiga frukostar och middagar från våren till sensommaren.

Varmt välkomna till ert nya hem!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Stampen 13:29

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 337 kr

Inkl värme, vatten och kabel-tv (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
0,49206%
Andel av årsavgiften är
0,49206%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
60
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
81,7 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
417 kr
Försäkring
259 kr
Summa
676 kr

Byggnadssätt

Byggår
1980
Uppvärmning
Fjärrvärme

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
95
Energideklarationsdatum
2018-11-19

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Stampgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
213
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Stampgatan är en mycket populär och välskött förening med stabil ekonomi som äger två flerfamiljshus om 6 till 7 våningar med totalt 213 st bostadsrätter och 3 lokaler med hyresrätt.

Underhåll: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan, läs mer om detta i årsredovisningen. Under 2012-2013 gjordes en omfattande renovering av innergården som delas med HSB Brf Friggagatan. Under 2014 byttes samtliga lägenheters balkongdörrar ut och lägenheter med fönster mot Stampgatan förseddes med bullerdämpande fönster. Föreningen har även renoverat garaget som färdigställdes under 2015. Under 2016 renoverades bland annat föreningens tvättstugor och grind mellan gård och gatan monterades. Under 2017 renoverades golv i samtliga trapphus, inventering av våtutrymme, uppdatering av passagesystem, montering överlastkontroll på samtliga hissar samt byte av slitage delar, byte av avstängningsventiler, markarbete vid gavel 60B. Inom en femårsperiod planerar man genomföra renovering av trapphusen, soprum, översyn av VVS, sucessivt byte av hissmaskiner om behovet uppstår, översyn av fasaden och installation av Telias öppna fibernät. Läs mer i föreningens årsredovisning under Dokument.
Föreningen har under 2019 renoverat trapphus. Föreningen planerar målning av källargångar hösten 2019.

Inglasning av balkonger inte aktuellt och ej beviljas individuellt. Grillning på balkonger, terrasser och allmänna utrymmen på gården är inte tillåtet.

Föreningen har inte kollektivt bostadsrättstillägg i fastighetsförsäkringen, köpare måste teckna tillägget själv via hemförsäkring.
Föreningen upplyser att köpare bör läsa föreningens stadgar § 31 bostadsrättshavarens ansvar.

Föreningens expedition finns på Stampgatan 54 C. Expeditionen är öppen på tisdagar mellan kl. 18.00-19.00.

Föreningens ekonomi

Ekonomi: Inför räkenskapsåret 2014 höjdes avgifterna med 3 % och inför räkenskapsåret 2018 höjdes avgifterna med 3% även inför räkenskapsåret 2019 höjdes avgifterna med 3%. Inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget (2019-08-28) enligt styrelsen.

Parkering

Föreningen har 145 garageplatser i källarplan. Till garageplatserna är det kö. Folkbokförda på adressen Stampgatan 54 A-60B är även berättigad till boendeparkering. Mer information om detta finns på www.goteborg.se. Väntetid på en p-plats är ca 1år. Elboxar för laddning av elbilar finns ej i garaget.
Kostnaden för att hyra en garageplats är 490kr/mån.

TV/bredband

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Bredband. Leverantör: Com Hem. Ingår inte i avgiften.
Under 2018 installerades öppet fibernät som ger möjlighet att köpa bredband och tv individuellt. OBS! ingår inte i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns motionsrum (depositionsavgift för nyckel är 500kr), tvättstuga, cykelparkering och på gården finns en lekplats.
Grannförening Brf Friggagatan disponerar en möteslokal och ett gästrum som även kan hyras av Brf Stampgatans medlemmar.

Området

Mäklaren om Stampen Prippska Tomten

Mellan Centralstationen och längs Fattighusån bort mot Olskroken ligger Stampen och Prippska Tomten, en stadsdel under utveckling i mysig kvartersmiljö. Här händer det mycket – nya restauranger, kaféer och intressanta butiker öppnar här. Både Odinsgatan och Friggagatan har byggts om de senaste årtiondena och äldre bebyggelse har fått sällskap av moderna byggnader och nylagda gator och stråk.

INNERGÅRDAR OCH PARADGATOR
I Stampen är du alltid i gott sällskap. Blandningen av bostäder, företag, skolor, butiker och service gör att du vart du än går alltid möter människor i alla åldrar som är på väg. Odinsgatan har på senare tid blivit en paradgata med liv och rörelse, mycket tack vare att det finns flera hotell i området och att många företag flyttat in i nybyggda hus omkring. Centralstationen ligger på bekvämt gångavstånd och både bussar och spårvagnar kör täta turer förbi Stampgatan som löper längs Fattighusån. I området finns flera välsorterade matbutiker och en kort promenad bort ligger Olskrokstorget med bland annat fisk-, ost- och blomsterbutiker. Det finns också flera grundskolor och förskolor, däribland Samskolans högstadie- och gymnasieutbildningar.

BRYGGMÄSTARE OCH FATTIGHUS
Stampen har varit bebyggt sedan 1600-talet då här anlades en förstad med tegelbruk. Namnet Stampen går tillbaka till 1715 och den oljestamp som låg i området en kort period. Byggnaden köptes sedan av staden som gjorde om den till fattighus. Det var strax intill som J.A. Pripp startade sitt bryggeri 1828. Delar av verksamheten låg kvar i den gula tegelbyggnaden ända till 1970-talet då bryggeriet flyttade och lämnade Prippska tomten öde under några år, tills nya bostadshus, hotell och kontor byggdes där.

FOLKMYLLER OCH STILLSAM Å
Kvarteren har en typisk stadskaraktär, med bostäder och kontor i samma hus och med butiker och restauranger i gatuplan. När stadsdelen byggdes om var ambitionen att skapa förutsättningar för livskvalitet och enkelhet i vardagen. Det märks, inte minst på att allt fler upptäcker de nya möjligheter som öppnas, i en tidigare lite bortglömd del av centrum.

Vid Stampen rinner Fattighusån som möter Mölndalsån utanför Ullevi. Det stilla flytande vattendraget skänker harmoni till stadsdelen. Att promenera längs ån en solig vårdag och se vattnet glittra gör det lätt att samla tankarna och känna att man valt helt rätt plats att bo på. Det är lätt att hitta sina favoritplatser i solen, som solbryggorna eller grönområdet intill Stampkyrkogården. På andra sidan ån tornar Ullevi upp sig och inleder hela det långa Evenemangsstråket som sträcker sig ända bort till Korsvägen.

Köpa eller sälja bostad i Stampen Prippska Tomten? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Områdets 3 bästa

3
 • Burgersson - hamburgare på bästa tänkbara råvaror
 • Ölstugan Tullen
 • Restaurang Mañana

Karta

Stampgatan 54D

Stampgatan 54D,
411 01 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  Adress
  Alströmergatan 3B
  Utgångspris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  3 658 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-09-23 19.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stampgatan 60B
  Månadsavgift
  3 152 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Alströmergatan 3B
  Månadsavgift
  4 176 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Friggagatan 3 C
  Månadsavgift
  4 794 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  96,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  Adress
  Stampgatan 68 A
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 182 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61,9 kvm

  Visning: 2019-09-29 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Folkungagatan 11A
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  3 800 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stampgatan 62
  Månadsavgift
  3 003 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!