Ett modernt cityhem med närhet till stadens puls

Stampen, Göteborg

Stampgatan 68 A

Utgångspris
2 690 000 kr
Avgift
3 182 kr
Antal rum
2
Boarea
61,9 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 29/9, KL 11:30 - 12:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Ett modernt cityhem med närhet till stadens puls

Med ett attraktivt läge i expansiva Stampen återfinns denna kvadratsmarta tvåa med hiss och balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Stampgatan 68 A!. Stampgatan 68 A - Bjurfors
Välkommen till Stampgatan 68 A!
Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier. Stampgatan 68 A - Bjurfors
Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier
Det ges gott om plats för soffgrupp och sällskapsmöbler. Stampgatan 68 A - Bjurfors
Det ges gott om plats för soffgrupp och sällskapsmöbler
Under sommarhalvåret är det en fröjd att avnjuta mysiga frukostar här!. Stampgatan 68 A - Bjurfors
Under sommarhalvåret är det en fröjd att avnjuta mysiga frukostar här!
. Stampgatan 68 A - Bjurfors

Här sitter du och blickar ut över grönskan

. Stampgatan 68 A - Bjurfors

Från sovrummet nås utgången till balkongen

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I stabil förening i expansiva Stampen finns nu tillfälle att förvärva denna välplanerade lägenhet. Här erbjuds ett hem i bra skick med goda sällskapsytor, balkong, bra förvaring, matplats för flertalet gäster invid fönstret, stort och lättmöblerat vardagsrum samt helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter som underlättar vardagen.

I Stampen bor ni mycket centralt i ett expansivt område som de senaste åren har fräschats upp med nya butiker, restauranger och mindre trafik. Kommunikationerna i området är mycket goda, från närmaste hållplats Ullevi Norra avgår flertalet spårvagns- och busslinjer samt närhet till knutpunkten Svingeln där det även avgår flera expressbussar. Ni når även Centralstationen, utfartslederna och hela centrums utbud på några få minuter. Kring Stampen erbjuds mataffärer, gym, butiker och restauranger såsom populära restaurang Ölstugan Tullen precis runt hörnet. Det är även kort gångavstånd till att strosa i de vackra och grönskande omgivningarna kring Gullbergsån.

Interiör

Välkomna till en välplanerad tvåa på populära Stampgatan!

Via hissen eller trapporna tar ni er till det tredje bostadsplanet. Du välkomnas in i en ljus hall som till vänster erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med glasdörrar. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Hallen är bostadens knutpunkt och tar oss till bostadens samtliga rum.

Till höger om hallen finner vi bostadens vardagsrum. Här inne flödar ljuset in från flera fönster på rad. Golvet är beklätt i ekparkett och väggarna är vitmålade vilket skapar en luftig och rymlig känsla. Sällskapsrummet är rymligt och kan möbleras med större soffgrupp, tv möbel och annat kompletterande möblemang.

I anslutning till sällskapsrummet och hallen finner vi bostadens kök. Väggarna är ljusa och här finns generöst med förvaring i många skåp och goda arbetsytor. Köket är fullt maskinellt utrustat med spis med ugn, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl och frys. I köket finns en naturlig matplats framför fönstret med plats för matbord och stolar.

I anslutning till hallen finns badrummet med tvättmaskin. De egna tvättmöjligheterna underlättar vardagen. Här finns wc, badkar, förvaringsskåp, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp. Badrummet är helkaklat med blå klinker på golvet samt vitt kakel på väggarna med en blå kaklad board.

Sovrummet ligger i anslutning med vardagsrummet, här är väggarna vitmålade. De ljusa väggarna får rummet att kännas rymligt. Här ryms dubbelsäng och kompletterande möbler såsom sidobord. Här finns en garderob med skjutdörrar i björkfanér för optimal förvaring. Här finns även utgången till bostadens balkong som rymmer plats för bord och stolar och här avnjuts gärna mysiga frukostar och middagar från våren till sensommaren.

Välkommen till ert nya hem!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Breitenfeld
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
109
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Breitenfeld innehar 109 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och två lokaler. Det finns en föreningslokal/övernattningsrum vid Stampgatan 68 A. Bastu finns. Cykelrum finns samt några cykelställ på gården. Det finns också två tvättstugor med tvättmaskiner (en större för t ex mattor) samt torktumlare och torkrum.

Inga planerade avgiftsjusteringar enligt förvaltare (2019-09-03).

Föreningens ekonomi

Inga planer på förändringar i månadsavgiften (2019-08-09) enligt förvaltare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen planerar en ombyggnad av en hiss på Stampgatan 62. Föreningen har även planer på att upprätta en ny energideklaration för fastigheten. Föreningen planerar även att måla om garaget år 2020.

För utförda och kommande renoveringar vänligen se årsredovisningen eller kontakta styrelsen.

Parkering

Föreningen har ett garage med 51 bilplatser samt separat mc-garage. Garaget nås enkelt via hissarna i trapphusen. Det finns 51 fasta platser samt en plats för dygnshyra. Kostnaden är 600 kr i månaden för fasta platser, och 50kr/dygn för tillfällig parkering i max 1 vecka (lägsta avgift är 150 kr). Till garageplatserna är det separat kö. I dagsläget 2019-08-09 är det en väntetid på cirka 2år. Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M". Det finns även ett MC-rum med 15st platser och kostar 100kr/mån att hyra. Mc-rum är det också kö till.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem och fiber via Telia.
Bredband. ComHem och Fiber via Telia Portal.

Gemensamma utrymmen

Det finns bastu som ingår, cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga med torkrum samt föreningslokal att hyra samt övernattningsmöjligheter för uthyrning kostar 200kr/dag. Det finns en ny lekplats och utemöbler att tillgå samt en grillplats. Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Övrigt

Föreningen förvaltas av Dahlsjös Affärs och Fastighetsbyrå AB

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 182 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
0,7923%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 690 000 kr
Lägenhetsnummer
71
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
61,9 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
242 kr
Försäkring
192 kr
Summa
434 kr

Byggnadssätt

Byggår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Området

Mäklaren om Stampen Prippska Tomten

Mellan Centralstationen och längs Fattighusån bort mot Olskroken ligger Stampen och Prippska Tomten, en stadsdel under utveckling i mysig kvartersmiljö. Här händer det mycket – nya restauranger, kaféer och intressanta butiker öppnar här. Både Odinsgatan och Friggagatan har byggts om de senaste årtiondena och äldre bebyggelse har fått sällskap av moderna byggnader och nylagda gator och stråk.

INNERGÅRDAR OCH PARADGATOR
I Stampen är du alltid i gott sällskap. Blandningen av bostäder, företag, skolor, butiker och service gör att du vart du än går alltid möter människor i alla åldrar som är på väg. Odinsgatan har på senare tid blivit en paradgata med liv och rörelse, mycket tack vare att det finns flera hotell i området och att många företag flyttat in i nybyggda hus omkring. Centralstationen ligger på bekvämt gångavstånd och både bussar och spårvagnar kör täta turer förbi Stampgatan som löper längs Fattighusån. I området finns flera välsorterade matbutiker och en kort promenad bort ligger Olskrokstorget med bland annat fisk-, ost- och blomsterbutiker. Det finns också flera grundskolor och förskolor, däribland Samskolans högstadie- och gymnasieutbildningar.

BRYGGMÄSTARE OCH FATTIGHUS
Stampen har varit bebyggt sedan 1600-talet då här anlades en förstad med tegelbruk. Namnet Stampen går tillbaka till 1715 och den oljestamp som låg i området en kort period. Byggnaden köptes sedan av staden som gjorde om den till fattighus. Det var strax intill som J.A. Pripp startade sitt bryggeri 1828. Delar av verksamheten låg kvar i den gula tegelbyggnaden ända till 1970-talet då bryggeriet flyttade och lämnade Prippska tomten öde under några år, tills nya bostadshus, hotell och kontor byggdes där.

FOLKMYLLER OCH STILLSAM Å
Kvarteren har en typisk stadskaraktär, med bostäder och kontor i samma hus och med butiker och restauranger i gatuplan. När stadsdelen byggdes om var ambitionen att skapa förutsättningar för livskvalitet och enkelhet i vardagen. Det märks, inte minst på att allt fler upptäcker de nya möjligheter som öppnas, i en tidigare lite bortglömd del av centrum.

Vid Stampen rinner Fattighusån som möter Mölndalsån utanför Ullevi. Det stilla flytande vattendraget skänker harmoni till stadsdelen. Att promenera längs ån en solig vårdag och se vattnet glittra gör det lätt att samla tankarna och känna att man valt helt rätt plats att bo på. Det är lätt att hitta sina favoritplatser i solen, som solbryggorna eller grönområdet intill Stampkyrkogården. På andra sidan ån tornar Ullevi upp sig och inleder hela det långa Evenemangsstråket som sträcker sig ända bort till Korsvägen.

Köpa eller sälja bostad i Stampen Prippska Tomten? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Områdets 3 bästa

3
 • Burgersson - hamburgare på bästa tänkbara råvaror
 • Ölstugan Tullen
 • Restaurang Mañana

Karta

Stampgatan 68 A

Stampgatan 68 A,
411 01 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  Adress
  Alströmergatan 3B
  Utgångspris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  3 658 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-09-23 19.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Folkungagatan 11A
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  3 800 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!