Hoppa till innehåll
Välkomna till Erik Dahlbergsgatan 24A!. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors

Pampig sekelskiftesfyra med tre kakelugnar och balkong!

 • Bjurfors Century

Vasastaden, Göteborg

Erik Dahlbergsgatan 24A

Utgångspris:
7 450 000 kr
Avgift:
6 929 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
129 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 5

*Obligatoriskt tillägg 95kr/mån balkong tillägg.

**Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

[En bra dold rubrik här]

ANMÄL DIG TILL VISNING

 1. Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Jonas Rutberg

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Jonas Rutberg

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Pampig sekelskiftesfyra med tre kakelugnar och balkong!

Bjurfors Century presenterar en pampig sekelskiftesfyra med tre kakelugnar och en rymlig balkong med lugnt gårdsläge.

Beskrivning

Vi presenterar en sällsynt välrenoverad sekelskiftesfyra i skuggan av Vasagatans folkliv. Här härskar lugnet bara minuter från Avenyn och Vasastadens restaurang- och nöjesliv.

Mötet mellan dåtid och nutid är ovanligt lyckat i denna vasastadsvåning om 129 kvadrat. Ljuset faller rikligt och vackert över stora såpdoftande brädgolv. På kvällen speglas de levande ljusen i bländvita stuckaturer och äggskalsfärgade snickerier. Kök och badrum talar däremot vår tids språk.

Det vilar en stark atmosfär över de vackert såpade trägolven i denna stora fyrarumsvåning. Salongerna står på parad ut mot Erik Dahlbergsgatan. När mörkret faller över staden brinner ett par levande ljus i vardagsrummets djupa fönsternischer. Sekelskiftets öppna och fridfulla miljö uppfyller hela våningen. Den ansenliga takhöjden ger luft åt tankarna och en stark känsla av stora rumsvolymer.

Alla detaljer är på plats; stuckaturer, takrosetter, dubbla spegeldörrar, vackra dörrkarmar och kakelugnar. De extra höga fotlisterna är, precis som resten av våningens tidstypiska snickerier, omsorgsfullt slipade och högblankslackade i tidstrogen äggskalston. Tre vackra kakelugnar skapar atmosfär. Den omfattande renoveringen är noggrant och konsekvent genomförd, med en stilsäker känsla för både dåtida och nutida design och bekvämlighet.

Det märks att det nya köket har vuxit fram ur ett stort matlagningsintresse. Utrustningen är ny och genomtänkt. Det lika nyrenoverade badrummet är rymligt, bekvämt och mycket stilrent. På väggarna ha man valt matta pastellfärger av märket Lady. Det ger hela interiören en smakfull och exklusiv inramning.

Det centrala och attraktiva läget är ett kapitel för sig. Du bor i citystormens lugna öga. Gatan fick sitt namn av greve Erik Dahlberg, en välkänd arkitekt, militär och konstnär. Dahlberg har bland annat ritat Skansen Kronan. Fastigheten stod färdig 1885, ett i raden av ståtliga byggnader som nu kantar den pampiga gatan. Stadsdelen växte till större delen fram mellan åren 1870-1920 och en promenad i kvarteren avslöjar en pittoresk sekelskiftesmiljö som lika gärna hade kunnat ligga i Wien, Prag eller Paris.

Det sena 1800-talets arkitektur kännetecknades av att arkitekterna plockade element från tidigare epoker. Under dessa år fick husen dessutom fyra våningar eller fler och den tidigare närmast pompösa byggnadsstilen fick ge vika för en mer stilren. Det första bostadsplanet placerades dessutom oftast en bra bit ovanför trottoaren, så även i detta hus och därmed slipper man insyn från gatan.

I ett av dessa hus ligger alltså denna välbevarade sekelskiftesvåning om 129 kvm fördelat på fyra stora rum och kök med balkong. Våningen har tre rum i fil ut mot Erik Dahlbergsgatan och en stor matsal (eller sovrum) samt kök in mot gården där man även når den nybyggda balkongen.

Vasastaden en fridfull och på samma gång livaktig i staden. Den stora Vasaparken är innerstadens cityträdgård, till stor del präglad av livet runt universiteten. Till Avenyn går du på några minuter och runt hörnet finns ett levande restaurang- och nöjesliv med kontinental atmosfär.

Interiör

Våningens hall slår direkt an tonen för en miljö med stor rymd och mycket dagsljus. Ett vackert och nylagt furugolv möter praktisk klinker, alldeles innanför dörren. Väggarna går i en matt sandton. En platsbyggd garderob rymmer mängder med skor och ytterkläder.

Rakt fram öppnar sig nu det stora vardagsrummet, som är det första av tre rum i fil. Atmosfären är extra stark en sommarkväll när kvällssolen faller in från den öppna platsen framför Schillerska. De två stora fönstren, med sina djupa nischer skapar ett harmoniskt dagsljusspel över det såpade och vitoljade brädgolvet. Rummets omfattande stuckaturer, dörrkarmarna och spegeldörrarna bidrar med sekelskifteskaraktär. En klassisk vit kakelugn tronar i ett hörn. Det här är ett rum för allt från förfester till sträckläsning i soffan. Väggarna går i en matt, grön ton.

Det mellersta rummet i fil används idag som sovrum. Det känns harmoniskt och generöst med väggar i en matt, blågrå ton. Det ursprungliga furugolvet - slipat, såpat och vitlutat - ger en rustik känsla. De extra höga fotlisterna och kakelugnen bidrar till den trivsamma atmosfären, stuckaturerna går igen.

Vägg i vägg med sovrummet ligger ett rum som går i en ljuslila ton. Här ligger samma, vackert behandlade, brädgolv. Rummet är extra lämpligt som arbets- eller barnrum. En liten platsbyggd originalgarderob vittnar om att generationer av barn har barfotatassat över just dessa plankor. Gott om förvaring i intilliggande walk-in-closet. Finns även rymlig förvaring i de stora överskåpen ovanför badrum samt i passagen.

Den stora matsalen har samma såpade och lutade originalgolv. Väggarna går en i varm ljusbeige, ton. Fönstret in mot gården kan stå på glänt under långa sittningar med familj och vänner. När rummet lyses upp av levande ljus blir atmosfären stark mellan de gamla väggarna.

Från matsalen kan du stiga in i det härliga köket som har ett stort fönster mot innergården. Väggarna går i ljusgrå ton som tillsammans med den stilfulla inredningen i mörkblått ger kökets interiör en sober känsla. Köksön passar för allt från hastiga frukostar till förtroliga samtal över ett glas vin. Köket är inrett med bänkskivor i platsgjuten betong och skåpsluckor från Picky Living. Utrustningen är ny och består av integrerad kyl, frys och diskmaskin. Här finns även fläkt (kolfilter), ugn, micro, diskho från Smeg och blandare från Tapwell. Via en köksutgång kommer du in i det andra trapphuset och vidare ner på gården. Via köket når du den rymliga balkongen mot den lugna innergården. Balkongen är generöst tilltagen med plats för större loungemöbel för många gäster. Här har man skapat en liten grön oas där man gärna sätter sig för en vilostund.

Det femstjärniga badrummet når du via en inre hall, intill entréhallen. Den inre hallen har ett platsbyggt skåp i originalstil och en klädkammare, intill badrummet som känns sobert och rymligt. De stora vita kakelplattorna är matta och kontrasterar smakfullt med golvets granitgrå klinker. Känslan av exklusiv hotellsvit är uppenbar. Badrummet är välutrustat med tvättmaskin, torktumlare, dusch bakom glasvägg, kommod, Tapwellblandare, infälld spegel, toalett och vattenburen golvvärme. Förvaringen kommer från serien Aspen.

Håll koll på detta objekt

Bilder

 • Välkomna till Erik Dahlbergsgatan 24A!. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Välkomna till Erik Dahlbergsgatan 24A!
 • Vi presenterar en sällsynt välrenoverad sekelskiftesfyra med stor balkong. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Vi presenterar en sällsynt välrenoverad sekelskiftesfyra med stor balkong
 • Mötet mellan dåtid och nutid är ovanligt lyckat i denna vasastadsvåning om 129 kvadrat. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Mötet mellan dåtid och nutid är ovanligt lyckat i denna vasastadsvåning om 129 kvadrat
 • Rymligt vardagsrum med vacker kakelugn. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Rymligt vardagsrum med vacker kakelugn
 • Vardagsrummets ena hörn pryds av den vackra kakelugnen. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Vardagsrummets ena hörn pryds av den vackra kakelugnen
 • I anslutning till köket, med fönster mot balkongen, finns en naturlig plats för matsal. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  I anslutning till köket, med fönster mot balkongen, finns en naturlig plats för matsal
 • Välrenoverat kök med utgång till den stora balkongen. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Välrenoverat kök med utgång till den stora balkongen
 • Det skyddade och rofyllda gårdsläget gör att det blir ett extra rum under årets varmare månader. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Det skyddade och rofyllda gårdsläget gör att det blir ett extra rum under årets varmare månader
 • Köket är inrett med bänkskivor i platsgjuten betong och skåpsluckor från Picky Living. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Köket är inrett med bänkskivor i platsgjuten betong och skåpsluckor från Picky Living
 • Den maskinella utrustningen kommer från Smeg. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Den maskinella utrustningen kommer från Smeg
 • Rymligt master bedroom med gott om garderober. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Rymligt master bedroom med gott om garderober
 • I fil med stora sovrummet finns ytterligare ett sovrum som lämpas till barn-, gäst- eller arbetsrum. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  I fil med stora sovrummet finns ytterligare ett sovrum som lämpas till barn-, gäst- eller arbetsrum
 • Luftig takhöjd och lugnt läge mot Schillerska. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Luftig takhöjd och lugnt läge mot Schillerska
 • Helkaklat badrum i snygg design. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Helkaklat badrum i snygg design
 • Lågupplöst Den pampiga fasaden ut mot Erik Dahlbergsgatan. Erik Dahlbergsgatan 24A - Bjurfors
  Lågupplöst Den pampiga fasaden ut mot Erik Dahlbergsgatan

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Nybyggd balkong mot innergården

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden nyttjas ett förråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. (100/10, 50 - 100 Mbit/s)

Parkering

Boendeparkering. Det går också att stå på Schillerskas skolgård efter kl. 17 på vardagar samt helger till en låg timkostnad. Viktoriagaraget med lediga platser ligger en kort promenad bort.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 929 kr

Obligatoriskt tillägg 95kr/mån balkong tillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,68112%
Andel av årsavgiften är
3,63701%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
368 720 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Byggnadssätt

Byggår
1885
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiförbrukning per kvm och år
80
Energideklarationsdatum
2009-11-30

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Schillerska Tomten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Schillerska Tomten äger fastigheterna Vasastaden 17:6, 17:13 och 17:14. Fastigheterna bebyggdes 1885. Föreningen registrerades 1993 och den ekonomiska planen registrerade 2003. Bostadsrättsföreningen består av 34 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt.

Fastigheten bedöms vara i mycket gott skick och man har gjort stora renoveringar de senaste åren. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig till 2048. Se fullständig underhållslista i föreningens årsredovisning.

Se mer information om föreningen på föreningens hemsida:

http://www.brfschillerskatomten.se/

Föreningens ekonomi

Föreningen anses ha en god ekonomi med ett relativt lågt nyckeltal för Lån/kvm bostadsrättsyta. Enligt årsredovisningen för 2022 uppgår detta nyckeltal till 3 932 kr.

Försäkring

Föreningen har en fullvärdesförsäkring via Länsförsäkringar.

Gårdsplats/innergård

Den mysiga innergården har precis fått sig en handpåläggning. En lummig oas mitt i Vasastaden.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt torkrum.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 450 000 kr
Lägenhetsnummer
101
Våningsplan
1 av 5*
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
129 kvm**

*Våningsplan 1 av 5.

**Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Bostadsbeskrivning

Digital beskrivning

Om Vasastaden

Mäklaren om Vasastaden

UPPLEVELSERNAS GÖTEBORG
Vasastaden är Göteborgs givna essens och ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möter stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna de trendiga kaféerna, barerna och stjärnkrogarna. Kombinationen som möter dig är en kosmopolitisk småstadscharm med konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

MED EN TOUCH AV PARIS
Utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i övriga delar av innerstaden och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med flera av stadens Michelinstjärnor. Hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet var att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

VASASTADENS KORV- OCH KONSTKLASSIKERMen en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Du kanske är en av är de göteborgare som någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att välja mellan.

Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Erik Dahlbergsgatan 24A

Erik Dahlbergsgatan 24A

411 26 GÖTEBORG

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Erik Dahlbergsgatan 24A

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

}