Vackert hus med ett fint läge i området. Stor tomt med ett fristående garage.

Gråbo - Björboholm, Lerum

Burhultsvägen 21

Besiktigad
Utgångspris
3 500 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1810 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
130 kvm / 23 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Vackert hus med ett fint läge i området. Stor tomt med ett fristående garage.

Välkommen till detta charmiga hus. Huset har en annorlunda planlösning och är byggt i lösvirke. Det är bra beläget högt upp på en liten bergskulle.

 • Ansvarig mäklare

  Torbjörn Dahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0302-556 54

Bilder

Välkommen till Burhultsvägen 21.. Burhultsvägen 21 - Bjurfors
Välkommen till Burhultsvägen 21.
. Burhultsvägen 21 - Bjurfors
Härlig balkong från sovrum vid gavel. Burhultsvägen 21 - Bjurfors
Härlig balkong från sovrum vid gavel
Närhet till den vackra sjön Mjörn. Burhultsvägen 21 - Bjurfors
Närhet till den vackra sjön Mjörn
Välkommen in. Burhultsvägen 21 - Bjurfors
Välkommen in
Ett vackert rum som idag är inrett till matsal. Burhultsvägen 21 - Bjurfors
Ett vackert rum som idag är inrett till matsal

Planskiss

Planlösning
Planlösning entréplan
Planlösning
Planlösning övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till härliga Björboholm och Burhultsvägen 21.
Med närhet till fina strövområden i skog, bad- och båtmöjligheter i den vackra sjön Mjörn, ligger detta mycket fina hus. Dagens ägare har löpande under åren som gått byggt till, renoverat och underhållit huset på ett mycket bra sätt.
I huset finns det både en vedspis samt en gjutjärnskamin som ger en fin stödvärme kallare dagar. Tomten är generös i sin storlek och ligger väl skyddad från vilt via en kraftig granhäck. Det finns stora odlingsbäddar för grönsaksodling samt bärbuskar och fruktträd. Huset är bra placerat med ett högt läge på berget.
Huset bjuder på många trevliga överraskningar.

Interiör

Välkommen till Burhultsvägen 21. Ett underbart vackert hus med ett bra läge. Närhet till den vackra sjön Mjörn och förskola på kort avstånd.

Det är 300 m till busshållplatsen där snabbussen går till Göteborg. Bussen går även till Sjövik och Alingsås. Det finns asfalterade och belysta cykelvägar både till Sjövik, Lerum och Göteborg.

Vi kommer in i huset hall via den vackra farstukvisten. Här finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder. Rakt fram ligger mycket vackert rum som nås via glasade svängdörrar. Rummet används idag till matsal men skulle även fungera som ytterligare ett sovrum om så önskas. Fortsätter vi in i huset så kommer vi till en liten trappa som tar oss upp ett litet etage. På höger hand efter trappan ligger ett fint badrum med tvättstugan innanför. Badrummet är kaklat med badkar.

Några trappsten till och vi kommer upp till ett stort allrum på höger hand. Allrummet är den perfekta platsen för tv-soffan. Vid väggen mot köket står en pampig gjutjärnskamin som sprider värme i huset kallare vinterdagar.
Fortsätter vi förbi allrummet så kommer vi fram till en stor separat matplats med en valvöppning mot köket och en altandörr som leder ut till en uteplats på berget. Matplatsen rymmer ett stort sällskap.

Köket ligger mot husets gavel med öppning mot allrummet och matplatsen. Ett burspråk ger en mycket fin karaktär till köket. Det skapar gott om bänkytor och fönster som ger en underhållande utsikt och ett fint ljus. I kökets mitt står en fin vedspis.
Trappan från allrummet leder upp till ett mellanplan med förråd, klädkammare, badrum samt ett stort sovrum med utgång till en stor balkong utmed huset gavel.
En trappa upp igen leder upp till ytterligare två, något mindre sovrum. Perfekt till barnsovrum.

Huset bjuder på en spännande och väldigt överraskande planlösning. Många bra lösningar har skapat en fin atmosfär i huset.
Här finns möjlighet för många olika boendealternativ.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Björboholm 1:151

Övriga byggnader/utrymmen

Garage om 42 kvm
Uthus och stort vedförråd

TV/bredband

Fiber på väg in i år

Bredband från Telia, hastighet 30 mbit

Parkering

Garage samt möjlighet till ett flertal parkeringsplatser på uppfart framför garaget.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
3 500 000 kr
Rum
7
Sovrum
3
Boarea
130 kvm*
Tomtarea
1810 kvm
Biarea
23 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Värme
27 100 kr
Försäkring
6 244 kr
Samfällighetsavgift
400 kr
Renhållning
1 396 kr
Vatten/Avlopp
1 180 kr
Summa
36 320 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Kommunalt vatten och avlopp är på väg in i huset. I dagsläget säger man att det ska vara klart i September i år.

Anläggningsavgift för att koppla på kommunalt vatten, avlopp och dagvatten till fastigheten Björboholm 1:151 kommer att kosta 228 168 kr inkl. moms (bara vatten och avlopp kosta 218 268 kr inkl. moms)
enligt Lerums VA-taxa 2019.

OBSERVERA att denna prisuppgift endast är preliminär och VA -enhetens handläggares tolkning av gällande taxa. Vi reserverar oss för ev. fel i beräkningen-det är alltid fastställd taxa som gäller vid debitering.
Taxan i sin helhet hittar du genom att söka efter ”VA-taxa och bestämmelser” på Lerums hemsida www.lerum.se

Ombyggnad, Renoveringar

1997-2002 tillbyggnation
1998 tak
1999 fönster
2002 el
2010 luft/luft värmepump

Tomt

Tomtarea 1 810 m² (friköpt).

Planbestämmelser

Avstyckningsplan (1945-07-23)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Ale Burhult GA:1

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 613 000 kr
Byggnadsvärde
1 111 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggår
1959
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
El - luftburen värme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster isoler
Grundmur
Betong

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
172
Energideklarationsdatum
2019-01-22

Länkar

Området

Mäklaren om Gråbo

Gråbo är ett samhälle i Lerums kommun där du hittar underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. Gråbo centrum är under vidareutveckling och kommer inom några år att ha genomgått en stor förändring med många nya bostäder och butiker.

HISTORIA
Namnet Gråbo härstammar från sekelskiftet och kommer från en gård med samma namn som tidigare låg i området. Orten växte ursprungligen fram som ett stationssamhälle, kring Västgötabanan som trafikerade orten i början av 1900-talet. 1967 upphörde tågtrafiken. Där den smalspåriga järnvägen slingrade sig fram finns idag en mycket populär cykel- och gångväg, som sträcker sig mellan Hjällbo och Sjövik. Arkeologer har funnit flera gravfält och en stor medeltida by där man konstaterat att Stora Lundby Kyrka, byggd 1728, står på den medeltida kyrkans grund. Det som vi idag känner som Mjörnbotorget byggdes 1970. I samband med detta och att järnvägsverksamheten upphörde revs stationshuset 1974 för att ge plats åt busstationen. Här byggs idag många nya bostäder för att ge plats åt det växande samhällets invånare.

NATUR
Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser. Gråbo är beläget vid sjön Mjörn. Sjön är ett självklart utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Annesjön och Stora Lövsjön erbjuder också svalkande bad. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om.

SERVICE OCH SKOLOR
I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker etc. I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor, dagbarnvårdare och grundskolor inklusive särskolor. Gråbo har under de senaste åren genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna på orten. De tre största skolorna har fått tre olika inriktningar. Lekstorpsskolan har inriktat sig mot det estetiska lärandet med fokus på samhällsengagemang och internationalisering. Ljungviksskolan är Gråbos största skola och invigdes 2012/2013. Ett vetenskapligt förhållningssätt och miljö är centrala teman på Ljungviksskolan. Röselidsskolan är inriktad på internationella kontakter och hållbarhet i hälsa, ekonomi och miljö.

FRITID
Gråbo ger sina invånare ett varierat utbud av fritidsaktiviteter. Med naturen inpå knuten finns goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna. Lerums kommun erbjuder fina golfanläggningar. Stora Lundby golfbana är Gråbos närmaste bana och ligger inte långt ifrån centrum. På Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Fotboll, ishockey, innebandy, konståkning för att nämna några sporter som har bra förutsättningar inom kommunen.

KOMMUNIKATIONER
Bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är väl utbyggt. Från Göteborg går Gråbo-snabben och passerar bl.a. Lerum, Gråbo och har slutstation Sjövik. Även Blå express är en bra bussförbindelse som går via väg 190 vidare till Kullavik. Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt.

Köpa eller sälja bostad i Gråbo? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Burhultsvägen 21

Burhultsvägen 21,
443 73 Gråbo

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Torbjörn Dahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0302-556 54