Modernt, välplanerat och med utmärkt centralt läge

Gråbo - Centralt, Lerum

Mjörnbo Allé 18

På förhand
Pris
1 975 000 kr
Avgift
3 566 kr
Antal rum
3
Boarea
67,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • torsdag 5/9

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • lördag 7/9

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Modernt, välplanerat och med utmärkt centralt läge

Inom kort erbjuder vi en mycket välplanerad 3:a i populära BRF Mjörnbotorget

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Mjörnbo allé. Mjörnbo Allé 18 - Bjurfors
Välkomna till Mjörnbo allé
. Mjörnbo Allé 18 - Bjurfors

Lägenheten är genomgående ljus och modern, med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck

. Mjörnbo Allé 18 - Bjurfors
Köket med sin maskinpark i rostfritt utförande och gott om plats för förvaring. Mjörnbo Allé 18 - Bjurfors
Köket med sin maskinpark i rostfritt utförande och gott om plats för förvaring
. Mjörnbo Allé 18 - Bjurfors

Intill vardagsrummet ligger det större av lägenhetens två sovrum

. Mjörnbo Allé 18 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en trivsam trerumslägenhet med centralt läge på Mjörnbo allé, där nybyggnadskänslan fortfarande är påtaglig. Huset uppfördes så sent som 2017 och inrymmer på andra våningen denna modernt utformade lägenhet. Bostaden fördelar sig över 67,5 kvadratmeter innefattande två sovrum, vardagsrum och kök i öppen planlösning och badrum med egen tvättavdelning.

Låg månadsavgift där mycket ingår, häribland bredband och TV via fiber samt uppvärmning och VA.

Här i Mjörnbotorgets närmaste omgivningar finns all tänkbar service i det direkta närområdet. Butiker, restauranger och caféer samt vårdcentral och bibliotek för att nämna några av bekvämligheterna. Kommunikationerna från Gråbo busstation hjälper er vidare till kommunens övriga delar eller Göteborgs storstadsbrus bara en halvtimme bort med direktbussen Gråbosnabben.

Möjligt tillträde efter årsskiftet. Kontakta mäklaren för mer information och för att anmäla ditt intresse.

Interiör

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaringsmöjligheter i en garderob. Rakt fram öppnar lägenhetens sällskapsytor upp sig och samlar vardagsrum och kök i en öppen planlösning. Köket är smakfullt utrustat med vitvaror i rostfritt utförande och en maskinpark innefattande bl.a. kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin och inbyggd ugn och mikro.

Intill köket har matplatsen sin naturliga placering och i anslutning nås bostadens väl tilltagna balkong i soligt söderläge. Vardagsrummet är mycket ljust och trivsamt med fönster i två väderstreck. Här ryms plats för mediaförvaring och en större soffa där man gärna samlas och umgås efter middagen.

Från vardagsrummet nås det största av de två sovrummen, här erbjuds gott om garderobsförvaring och plats för dubbelsängen. Gavelläget medför ett fint ljusinsläpp från två väderstreck. Det lite mindre sovrummet nyttjas idag som barnrum och nås från hallen. Detta lämpar sig också utmärkt som kombinerat gästrum och hemmakontor. Genomgående för bostadens alla rum är den enhetliga ekparketten på golvet och de neutralt vita väggarna som gör det lätt att sätta sin prägel med hjälp av inredningen.

Från hallen nås även badrummet,med egen tvättavdelning bestående av tvättmaskin och torktumlare under en praktisk arbetsbänk. Badrummet är helkaklat och utrustat med både skön golvvärme och handdukstork samt dusch med vikbara glasväggar och takdush. Färgsättningen är tidlös med stora vita kakelplattor på väggarna och ett mörkgrått klinker på golvet.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hjällsnäs 9:94

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Mjörnbotorget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
49
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Parkering

26 parkeringsplatser, kostnad 300 kr/mån.

TV/bredband

TV (grundutbud) via fiber från Telenor
Bredband via fiber från Telenor, hastighet 250/100 Mbit (ingår i avgiften)

Bostadsrättsinnehavaren har möjlighet att teckna större kanalpaket och uppgradera till högre hastighet (upp till 1GB).

Gemensamma utrymmen

Separat soprum och cykelförråd.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
600 kr
Försäkring
235 kr
Summa
835 kr

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Uteplats/balkong

Balkong i soligt söderläge

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd i vindsplan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 566 kr

I månadsavgiften ingår uppvärmning, vatten & avlopp, sophämtning samt TV och bredband via fiber.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,28%
Andel av årsavgiften är
2,28%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 975 000 kr
Lägenhetsnummer
C1104
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
67,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2017
Uppvärmning
Vattenburen värme ansluten till frånluftsvärmepump
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

Länkar

Området

Mäklaren om Gråbo

Gråbo är ett samhälle i Lerums kommun där du hittar underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. Gråbo centrum är under vidareutveckling och kommer inom några år att ha genomgått en stor förändring med många nya bostäder och butiker.

HISTORIA
Namnet Gråbo härstammar från sekelskiftet och kommer från en gård med samma namn som tidigare låg i området. Orten växte ursprungligen fram som ett stationssamhälle, kring Västgötabanan som trafikerade orten i början av 1900-talet. 1967 upphörde tågtrafiken. Där den smalspåriga järnvägen slingrade sig fram finns idag en mycket populär cykel- och gångväg, som sträcker sig mellan Hjällbo och Sjövik. Arkeologer har funnit flera gravfält och en stor medeltida by där man konstaterat att Stora Lundby Kyrka, byggd 1728, står på den medeltida kyrkans grund. Det som vi idag känner som Mjörnbotorget byggdes 1970. I samband med detta och att järnvägsverksamheten upphörde revs stationshuset 1974 för att ge plats åt busstationen. Här byggs idag många nya bostäder för att ge plats åt det växande samhällets invånare.

NATUR
Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser. Gråbo är beläget vid sjön Mjörn. Sjön är ett självklart utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Annesjön och Stora Lövsjön erbjuder också svalkande bad. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om.

SERVICE OCH SKOLOR
I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker etc. I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor, dagbarnvårdare och grundskolor inklusive särskolor. Gråbo har under de senaste åren genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna på orten. De tre största skolorna har fått tre olika inriktningar. Lekstorpsskolan har inriktat sig mot det estetiska lärandet med fokus på samhällsengagemang och internationalisering. Ljungviksskolan är Gråbos största skola och invigdes 2012/2013. Ett vetenskapligt förhållningssätt och miljö är centrala teman på Ljungviksskolan. Röselidsskolan är inriktad på internationella kontakter och hållbarhet i hälsa, ekonomi och miljö.

FRITID
Gråbo ger sina invånare ett varierat utbud av fritidsaktiviteter. Med naturen inpå knuten finns goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna. Lerums kommun erbjuder fina golfanläggningar. Stora Lundby golfbana är Gråbos närmaste bana och ligger inte långt ifrån centrum. På Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Fotboll, ishockey, innebandy, konståkning för att nämna några sporter som har bra förutsättningar inom kommunen.

KOMMUNIKATIONER
Bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är väl utbyggt. Från Göteborg går Gråbo-snabben och passerar bl.a. Lerum, Gråbo och har slutstation Sjövik. Även Blå express är en bra bussförbindelse som går via väg 190 vidare till Kullavik. Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt.

Köpa eller sälja bostad i Gråbo? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Mjörnbo Allé 18

Mjörnbo Allé 18,
443 42 Gråbo

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56