En nyproducerad tvåa mitt i Mölndals Innerstad

Mölndal - Centrum, Mölndal

Barnhemsgatan 18

På förhand
Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
4 583 kr
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

En nyproducerad tvåa mitt i Mölndals Innerstad

En välplanerad och nyproducerad tvåa mitt i Mölndals Innerstad. En bostad att bara flytta in i. Gemensam terrass. Välkomna på visning!

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Adelsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-706 83 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Barnhemsgatan 18!. Barnhemsgatan 18 - Bjurfors
Välkomna till Barnhemsgatan 18!
Interiörbild. Barnhemsgatan 18 - Bjurfors
Öppna och sociala ytor. Barnhemsgatan 18 - Bjurfors
Öppna och sociala ytor
En bostad att trivas i. Barnhemsgatan 18 - Bjurfors
En bostad att trivas i
Matplatsen är trivsamt placerad vid fönstret. Barnhemsgatan 18 - Bjurfors
Matplatsen är trivsamt placerad vid fönstret
Bra med arbetsytor och gott om skåpsförvaring. Barnhemsgatan 18 - Bjurfors
Bra med arbetsytor och gott om skåpsförvaring

Beskrivning

Beskrivning

Vi tar oss upp till den gemensamma terrassen och öppnar upp ytterdörren och kliver in i denna välplanerade och fina genomgångstvåa. Bostaden har en egen ingång direkt från terrassen. De ca. 54 kvm är fördelade med ett fint inrett kök med diskmaskin. Här finns plats för ett matbord vid fönstret. Soffan och tv-möbeln har sin självklara plats. I sovrummet ryms en säng, skrivbord och kläderna kan vi snyggt hänga in i garderoberna som finns. Badrummet är helkaklat i neutrala färger och är inrett med dusch, toalett, handfat samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

I Brf Tigeröga har du nära till det mesta, med shopping, nöjen, kommunikationer, skola, bibliotek och grönområden. Med spårvagn tar du dig till Korsvägen på en kvart och med bil befinner du dig på Landvetter inom tjugofem minuter. Ytterligare ett attribut till detta kvarter och vad den förbipasserande inte anar är att kvarteret även hyser en oas i form av en egen lummig solbelyst trädgård, fyra våningar upp från gatan. Här finns många små rum med plats för möten och umgänge samt en mindre lekplats. Njut av innergårdens gröna atmosfär med en bra bok, en boule-match eller en grillkväll med grannarna.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Bostadsrättsförening Tigeröga
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
26
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Tigeröga består av ett bostadshus på 5 plan med två trapphus. Totalt innehåller föreningen 26 lägenheter av varierande storlek mellan 1-2 rok mellan 33,5-57,5 kvm. Brf Tigerögas hus är byggt ovanpå den lilla delen av Mölndals Galleria. Bostadshuset är beläget runt en innergård som är gemensam med Bonum Brf Rosenrot och Brf Grandalia. Alla lägenheter har tillgänglig till en gemensam terrass.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 583 kr

I avgiften ingår värme.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,2667%
Andel av årsavgiften är
4,26672%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
160 kr
Vatten/Avlopp
275 kr
Summa
435 kr

Kostnaderna skall ses som ett riktvärde.

Byggnadssätt

Byggår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen med radiatorer
Ventilation
FTX-system

Övriga byggnader/utrymmen

Varje lägenhet har tillgång till ett förråd. Övriga gemensamma utrymmen är 1 st gemensamhetslokal, 1 st övernattningslägenhet samt 1 st cykelrum. Allt detta är beläget på plan 1 (gårdsplan). Miljörummet är placerade i gatuplan på Barnhemsgatan.

TV/bredband

Ansluten till Svenska Stadsnäts öppna fiber för eget val av leverantör av bredband, telefoni samt tv. Kostnaden betalas av bostadsrättshavaren.

Parkering

Föreningen disponerar garageplatser i garaget som är inrättad som en gemensamhetsanläggning, tillsammans med ytterligare ca 4 fastigheter.
Fem garageplatser är fördelade till Brf Tigeröga. Uthyrning av garageplatser sker via Mölndals Parkering AB och kostar 1250 kr/ månad.

Gemensam bilpool för Riksbyggens kvarter som idag har tre stycken platser som ligger utanför det inhägnade området. Bilpoolen sköts och administreras av Sunfleet idag. För Brf Tigerögas köpare ingår ett medlemskap "Small" per lägenhet i Sunfleet under fem år.

Gästparkering sker på Gallerians parkering.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
7201
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Mäklaren om Mölndal

På bara tio minuter från Göteborg finner du allt som Mölndal har att erbjuda. Här finns historia, kultur, naturupplevelser och flera fina bostadsområden att bosätta sig i. Naturen och storstan är lika nära. Om du bor i Mölndal så bor du också i en dynamisk storstadsregion men i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare.

SERVICE OCH UTBILDNING
I Mölndal finns bra service i form av butiker, bibliotek, apotek, banker, sjukhus/vårdcentraler etc. Här finner man ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

HISTORIA
Mölndal är en stad med underbar natur och mycket historia. Här kan du hitta spår efter tidigare generationer. Muséerna i Kvarnbyn gör bygdens historia levande. Där dånar forsen lika självklar idag som för 1000 år sedan då man började tämja vatten för att mala säd. Nu trängs industribyggnader med pittoreska trähus utmed de branta klippkanterna. Gunnebo Slott och Trädgårdar från 1700-talet ger generösa upplevelser för alla sinnen och ligger i grönskan mellan Stensjön och Rådasjön.

NATUR OCH FRITID
Upplevelser för den aktive finns alltid nära. Mölndal är rikt på sjöar och vattendrag. Stensjön t.ex. har förbindelse med Rådasjön via Stålloppet där den trolska naturen lockar till spännande upptäcktsfärder med kanot. Det finns flera badplatser med stor variation och till salta bad är det bara 15 minuter. Sportintresset är stort i Mölndals kommun och många mölndalsbor är aktiva idrottsutövare. Här finns också Åbytravet vilken är Sveriges näst största travbana som lockar ca 260.000 besökare varje år.

NÄRINGSLIV
I kommunen finns ett välutvecklat och diversifierat näringsliv. Företagsstrukturen har en tydlig profil som domineras av elektronik, läkemedel, medicinsk teknik, hygienartiklar, papper, kemiska produkter, livsmedel samt handel. Stora företag som är rotade i Mölndal är bland annat Astra Zeneca, Santa Maria och SCA.

KOMMUNIKATIONER
Mölndal har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt Kust till kust-banan. Busstrafiken i Mölndal är väl utbyggd och från Mölndals innerstad går spårvagnar och bussar till Göteborg. Pendeltåget från Göteborg Centralstation mot Kungsbacka stannar i Mölndal, Kållered och Lindome.

Köpa eller sälja bostad i Mölndal? Kontakta våra mäklare i Mölndal! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Barnhemsgatan 18

Barnhemsgatan 18,
431 31 Mölndal

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Adelsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-706 83 51