Stor fyra om 110 kvm med två fantastiska takterrasser och utsikt över Mölndal

Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

Kvarnbyvallen 9

På förhand
Utgångspris
5 995 000 kr
Avgift
5 580 kr
Antal rum
4
Boarea
110 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
14 av 14
Hiss
Ja

Stor fyra om 110 kvm med två fantastiska takterrasser och utsikt över Mölndal

Välkomna till en bostad som har allt man kan tänkas behöva! Belägen högst upp i huset med två takterrasser, två badrum, öppen och trivsam planlösning.

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Adelsson

  Fastighetsmäklare / Franchisetagare

  :
  Telefon: 031-706 83 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till en bostad som har två stora terrasser med utsikt över Mölndal. Kvarnbyvallen 9 - Bjurfors
Välkomna till en bostad som har två stora terrasser med utsikt över Mölndal
Interiörbild. Kvarnbyvallen 9 - Bjurfors
Ett trivsamt och bekvämt boende som är beläget högst upp i huset. Kvarnbyvallen 9 - Bjurfors
Ett trivsamt och bekvämt boende som är beläget högst upp i huset
Köket är stilrent inrett och har bra med plats för kockens alla redskap. Kvarnbyvallen 9 - Bjurfors
Köket är stilrent inrett och har bra med plats för kockens alla redskap
Bänkskivan bryter snyggt av det annars vita köket. Kvarnbyvallen 9 - Bjurfors
Bänkskivan bryter snyggt av det annars vita köket
Matbordet har sin givna plats och här kan ni duka upp för många vänner. Kvarnbyvallen 9 - Bjurfors
Matbordet har sin givna plats och här kan ni duka upp för många vänner

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en mycket ljus och nyproducerad (2017) lägenhet med högt läge och milsvid utsikt. Två stora terrasser på 25 respektive 39 kvm i sydväst -och österläge med utsikt över Mölndal. Kvarnbyvallen erbjuder ett modernt och bekvämt boende i en anrik miljö där Mölndals historia och ursprung ständigt gör sig påmind. Lägenhetens välplanerade ytor har genomgående hög standard och moderna materialval. Stora fönsterpartier skapar ett fint ljusflöde över parkettgolvet i den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket. Bostaden har fönster i alla väderstreck! Vidare är bostaden planerad med ett rymligt huvudsovrum med skjutdörrsgarderober samt två mindre sovrum som passar perfekt som barnrum, två helkaklade badrum och det mindre har en dusch och det stora har badkar och en praktisk tvättavdelning. Bostaden har bra med förvaringsmöjligheter i flertalet skjutdörrsgarderober samt en klädkammare. Både buss- och spårvagnshållplatser finns på gångavstånd samt pendeltåg. I närområdet finner vi även Stensjön och de fina omgivningarna kring Gunnebo och Stensjön. Här bor man med alla tänkbara bekvämligheter och det är bara att flytta in!

Interiör

Kvarnbyvallen 9: Högst upp i huset med två stora takterrasser och stora sociala ytor välkomnas vi till denna bostad som är något utöver det vanliga. Denna lägenhet byggdes 2017 och har stora fönsterpartier och en hänförande utsikt över Mölndal. Detta hem har stilrena färg- och materialval med alla önskvärda moderniteter.

Vi tar smidigt hissen upp till det översta våningsplanet och när vi stänger säkerhetsdörren bakom oss känner vi hur tyst det är i lägenheten. Entrén är öppen och välkomnande och har plats för att hänga av ytterkläder direkt till vänster i skjutdörrsgarderoben. För den som önskar finns plats för en större hallmöbel. För mer förvaringsmöjligheter finner vi även en klädkammare samt ytterligare en skjutdörrsgarderob i hallen. Golvet är beklätt med en praktiskt och lättstädad klinkers i mörkgrått som sedan övergår i en ekparkett som är genomgående för bostadens resterande rum. Väggarna är målade i vitt med en trevlig fondvägg i grått, vitt och beige.

Bostadens är välplanerad och har en praktisk planlösning med en sovrumsdel med tre sovrum och en öppen planlösningen mellan vardagsrummet och köket.

Köket är som gjort för den sociala prägeln. Förvaring göms både stilrent och praktiskt bakom vit köksinredning samt maskinell utrustning med vissa integrerade lösningar. Middagens förberedelser tar form på de lättgörliga arbetsytorna. För kockens alla redskap finns det bra med plats i skåp och lådor. Den maskinella utrustningen kommer från Siemens och består av två kombinerade kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn och mikro i bekväm arbetshöjd samt en inbyggd köksfläkt. Matplatsen är trivsamt planerad vid fönstret. Här finns plats för större bord att samla vänner och familj kring vid både middagar och roliga spelkvällar.

Tack vare den öppna planlösningen blir köket och vardagsrummet bostadens givna samlingspunkt. Rummet får gott om dagsljus från de stora och höga fönsterpartierna som gärna släpper in solen från tre olika väderstreck. I rummet ryms en stor soffa med tillhörande möblemang.

Den stora terrassen om ca 39 kvadratmeter når vi från vardagsrummet. Här har vi en fantastisk utsikt över Mölndal och med sydvästläget blir terrassen en favoritplats vår- och sommartid. På terrassen ryms både loungemöbler, matbord, solstolar, grill samt planteringar av blommor och kryddor.

Bostaden har tre bra sovrum. Huvudsovrummet har gråbeige nyans på väggar som ger ett lugnt och skönt intryck. Förutom dubbelsängen ryms även sängbord samt byrå. Kläderna kan vi smidigt hänga i in i klädkammaren som vi når härifrån. Från detta och det tredje sovrummet når vi den andra terrassen. Denna är ca 25 kvadratmeter stor och här sitter vi gärna och tar en kaffe i morgonsolen.

Det mittersta sovrummet används idag som ett barnrum. Här är väggarna målade i blått och vitt och på golvet ligger en matchande blå heltäckningsmatta, vilket skapar en mysig plats för barnen. Precis utanför sovrummet finns en skjutdörrsgarderob underlättar klädförvaringen.

Det tredje och sista sovrummet används idag också som ett barnrum. Väggarna är målade i vitt med en fin fondtapet. En säng, skrivbord samt förvaringsmöbler ryms enkelt. Terrassen nås även härifrån.

I anslutning till hallen finner vi båda badrummen. Det mindre badrummet är stilrent inrett med vita kakelplattor och en ljusgrå klinker. Det är utrustat med dusch med glasväggar, en kommod med ovansittande spegel samt en toalett.

Stilrena färg- och materialval genomsyrar det större badrummets karaktär. Även här är det stora vita kakelplattor som klär väggarna och klinkergolvet går i en ljusgrå nyans. Utrustning i badrummet består av dusch, toalett, handfat med kommod och spegelskåp. Här finns det även en tvättmaskin och torktumlare från Siemens med praktisk ovanliggande avlastningsyta samt förvaringsskåp. Spotlighten i taket ger ett behagligt ljus.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Terrass om 25 kvm i skönt österläge.
Terrass om 39 kvm i sydvästläge med kvällssol.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns förråd, barnvagnsrum, rullstolsförråd och cykelförvaring.

TV/bredband

Telia Triple play med bredband, fast telefoni och tv. (Obligatorisk månadsavgift om 220 kr)

Parkering

35 parkeringsplatser. Går att hyra för 500 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

5 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 600 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 580 kr

Inkl. värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för Telia Triple play, 220 kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen
3,4237%
Andel av årsavgiften är
3,41912%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
365 kr
Försäkring
225 kr
Vatten/Avlopp
195 kr
Summa
785 kr

Kostnaderna skall ses som riktvärden.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen med radiatorer

Bostadsrättsförening

Namn
Tribunen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Tribunen förvärvade del av fastigheten Trädgården 1:130 år 2016. Fastigheten färdigställs under fjärde kvartalet 2016 genom JM AB. Föreningens fastighet består av tre flerbostadshus i 5 våningar med totalt 39 bostadsrättslägenheter. Föreningen disponerar över 35 parkeringsplatser varav fem med motorvärmare.

För mer information se föreningens hemsida:
https://www.jm.se/bostader/sok-bostad/vastra-gotaland/molndal/kvarnbyvallen/tribunen/

Övrigt

Området som knyter ihop nutid med historia heter Kvarnbyn. Ett lugnt och charmigt område där forsen dånar lika självklart idag som för 1000 år sedan. Det var då man började tämja vatten för att mala säd. Idag finns här charmiga trähus, museum och fik utmed de branta klippkanterna. Kvarteret ligger bara några hundra meter från Mölndals Innerstad med ett utbud av butiker och övrig service. Både buss- och spårvagnshållplatser finns på gångavstånd samt pendeltåg. Kvarnbyskolan ligger i anslutning till området, låg- och mellanstadieskolan ligger närmast i Rävekärr och på Glasberget.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 995 000 kr
Lägenhetsnummer
91401
Våningsplan
14 av 14*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
110 kvm**

* Våningsplan 14 av 14.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
65
Energideklarationsdatum
2017-10-12

Länkar

Området

Mäklaren om Mölndal

På bara tio minuter från Göteborg finner du allt som Mölndal har att erbjuda. Här finns historia, kultur, naturupplevelser och flera fina bostadsområden att bosätta sig i. Naturen och storstan är lika nära. Om du bor i Mölndal så bor du också i en dynamisk storstadsregion men i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare.

SERVICE OCH UTBILDNING
I Mölndal finns bra service i form av butiker, bibliotek, apotek, banker, sjukhus/vårdcentraler etc. Här finner man ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

HISTORIA
Mölndal är en stad med underbar natur och mycket historia. Här kan du hitta spår efter tidigare generationer. Muséerna i Kvarnbyn gör bygdens historia levande. Där dånar forsen lika självklar idag som för 1000 år sedan då man började tämja vatten för att mala säd. Nu trängs industribyggnader med pittoreska trähus utmed de branta klippkanterna. Gunnebo Slott och Trädgårdar från 1700-talet ger generösa upplevelser för alla sinnen och ligger i grönskan mellan Stensjön och Rådasjön.

NATUR OCH FRITID
Upplevelser för den aktive finns alltid nära. Mölndal är rikt på sjöar och vattendrag. Stensjön t.ex. har förbindelse med Rådasjön via Stålloppet där den trolska naturen lockar till spännande upptäcktsfärder med kanot. Det finns flera badplatser med stor variation och till salta bad är det bara 15 minuter. Sportintresset är stort i Mölndals kommun och många mölndalsbor är aktiva idrottsutövare. Här finns också Åbytravet vilken är Sveriges näst största travbana som lockar ca 260.000 besökare varje år.

NÄRINGSLIV
I kommunen finns ett välutvecklat och diversifierat näringsliv. Företagsstrukturen har en tydlig profil som domineras av elektronik, läkemedel, medicinsk teknik, hygienartiklar, papper, kemiska produkter, livsmedel samt handel. Stora företag som är rotade i Mölndal är bland annat Astra Zeneca, Santa Maria och SCA.

KOMMUNIKATIONER
Mölndal har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt Kust till kust-banan. Busstrafiken i Mölndal är väl utbyggd och från Mölndals innerstad går spårvagnar och bussar till Göteborg. Pendeltåget från Göteborg Centralstation mot Kungsbacka stannar i Mölndal, Kållered och Lindome.

Köpa eller sälja bostad i Mölndal? Kontakta våra mäklare i Mölndal! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kvarnbyvallen 9

Kvarnbyvallen 9,
431 34 Mölndal

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Adelsson

  Fastighetsmäklare / Franchisetagare

  :
  Telefon: 031-706 83 51