Charmig 40-talspärla

Eneborg, Helsingborg

Viskgatan 6B

Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
2 353 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
54 kvm

Visning

 • onsdag 26/2, KL 18:00 - 18:30

  Bokad visning.

Boka visning

Charmig 40-talspärla

Varmt välkommen till denna genomgående charmiga tvårumspärla med balkong i soligt västerläge. Belägen i populär och skuldfri förening!

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 20

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till Viskgatan 6B. Viskgatan 6B - Bjurfors
Varmt välkommen till Viskgatan 6B
Ljus 40-talsdröm. Viskgatan 6B - Bjurfors
Ljus 40-talsdröm
. Viskgatan 6B - Bjurfors
Skyddad balkong i soligt västerläge. Viskgatan 6B - Bjurfors
Skyddad balkong i soligt västerläge
I vardagsrummet finns det plats för både soff- och matsalsmöblemang. Viskgatan 6B - Bjurfors
I vardagsrummet finns det plats för både soff- och matsalsmöblemang
Trevligt kök i ljusa färger. Viskgatan 6B - Bjurfors
Trevligt kök i ljusa färger

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På tredje våningen finner vi denna tvåa i ofantligt populär och skuldfri förening med låga avgifter. Lägenheten har en genomgående ombonad känsla i neutral färgskala, en bostad där karaktäristiska 40-talsattribut möter moderna praktikaliteter på ett alldeles ypperligt sätt. Bostaden är högt och ljust belägen invid Viskängen, en grönskande oas mitt på Eneborg. I närområdet finns också matbutik, pizzeria samt goda busskommunikationer in till centrum någon minuts promenad från porten.

Lägenheten är i genomgående gott skick. Köket som renoverades 2011 lockar fram din kulinariska sida och bjuder på såväl god förvaring för alla dina köksredskap såväl som arbetsyta för matlagningen. Köket rymmer också matplats för upp till fyra sittande gäster, en plats för en mysig middag med dina närmsta vänner. När du istället vill bjuda det stora kompisgänget kan ni flytta ut kalaset i vardagsrummet där det finns plats för större matbord. Om vädret tillåter kommer balkongen i västerläge garanterat bli en populär plats.

Sovrummet är utrustat för en god natts sömn. Dubbelsängen med tillhörande möblemang får enkelt plats och på golvet ligger ett charmigt plankgolv i original vilket förhöjer den ombonade känslan i lägenheten. Förvaring finns det gott om i form av inbyggd garderob och i anslutning till hallen finns en stor klädkammare. För den som önskar finns det dessutom rum för ännu fler garderober i sovrummet. Tacksamt nog finns också vindsförråd såväl som källarförråd som tillhör lägenheten.

Interiör

HALL - Säkerhetsdörr. Vitmålade väggar och ett ljust klinkat golv. Förvaring i form av hatthylla samt klädkammare i direkt anslutning till hallen.

KÖK - Renoverades 2011. Vita matta köksluckor, stänkskydd i mosaik i skiftande ljusa kulörer och bänkskiva i mörkt trä. Optimalt planerat med gott om förvaring och arbetsytor. Maskinpark består av induktionshäll (Gorenje), varmluftsugn (Gorenje), kyl/frys med is- och vattenmaskin (Samsung), kolfilterfläkt (IKEA, 2020). Vitmålade väggar och mörkt parkettgolv.

VARDAGSRUM - Trevligt disponerat med plats för både soffdel samt matsalsdel. Vitmålad strukturtapet samt mörkt parkettgolv. Utgång till balkong i soligt västerläge.

SOVRUM - Rymligt med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ljust gråmålade väggar samt mörkt plankgolv. Inbyggd garderob samt plats för ytterligare förvaring för den som önskar.

BADRUM - Renoverat i samband med stambytet 1995-96 i ljust kakel och klinker. Här finns dusch, toalettstol och handfat.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Viskan i Helsingborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
192
Antal lokaler
36
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Viskan i Helsingborg äger fastigheten Daggmasken 1, på vilken man, sedan inflyttning 1946-1948, upplåter bostadsrättslägenheter och hyreslokaler. Föreningen har 192 lägenheter upplåtna som bostadsrätter samt 36 hyresrättslokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och omfattar adresserna Viskgatan 4 A-B, 6 A-B, Handelsmansgatan 6 A-B, 8 A-B, 10 A-B samt Tranemansgatan 25 A-B, 27 A-B och 29 A-B.

SBC handhar föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen accepterar delat ägande om andelen är minst 5 %/familjemedlem. Delat ägande ska godkännas av vicevärd eller styrelse. Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar. Enklare tillsyn sker vid ägarbyte och utförs av vicevärden.

Se gärna föreningens hemsida för mer information: http://brfviskan.se/

Föreningens ekonomi

Utträdet och bytet av förvaltare från HSB till SBC resulterade direkt i minskade kostnader, varför styrelsen då beslutade att sänka månadsavgiften vid ett tillfälle den 1 oktober 2017 samt att ytterligare en avgiftssänkning gjordes 1/7 - 2019 med 9 %.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
2017-18 Ny cirkulationspump, expansionskärl och styrventiler till undercentral
2016 Nytt internetbaserat bokningssystem
2012 Radiatorventiler och termostater
2011 Nytt gym om 120 kvm
2008-12 Renoverat samtliga balkonger
2005-09 Lagt om samtliga tak
2005 Renoverat samtliga trapphus
2004 Installerat stadsnät
2003-04 Nya elstigare
2003 Installerat säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2003 Installerat passagesystem och porttelefoner
2002-03 Renoverat källare och tvättstugor
1995-96 Nya vatten- och avloppsstammar (stambyte)
1985-87 Nya 3-glasfönster
1985-87 Nya tegelfasader

Renoveringar under de kommande 5-10 åren:
2017-2020 - Föryngring av trädgården fortsätter med sikte på de större åtgärder som ska utföras i den yttre miljön (enligt underhållsplanen)
2019-2020 - Områdets gångbanor renoveras

Parkering

Fria parkeringsplatser i mån av plats på gatorna i området, föreningen kan inte tillhandahålla några egna P-platser

TV/bredband

Internet: Stadsnät
TV: Sydantenn. Grundutbud för analog kabel-tv ingår i månadsavgiften

Gårdsplats/innergård

Trevlig och välskött omgivning mellan huskropparna bestående av rabatter och blandad växtlighet

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd. Föreningen har ett hobbyrum som medlemmarna kan låna för att snickra, slipa och måla i, samt en övernattningslägenhet som finns att hyra för 100 kr. Det finns även ett välutrustat gym som föreningens medlemmar kan nyttja till en kostnad om för närvarande 50 kr/månad. Detta gym finns i källaren till huset på Handelsmansgatan 8.

Övrigt

Informationen har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av informationen.

Tillträde

Juli 2020

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 353 kr

Inkl. värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,53769%
Andel av årsavgiften är
0,53783%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
40
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54 kvm*

* Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
300 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1946-1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-03-14

Området

Att bo i Södra Helsingborg

Söder tillkom på 1800-talet när Helsingborgs kraftiga expansion ägde rum och många industrier slog sig ner här. Arbetarbostäder skapades som ett naturligt led i samband med att hamnen och järnvägen etablerades. Här låg bland annat Helsingborgs Gummifabrik/Tretorns fabrikslokaler och Helsingborgs sockerfabrik. Idag kännetecknas Söder som en livlig och mångkulturell stadsdel med butiker, restauranger, torghandel och gröna parkområden.

Stadsparken är en av de populäraste parkerna i Helsingborg med flera områden för avkoppling, picknick och utelek. Stadsbiblioteket ligger här i parken och lånar bland annat ut frisbees, boulespel och badmintonracket för utelek samt filtar.

Södergatan och Carl Krooks gata är huvudgatorna i stadsdelen och här ser man till största delen höga byggnader mellan 4 och 6 våningar i tegel och betong från början på 1900-talet och 1960–70-tal.

Helsingborgs mest centrala badhus, Simhallsbadet ligger på Söder precis som 1800-talskyrkan Gustav Adolfs kyrka. Kyrkan är placerad mitt på torget med samma namn. Runt omkring finns butiker med smaker från världens alla hörn och en torghandel full av liv och rörelse, där du kan handla året om.

På söder bor du väldigt centralt i Helsingborg. Promenera till biograf, shopping och restauranger eller strosa runt i de grönskande parkerna. Med buss eller cykel tar du dig lätt till skog, bad och naturområden.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Eneborg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Viskgatan 6B

Viskgatan 6B,
252 47 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 20

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eneborg, Helsingborg

  Adress
  Vagnmansgatan 9
  Utgångspris
  950 000 kr
  Månadsavgift
  4 225 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2020-02-29 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eneborg, Helsingborg

  På förhand
  Adress
  Handelsmansgatan 6B
  Utgångspris
  1 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 780 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!