Fria vyer över sundet

Norr, Helsingborg

Drottninggatan 71

Utgångspris
3 495 000 kr
Avgift
3 332 kr
Antal rum
2
Boarea
52 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fria vyer över sundet

Modern våning med genomgående smakfull interiör och imponerande utsikt över Öresund

 • Ansvarig mäklare

  Linette Nerheim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 36

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Med Margaretaplatsens blomsterprakt i ryggen och havet rakt framför dig stoltserar en modern fastighet med endast några få år på nacken. Du befinner dig på Helsingborgs paradgata med stadens populära stränder, butiker, kultur, nöjen och ett flertal restauranger runt hörnet. Trots det centrala läget bor du i lugna omgivningar med havet ständigt närvarande. Vill du byta ut doften av hav mot lövskog, är du en bekväm cykeltur från Pålsjö skog.

JM-fastigheten består av två huskroppar, varav våningen som nu förmedlas ligger placerad i det norra huset på ett mer vindskyddat läge. När du träder in i bostaden öppnas en värld full av estetik med genomgående välkomponerade färg- och materialval. Rummen är optimalt fördelade och kompromissar inte på ytorna för varken det sociala eller funktionella behovet.

Interiör

Den vitputsade, moderna fastigheten med inslag av svart och stål är en frisk fläkt bland de äldre grannhusen längre ner på gatan. Bostäderna är formade efter nutida behov med öppen planlösning, stram arkitektur, funktionella detaljer och stora balkonger som sammanlänkas med innemiljön. Havet är ständigt närvarande i denna vackra bostad.

Här har du gångavstånd till allt det bästa Helsingborg har att erbjuda samtidigt som boendemiljön är lugn. Kanske är det den omedelbara kontakten med havet som bidrar till den stillsamma känslan. När du vill känna av storstadspulsen och ta en spontan middag ute kräver det ingen planering. Gröningen är nästan bokstavligt talat ett stenkast bort.

På våning fem hittar du den smakfulla lägenheten som genomsyras av ett enhetligt stilspråk med spännande färginslag och påkostade materialval. I hela bostaden, bortsett från badrum, finns ett genomgående trägolv och väggarna är vita.

Innanför dörren möts du av en väl tilltagen hall med massor av luft och ljus. Samtliga väggar är vita och på golvet ligger en stavparkett, som är genomgående för hela lägenheten. I hallen finns gott om plats för hallmöbler. Det finns också en inbyggd garderob.

I nära anslutning till ingången nås bostaden sovrum. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt en hel garderobsvägg.

Även badrummet ligger i nära anslutning till ingången. Badrummet går i en sober färgskala av grått och vitt och är utrustat med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Siemens, spegel, wc och dusch. Här finns det gott om yta för att hantera och vika tvätt samt bra förvaringsutrymme.

Förbi sovrummet och hallen kommer du vidare in till de sociala ytorna med vardagsrum och kök. Fantastiska ytor som passar utmärkt för de som gärna ställer till med middagar och festliga sammankomster.

Kökets inredning kommer från Vedum och utstrålar påkostad elegans. Luckor och skåp är släta och vita med trevliga handtag. Vitvarorna kommer från Siemens och består av ugn och micro i högskåp, kombinerad kyl och frys, häll och fläkt samt diskmaskin.

Från köket nås bostadens härliga balkong om hela 7 kvm! Här ifrån kan ni njuta av den milslånga utsikten över sundet och omgivningarna.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Böljan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
53
Antal lokaler
3
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja

* Betalas av köpare

Föreningens ekonomi

I månadsavgiften inkluderas värme, kallvatten & allmän renhållning i föreningen. Det tillkommer årsavgift för Telia triple-play (bredband, Tv och telefoni) med fn 220 kr/mån.

Föreningen har inte ändrat avgiften sedan byggnationen, och i dagsläget har inga planer eller beslut på att ändra månadsavgiften framöver. Uppgiften kontrollerad med föreningen 2019-08-15.

Renoveringar - Utförda och planerade

Med hänsyn till att byggnaden är nybyggd finns det för närvarande inget behov av underhåll (2019-08-15).

Parkering

38 garageplatser inklusive 2 handikappanpassade platser, går att hyra för 950kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.

TV/bredband

Bredband/TV: Digital-TV, bredband och telefoni via FIBER från Telia Triple Play. Uttag i kök, vardagsrum och sovrum.

Gemensamma utrymmen

Det finns gemensamt cykel-, rullstol- och barnvagnsförråd källaren samt enskilt källarförråd till varje lägenhet.

Övrigt

Det tillkommer årsavgift för Telia triple-play (bredband, Tv och telefoni) med 220 kr/mån. Årsavgift för varmvatten tillkommer också och debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.

Ovanstående information har inhämtats och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Parkering

38 garageplatser inklusive 2 handikappanpassade platser, går att hyra för 950kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 332 kr

inkl. värme, kallvatten & allmän renhållning i föreningen.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,35%
Andel av årsavgiften är
1,35%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1-1504
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
52 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
24
Energideklarationsdatum
2018-06-28

Området

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Köpa eller sälja bostad i norra Helsingborg? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Drottninggatan 71

Drottninggatan 71,
254 33 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linette Nerheim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 36

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Norr, Helsingborg

  Adress
  Drottninggatan 116
  Pris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 555 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm