Toppmodern 3:a med stor uteplats på lugnt område

Arenaparken, Lund

Finalgatan 7B

Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
4 067 kr
Antal rum
3
Boarea
80,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 20/9

  Vänligen kontakta mäklaren vid intresse av visning!

 • onsdag 23/9, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning.

 • söndag 27/9, KL 11:30 - 12:15

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Toppmodern 3:a med stor uteplats på lugnt område

På innovativa och lugna Arenaparken ligger denna toppmoderna och genomgående lägenhet från 2017 med uteplats i västläge om hela 18,5 kvadratmeter.

 • Ansvarig mäklare

  Viggo Sjöström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-36 28 80

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till detta högst moderna boende på området Arenaparken precis intill Stadsparken. Bostaden är smart planerad och är genomgående med fönster i två väderstreck vilket ger ett skönt ljusinsläpp. Den stora uteplatsen om hela 18,5 kvadrat är härligt placerad i västläge för eftermiddags och kvällssol med utsikt över föreningens gårdsområde. Lägenheten genomsyras av komfort och trevnad med ljuvliga ytor bestående av ett stort vardagsrum med öppen planlösning mot det välutrustade köket, två bra sovrum, ett väl tilltaget badrum med egen tvättutrustning samt flera klädkammare för rejäla förvaringsmöjligheter.

Arenaparken är ett nybyggt bostadsområde precis intill Stadsparken i centrala Lund. Här bor du på perfekt läge med promenadavstånd till såväl shopping som restauranger. Arenaparken är ett område som personifierar det nya, visionära Lund. För den träningsintresserade finns många möjligheter, sommartid är utegymmet och planerna för fotboll och beachvolleyboll populära i Stadsparken intill. Bara dryga 150 meter bort ligger även ett 24/7 gym samt Arenan med olika tillställningar. Flera matbutiker ligger inom promenadavstånd, välj mellan Lidl, Hemköp och Coop. På Klostergården kommer det byggas en ny tågstation vilket ytterligare förbättrar kommunikationerna i området.

Interiör

Hall:
Från trapphuset nås entré och hall via säkerhetsdörren. Här finns mycket goda förvaringsmöjligheter. Till vänster finns en stor klädkammare med klädhängare, hyllplan och städskåp. Till höger i hallen finns garderob med speglade skjutdörrar för skor och ytterkläder. På golven ligger fin mattlackerad 3-stavs parkett i ek som återfinns i samtliga rum. Väggarna är målade vita.

Vardagsrum & uteplats:
Vardagsrummet är väl tilltaget och rymmer såväl soffgrupp som matplats med diverse möblemang. Rummet ligger i öppen planlösning mot köket men utrymmena är ändå praktiskt separerade. Det ges gott om ljusinsläpp då lägenheten är genomgående med fönster i kök mot öst och fönster i vardagsrum mot väst. Från vardagsrummet nås även den generösa uteplatsen om hela 18,5 kvm i västläge. Denna är delvis stenlagd och har väggar mot sidorna för minskad blåst och insyn. I framkanten är en mindre häck planterad och åt väst är det utsikt över föreningens gård.

Kök:
Köket från Marbodal har släta vita luckor (Aspekt) och bänkskivor i laminat (Zues Antracit). Ovanför diskbänken är väggen kaklad i vitt matt kakel. Till vänster i köket är det utrustat med separat kyl & frys, inbyggd varmluftsugn samt mikro. Till höger finns induktionshäll, diskmaskin, köksfläkt samt dubbel diskho. Samtliga vitvaror är från Bosch 2017 förutom köksfläkt som är från LGG 2017. Här är arbetsytorna goda samt att köksbänken som går ut i vinkel även kan användas som extra matplats. För förvaring finns det gott om både väggskåp och bänkskåp.

Sovrummen:
Det största sovrummet nås från hallen och har fönster i öst. Här är det gott om plats för större dubbelsäng. Istället för att behöva göra plats åt fristående garderober finns här en stor klädkammare inredd med hyllplan och klädhängare.

Det andra sovrummet nås från vardagsrummet och har fönster i väst. Rummet kan även användas som kontor eller dylikt beroende av behov.

Badrum:
Badrummet är helkaklat med mörkgrått klinker på golv och vitt matt kakel på väggar. Det är rymligt och har egen tvätthörna bestående av tvättmaskin och torktumlare från Siemens med avlastningsbänk och skåp ovanför. Duschdörrarna från INR är i glas och kan praktiskt fällas in. I övrigt är det utrustat med toalett (IDO), handfat (Vedum), dusch (Mora) samt badrumsskåp (Vedum). Samtlig utrustning är från 2017.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hemmaplan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
106
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Hemmaplan äger fastigheten Klosterbacken 4 med adresserna Finalgatan 7 A-B, Finalgatan 9, Mittlinjen 7 A-B samt Mittlinjen 9 A-B. Föreningen består totalt 106 bostadsrätter med 1-4 rum. Byggnaderna stod klara under 2017 och 2018, byggherre var Skanska.

Förvaltning
HSB har hand om föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel.

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande, d.v.s att en av delägarna avser att bo i bostaden och den andra har för avsikt att inte bo i bostaden. Den boende måste dock äga minst 10%.

HSB Medlemskap
I samband med överlåtelser i en HSB-förening måste förvärvaren ansöka om medlemskap i HSB Skåne. HSB Skåne tar i samband med detta ut en andelsavgift på 500 kr/medlem samt en medlemsavgift om 300 kr/hushåll. Andelsavgiften återbetalas vid utträde från HSB.

Avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-08-06):
Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Avgiften fastställs i samband med budget arbetet. som sker i höst.

Debitering el samt varmvatten
Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten och el. Kostnaden för detta debiteras kvartalsvis med ett kvartals fördröjning.

Hemsida
För mer information, se föreningens hemsida: https://brfhemmaplan.bostadsratterna.se/

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga renoveringar är planerade. Skanska har precis avslutat arbetet med garantiåtgärder efter tvåårsbesiktning av lägenheterna (kontrollerat med styrelsen 2020-06-25).

Parkering

Det finns 62 garageplatser i källaren för ca 700 kr/månad med separat kö. 6 platser är utrustade med laddstolpe. Det är Aimo-park som administrerar kö och fakturering. Föreningen har även en bilpool utanför som medlemmar kan man nyttja deras tjänster.

TV/bredband

Föreningen har gruppavtal med Comhem AB för Bredband 100/100, TV-Bas med Tivo, samt grundabonnemang för telefoni (samtalsavgifter ingår ej). Kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavin.

Gårdsplats/innergård

Gemensam uteplats/innergård med bänkar samt lekutrustning finns.

Gemensamma utrymmen

Barnvagnsrum och två öppna cykelförråd finns i källargaraget. Inom fastigheten finns det cirka 250 cykelparkeringsplatser.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd tillhör lägenheten.

Månadsavgift

Avgift
4 067 kr

I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 180 kr/mån tillkommer för bredband, TV och telefoni. Varmvatten och el debiteras efter individuell förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,98311%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
60
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
80,5 kvm*

* Enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2017

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Att bo i Lunds kommun

I Lunds kommun känner du historiens vingslag samtidigt som man ständigt planerar för framtiden. I Lund finns en unik blandning av nytänkande och tradition vilket gör att människor trivs här, gammal som ung. Kommunen erbjuder bra skolor, utmärkta pendlingsmöjligheter och ett stort utbud av fritidsaktiviteter såväl för sportentusiasten som för dig som älskar konst, musik, teater, litteratur och film. Det finns också många verksamheter för de lite yngre runt om i kommunen, som till exempel fritidsgårdar, kulturskolor, skolbiografer och bibliotek.

Runt omkring Lund finns också fullt med vackra naturområden, små idylliska byar, ridskolor och strövområden. Lunds kommun är idealiskt för entreprenörer då staden har ett mycket kreativt klimat med flera företagsbyar.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Finalgatan 7B

Finalgatan 7B,
222 74 LUND

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Viggo Sjöström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-36 28 80

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Arenaparken, Lund

  Adress
  Mittlinjen 7A
  Pris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 050 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Arenaparken, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 11B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 882 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  92 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Arenaparken, Lund

  På förhand
  Adress
  Finalgatan 17B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 189 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!