Hoppa till innehåll
Alternativ planlösning. Parternas Gränd 51 - Bjurfors

Gavellägenhet med balkong och hiss!

  • På förhand
  • 48 kvm
  • 2 rum
  • 1 895 000 kr

Fredslyckan, Lund

Parternas Gränd 51

Utgångspris:
1 895 000 kr
Avgift:
3 734 kr
Antal rum:
2
Boarea:
48 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
4 av 4
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja

Gavellägenhet med balkong och hiss!

Rymlig gavelbostad högst upp i huset. Mysig bostad som karaktäriseras av ljus och rymd. Takhöjd att imponeras av, härlig västerbalkong och hiss!

Beskrivning

Högst upp i huset på fjärde våningen med hiss välkomnas du in i en modern bostad med många fördelar. Här erbjuds en social lägenhet med generösa umgängesytor. I anslutning till köket finns plats för matbord och gott om såväl arbetsytor som förvaring. Vardagsrummet är väl tilltaget och tack vare att bostaden ligger högst upp i huset har den fördelen att erbjuda en imponerande takhöjd, vilket skapar många möjligheter för den kreativa. Bl.a. kan ett sov/förvaringsloft inredas vid behov eller så fortsätter du helt enkelt imponeras av rummets rymd precis som det är idag. Härifrån nås en alldeles underbar balkong - perfekt belägen för att absorbera solens strålar - såväl dag som kväll. Den odlingsintresserade kan få utlopp för sina gröna fingrar!

Sovrummet är svalt placerat i norr och ger plats för dubbelsäng och skrivbord. Lägg därtill ett helkaklat och stilfullt badrum med tvättmöjligheter och dusch med glasdörrar. Gillar du att bada finns plats för ett badkar istället. Slutligen finns en välkomnande hall med plats för upphängning av ytterkläder och flera integrerade garderober samt städskåp. Här är det lätt att trivas!

Fredslyckan ligger på fördelaktigt läge med närhet till LTH, Ekonomihögskolan, Universitetet, Sjukhuset, Ideon, MAX IV samt Lunds absoluta centrum. När vädret visar sig från sina sämre sidor har du möjlighet att ta bussen som stannar alldeles i närheten. Härifrån når du buss nr 2 och 4 med täta avgångar och 10 minuter bort finns direktbuss till Malmö. Ett stenkast bort ligger Fäladstorget med hela dess utbud av mataffär (en prisbelönt och välsorterad ICA-butik), vårdcentral, tandläkare, kemtvätt, apotek och restaurang. Det finns också en second-hand-butik samt en återbruksverkstad. Här kan du kostnadsfritt nyttja målarrum, träverkstad och symaskiner. Även ett bibliotek finns på andra sidan vägen. För den sportintresserade och hälsomedvetna finns dessutom både ett par gym och badhus inom bekvämt gångavstånd. Du bor även med närhet till grönskande S:t Hans backar med sina kullar, dalar och stora grönytor. Här bjuds möjlighet till frisbeegolf, motionsslingor och Lunds bästa pulkabackar på vintern! Nedanför backarna ligger S:t Hans gården med sina charmiga djur. Norr om Fredslyckan finns ängar med mysiga promenadstråk och en damm.

En perfekt bostad för dig som uppskattar socialt umgänge och vardagslyx!

Mäklare

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Balkong, läge väster.

Ombyggnad, Renoveringar

2021 Ny spis.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör förråd i separat byggnad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 734 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband (upp till 250 Mbit/s). Utöver månadsavgiften tillkommer en schablonavgift för el på 120 kr/mån. Denna justeras efter faktisk förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,2705%
Andel av årsavgiften är
1,27%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
5143
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
48 kvm*

*Areauppgifter enligt föreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2007

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
133

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Käranden 47-57
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 2007. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea förvaltning AB.

Huset stod klart för inflytt 2007. Slutbesiktning gjordes 2007 och garantibesiktning har gjorts januari 2010. Föreningen upplåter 66 lägenheter med bostadsrätt och är en sk. äkta bostadsrättsförening.

Avgiftsförändringar (kontrollerat 2021-06-16):
Avgifterna höjdes med 2,5% 2021-01-01. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar.
I avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-TV. I månadsavgiften ingår också bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. Föreningen lägger på en schablonavgift för hushållsel på månadsavgiften, elen mäts en gång per år och justeras individuellt efter varje bostadsrättshavare.

Föreningen har som policy att den som bor i lägenheten ska äga minst 50%.
Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar.

Samtlig information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande renoveringar (kontrollerat 2021-06-16):
Föreningen planerar att byta förrådsdörrar under året.
Föreningen har nyligen gjort en fuktundersökning nummer tre (de gjorde hål i ytterväggarna från insidan i de fyra lägenheter som utifrån tidigare två fuktundersökningar bedömts vara värst drabbade) och det visade sig att det såg bättre ut än väntat, därför planeras ingen större fasadrenovering som först var tänkt.
Föreningen följer en underhållsplan. OVK (Obligatorisk ventilationskontroll) utfördes 2014.

Utförda renoveringar:
2021 Fasaderna har blivit GrönFri-behandlade för att få bort rödalger.

Parkering

Det finns såväl parkerings- som garageplatser för uthyrning (i mån av plats) vilka ägs av Fäladens Parkerings AB, men förvaltas av Procendia. Spekulanter uppmanas att ringa Procendia för att kontrollera tillgänglighet: tfn 046-460 12 75 eller via e-post Parkering@procendia.se.
P-plats kostar ca 359 kr/mån, i dagsläget finns lediga platser (kontrollerat 2021-05.18).
Garageplats kostar ca 766 kr/mån, i dagsläget finns lediga platser (kontrollerat 2021-05.18).
Ovan nämnda priser gäller för boende på parternas Gränd 1-79.
Har man en annan adress är summan 100 kr ex moms högre på respektive.

TV/bredband

TV och bredband (Sydantenn) ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård där det finns bland annat grill- och lekplats.

Länkar

Om Fredslyckan

Att bo i Norra Lund

I Norra Lund är närheten till naturen i kombination med spännande arkitektur högst bidragande till områdets popularitet. Här finner du varierande bebyggelse där alla hus har sin egen identitet.

I Norra Lund är närheten till naturen i kombination med spännande arkitektur högst bidragande till områdets popularitet.

I stadsdelen Norra Fäladen i Lund ligger bostadsområdet Annehem, ett av stadens nyare områden som växer snabbt. Det är ett renodlat villaområde där den äldre delen mestadels består av trähusbebyggelse, vilket är ganska unikt för Lund. Området, som tidigare främst var för arbetarebostäder, har på senare tid blivit väldigt populärt bland akademiker. I Annehem har du alltid nära till naturen och till rekreationsområdet Sankt Hans backar.

I trakten ligger även Kungsmarken, det enda sammanhängande området i södra Sverige där markanvändningen varit oförändrad under tusentals år. Här finns ett naturreservat med minnen från forna tiders jordbruk. Till största delen består det av en golfbana kombinerat med övrig öppen mark, utom den norra delen som täcks av lövskog. Här har man hittat lämningar från tidig järnålder och här finns också flera olika fågelarter och växter som lever i symbios på slätten.

Norra Fäladen, strax norr om trafikleden Norra ringen, byggdes till stor del i slutet av 1960-talet. Här bor en stor andel av studenterna vid Lunds universitet i bostadsområdena Delphi, Kämnärsrätten och Klosterängen. Det är i den västra delen av området man finner Sankt Hans backar. Högstadieskolan Fäladsgården har genom sin arkitektur och sina verksamheter gjort området till något unikt. I mitten av området ligger Fäladstorget med bland annat matbutiker och Sankt Hans kyrka.

Det färgstarka området fredslyckan är även det ett mycket populärt område. Här bor du nära såväl vacker natur och grönska som stadsliv och all vardagsservice du kan behöva. Hela området byggdes utifrån tankar på såväl variation som helhet, vilket du kan se på områdets unika karaktär och tidlösa arkitektur.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Fredslyckan? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Parternas Gränd 51

Parternas Gränd 51

226 47 Lund

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Parternas Gränd 51

Liknande bostäder