Genomgående 2:a högst upp i huset med söderbalkong och imponerade takhöjd!

Fredslyckan, Lund

Parternas Gränd 73

På förhand
Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
3 584 kr
Antal rum
2
Boarea
46,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Genomgående 2:a högst upp i huset med söderbalkong och imponerade takhöjd!

Rymlig 2:a högst upp i huset. Mysig bostad som karaktäriseras av ljus och rymd. Takhöjd att imponeras av, härlig söderbalkong och hiss!

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i huset på fjärde våningen med hiss välkomnas du in i en modern bostad med många fördelar. Här erbjuds en social lägenhet med generösa umgängesytor. I anslutning till köket finns plats för matbord och gott om såväl arbetsytor som förvaring. Vardagsrummet är väl tilltaget och tack vare att bostaden ligger högst upp i huset har den fördelen att erbjuda en imponerande takhöjd, vilket skapar många möjligheter för den kreativa. Bl.a. kan ett sov/förvaringsloft inredas vid behov eller så fortsätter du helt enkelt imponeras av rummets rymd precis som det är idag. Härifrån nås en alldeles underbar balkong - perfekt belägen för att absorbera solens strålar - från morgon till kväll. Den odlingsintresserade kan få utlopp för sina gröna fingrar! Nuvarande ägare har låtit bygga ett trädäck på balkong med enhetlig spaljé som bjuder in till dekoration med vackra klätterväxter.

Tack vare att lägenheten befinner sig högt upp skyms inte solen av intilliggande byggnader. Sovrummet är svalt placerat i norr och ger plats för dubbelsäng och skrivbord. Dessutom finns uppskattade garderober längs ena väggen. Lägg därtill ett helkaklat och stilfullt badrum med tvättpelare och dusch med glasdörrar. Gillar du att bada finns också plats för ett badkar. Slutligen finns en välkomnande hall med plats för upphängning av ytterkläder och städskåp. Här är det lätt att trivas!

Fredslyckan ligger på fördelaktigt läge med närhet till LTH, Ekonomihögskolan, Universitetet, Sjukhuset, Ideon, MAX IV samt Lunds absoluta centrum. När vädret visar sig från sina sämre sidor har du möjlighet att ta bussen som stannar alldeles i närheten. Härifrån når du buss nr 2 och 4 med täta avgångar och 10 minuter bort finns direktbuss till Malmö. Ett stenkast bort ligger Fäladstorget med hela dess utbud av mataffär (en prisbelönt och välsorterad ICA-butik), vårdcentral, tandläkare, kemtvätt, apotek och restaurang. Det finns också en second-hand-butik samt en återbruksverkstad. Här kan du kostnadsfritt nyttja målarrum, träverkstad och symaskiner. Även ett bibliotek finns på andra sidan vägen. För den sportintresserade och hälsomedvetna finns dessutom både ett par gym och badhus inom bekvämt gångavstånd. Du bor även med närhet till grönskande S:t Hans backar med sina kullar, dalar och stora grönytor. Här bjuds möjlighet till frisbeegolf, motionsslingor och Lunds bästa pulkabackar på vintern! Nedanför backarna ligger S:t Hans gården med sina charmiga djur. Norr om Fredslyckan finns ängar med mysiga promenadstråk och en damm.

En perfekt bostad för dig som uppskattar socialt umgänge och vardagslyx!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd i separat byggnad.

Månadsavgift

Avgift
3 584 kr

Månadsavgiften är inklusive värme och vatten. Det tillkommer en schablonkostnad för el på 450 kr (justeras efter förbrukning) och 99 kr för bredband. Elen debiteras baserat på förra årets förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,535%
Andel av årsavgiften är
1,51328%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
7342
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja*
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
46,6 kvm**

* Hiss från markplan.

** Areauppgifter enligt föreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2005

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
175

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Käranden 7179
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
54
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Käranden 7179 bildades 2004 i samband med den stora ombyggnationen av området. Föreningens byggnader är ursprungligen från 1969 men man lät riva majoriteten av de gamla husen och byggde i princip upp nya hus. I föreningen finns 54 lägenheter och samtliga innehas med bostadsrätt. Föreningen är en så kallad äkta bostadsrättsförening och har inga lägenheter eller lokaler för uthyrning.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Käranden ga:2. Föreningens andel är 12,5 procent. Samfälligheten förvaltar svagströmsledningar. SBC är föreningens ekonomiska förvaltare.

Föreningen godkänner delat ägande och kräver ingen speciell uppdelning av andelarna. Det betyder att föräldrar exempelvis kan köpa lägenheten tillsammans med sitt barn och att enbart barnet bor i lägenheten.

Föreningen sänkte avgiften med 8% vid årsskiftet 2019/2020 efter att ha fått en stabilare ekonomi. I dagsläget finns inga planer på att höja månadsavgiften (kontrollerat 2021-01-27).

Elen debiteras baserat på förra årets förbrukning.

Fullvärdesförsäkring finns via Nordeuropa Försäkring.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.
Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet och ingår som standard.

Föreningen utför ingen tillsyn.

Besök föreningens hemsida för mer info:
http://brfkaranden7179.blogspot.se/p/om-foreningen.html

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2032.

Utfört underhåll:
2018 OVK, ventilationskontroll.
2018 Spolning av avlopp.
2017 Kontroll av balkongstolpar.
2015 Underhåll av tak.

Planerat underhåll (kontrollerat 2021-01-26):
För tillfället håller föreningen på att byta ut fläktar för att klara deras OVK. Detta är en kostnad som föreningen står för, i nuläget har föreningen 5 fläktar kvar som ska bytas ut.
Föreningen har gjort en undersökning om strukturell fuktskada i fasaderna. Orsaken till den förhöjda fuktnivån i fasaderna är nu identifierat och föreningen har därför planerat in åtgärder för detta till våren.
Balkonger skall inspekteras om 5 år.
Underhåll kommer att finansieras genom sparade medel då styrelsen har lagt avgiften på en nivå så att de klarar underhåll enligt underhållsplanen.

Parkering

Det finns såväl parkerings- som garageplatser för uthyrning (i mån av plats) vilka ägs av Fäladens Parkerings AB, men förvaltas av Procendia. Spekulanter uppmanas att ringa Procendia för att kontrollera tillgänglighet: tfn 046-460 12 75 eller via e-post fastigheter@procendia.se.
P-plats kostar 460 kr/mån, i dagsläget finns lediga platser.
Garageplats kostar 1014 kr/mån, i dagsläget finns fåtal platser lediga.
Ovan nämnda priser gäller för boende på parternas Gränd 1-79.
Har man en annan adress är summan 100 kr ex moms högre på respektive.
Uppgifter om parkering uppdaterade 2020-12-21.

TV/bredband

Bredband via Perspektiv Bredband, 100 mbps fast lina.

Övrigt

Om du vill kontakta föreningen direkt går det bra att maila till styrelsen@brfkaranden7179.se.

Länkar

Området

Att bo i Norra Lund

I Norra Lund är närheten till naturen i kombination med spännande arkitektur högst bidragande till områdets popularitet. Här finner du varierande bebyggelse där alla hus har sin egen identitet.

I Norra Lund är närheten till naturen i kombination med spännande arkitektur högst bidragande till områdets popularitet.

I stadsdelen Norra Fäladen i Lund ligger bostadsområdet Annehem, ett av stadens nyare områden som växer snabbt. Det är ett renodlat villaområde där den äldre delen mestadels består av trähusbebyggelse, vilket är ganska unikt för Lund. Området, som tidigare främst var för arbetarebostäder, har på senare tid blivit väldigt populärt bland akademiker. I Annehem har du alltid nära till naturen och till rekreationsområdet Sankt Hans backar.

I trakten ligger även Kungsmarken, det enda sammanhängande området i södra Sverige där markanvändningen varit oförändrad under tusentals år. Här finns ett naturreservat med minnen från forna tiders jordbruk. Till största delen består det av en golfbana kombinerat med övrig öppen mark, utom den norra delen som täcks av lövskog. Här har man hittat lämningar från tidig järnålder och här finns också flera olika fågelarter och växter som lever i symbios på slätten.

Norra Fäladen, strax norr om trafikleden Norra ringen, byggdes till stor del i slutet av 1960-talet. Här bor en stor andel av studenterna vid Lunds universitet i bostadsområdena Delphi, Kämnärsrätten och Klosterängen. Det är i den västra delen av området man finner Sankt Hans backar. Högstadieskolan Fäladsgården har genom sin arkitektur och sina verksamheter gjort området till något unikt. I mitten av området ligger Fäladstorget med bland annat matbutiker och Sankt Hans kyrka.

Det färgstarka området fredslyckan är även det ett mycket populärt område. Här bor du nära såväl vacker natur och grönska som stadsliv och all vardagsservice du kan behöva. Hela området byggdes utifrån tankar på såväl variation som helhet, vilket du kan se på områdets unika karaktär och tidlösa arkitektur.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Fredslyckan? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Norra Lunds 3 bästa

3
 • Sankt Hans backar
  Bästa pulkabacken
 • Närhet till vidderna
  Bara en kort promenad så kan du njuta av milsvida vidder.
 • Nära Ideons stora arbetsgivare
  Granne med Ideon, Max-Lab, Ericsson mfl.

Karta

Parternas Gränd 73

Parternas Gränd 73,
226 47 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Fredslyckan, Lund

  Adress
  Parternas gränd 55
  Pris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 734 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2021-03-07 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Fredslyckan, Lund

  På förhand
  Adress
  Parternas gränd 73
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 584 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Fredslyckan, Lund

  På förhand
  Adress
  Parternas gränd 27
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 820 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!