Ljus och genomgående etta i centrum

Lund - Centrum, Lund

Revingegatan 5A

Pris
1 895 000 kr
Avgift
3 385 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
37,5 kvm

Visning

 • söndag 31/5, KL 11:00 - 12:00

  Bokad visning.

 • måndag 1/6, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Ljus och genomgående etta i centrum

Ljus och ombonad lägenhet på suverän adress med både centrum och härliga stadsparken runt knuten.

 • Ansvarig mäklare

  Viggo Sjöström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-36 28 80

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Precis bakom Södra Esplanadens välkända lindallé ligger mysiga Revingegatan. Lägenheten är belägen på andra våningen och är genomgående vilket ger ett härligt ljusflöde. De väldisponerade ytorna är uppdelade i ett lättmöblerat vardagsrum/sovrum med plats för säng, soffmöblemang och t.ex. skrivbord med utsikt mot lugna Revingegatan. Vidare finns ett rymligt kök med fina originalskåp, ordentlig matplats och fin utsikt mot föreningens trevliga innergård. Badrummet är helkaklat och renoverades i samband med stambyte i fastigheten 2005. Förutom vinds -och källarförråd har lägenheten en smart klädkammare för god förvaring.

På Revingegatan bor du granne med Lunds stadskärna och dess klassiska bebyggelse från svunna århundraden. Här erbjuds ett boende på centralt läge, med närhet till allt Lund har att erbjuda inom service, kultur och nöjen. Perfekt avstånd från innerstadens stök i lugna, vackra omgivningar med den grönskande Stadsparken i din närhet. Välkommen!

Interiör

Rumsbeskrivning: Uppe på andra våningen nås lägenheten genom säkerhetsdörren. Här välkomnar en hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Härifrån nås även en ordentlig klädkammare med gott om plats för förvaring. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i grått.

Från hallen når vi badrummet som renoverats i samband med att fastigheten genomgick ett stambyte 2005. Det är helkaklat i ett vitt tidlöst utförande med glasade infällbara glasdörrar, golvvärme, toalett, handfat och badrumsskåp.

Till höger om hallen ligger det mysiga köket. Detta i en bra storlek med goda arbetsytor och matplats för upp till 4 personer. Rogivande utsikt genom köksfönstret mot föreningens fina innergård. Bevarade originalskåp där luckor målats i grått med bänkskiva i trä och rostfritt stål. Väggen ovanför diskbänken är delvis kaklad i vitt. I övrigt är det utrustat med spis/ugn från Husqvarna, kyl -och fryskombination från Elektro Helios (äldre) samt köksfläkt. Väggarna är målade vita (2020) med en vägg klädd i fin brädpanel. Golvet är ett brädgolv.

Till vänster om hallen ligger det ljusa och lättmöblerade vardagsrummet. Detta med härligt fönsterparti med utsikt mot söder och Revingegatan. Här ges plats för både soffa, säng, skrivbord, extra förvaring eller dylikt. På golvet ligger parkett och väggarna är målade vita.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Beväringen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 22 lägenheter varav 14 st ettor, 6 st tvåor och 2 st treor.

Föreningen förvaltas av HSB. För medlemskap i föreningen krävs individuellt medlemskap i HSB-Skåne vilket görs enkelt på www.blimedlem.hsb.se mot en avgift om 500 kr som återfås vid utträde.

Delat ägande accepteras då t.ex. förälder och dennes barn äger lägenheten tillsammans men bara barnet avser att bo i lägenheten. Den boende måste dock äga minst 10%. Att förälder står som ägare och att barnet hyr i 2:a hand accepteras också av föreningen.

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2004 klinkers och målning av tvättstuga
2004 byte av elstammar
2005 byte av avloppstammar, ledningsnät vatten o avlopp, regler o termostatventiler
2007 byte av tvättmaskin och torkskåp
2011 byte av tak, stuprör, hängrännor reparation av skorsten
2011 byte av fönster och balkongdörrar
2012 byte av balkongplattor och balkongräcken
2013 byte av tamburdörrar och byte till säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2016 - Föreningen iordningställde en gemensam grill och uteplats.
2017 Byte av värmeväxlare samt styr o reglerutrustning, byte av termostater.
2017 Tvättmaskin och torktumlare

Föreningen följer en underhållsplan. I närtid finns inga planer för större renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2020-05-11).

Parkering

Gott om parkeringsplatser i närområdet, gatorna runt och nedanför fastigheten. Närmaste parkeringshus (ca 50 meter) på Tullgatan.

TV/bredband

TV anslutning - Kabel-TV via Com Hem (basutbud ingår i avgiften).
Bredbandsanslutning via Telia. Ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd och ett vindsförråd hör till lägenheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 385 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband, Kabel-TV (basutbud) samt bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,5465%
Andel av årsavgiften är
4,5465%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
103
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
37,5 kvm*

* Enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-06-04

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Revingegatan 5A

Revingegatan 5A,
223 57 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Viggo Sjöström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-36 28 80

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Magnus Stenbocksgatan 4
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 387 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 6 A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Änggatan 4B
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 169 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-05-31 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 6B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 422 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Spolegatan 22
  Pris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 402 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  45 kvm

  Visning: 2020-05-31 11.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Gylleholmsgatan 2
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 080 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Tullgatan 13C
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 172 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 7B
  Utgångspris
  2 140 000 kr
  Månadsavgift
  2 367 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Revingegatan 17B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  1 842 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  26 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Stora Fiskaregatan 3C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 668 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  28 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 10
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 307 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 6 B
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 916 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!