Yteffektiv vindslägenhet i fastighet från trettiotalet

Lund - Centrum, Lund

Kung Oskars väg 9a

Utgångspris
2 595 000 kr
Avgift
3 232 kr
Antal rum
2,5
Boarea
63 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Yteffektiv vindslägenhet i fastighet från trettiotalet

Karismatisk vindslägenhet med underbar utsikt, synliga takbjälkar, separat matplats, genomgående brädgolv och helkaklat badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Stark

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 21

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På oslagbart läge, med Centralstationen, Lunds centrum och Universitetsområdet i din absoluta närhet, finner vi denna smarta vindslägenhet med attribut såsom lamprosetter, synliga takbjälkar, underbar utsikt och generöst vardagsrum och sovrum. Vardagsrummet är riktigt trevligt med utrymme för både soffa och förvaring. Takkupan ger ett fint ljusinsläpp till rummet. Inbyggd förvaring på en av långsidorna. I anslutning till sovrummet ligger det helkaklat badrum med badkar. Köket bjuder på gott om förvaring och köksinredning i vitt. Naturlig plats för matbordet i halvan utanför köket. Lägenheten har genomgående brädgolv mot ljusa väggar.

Föreningen är stabil och i avgiften ingår både hushållsel och bredband. Hiss finns i trappuppgången bredvid. Ni kan enkelt nyttja hissen genom att gå över till nästa trappuppgång. Välkommen på visning!

Interiör

Vi tar hissen upp till våning fyra och går igenom till nästa trappuppgång där denna fina vindslägenhet ligger. Hallen tar emot med avhängningsplats precis innanför dörren. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar mot brädgolv. Direkt till höger ligger köket med köksinredning i vit nyans mot bänkskiva i massiv ek och rostfritt mot vitt kakel. Följande vitvaror finns till ditt förfogande: spis, ugn, kyl/ frys, spisfläkt och mikrovågsugn.
Halvan, som ligger utanför köket, används som matplats och rymmer plats för 4–5 personer. Vidare in tar vardagsrummet emot med fint ljusinsläpp från takkupan och fri utsikt över området. Vita väggar mot det ljusa brädgolvet ger ytterligare en lätthet till rummet. En större soffa och ytterligare förvaring får enkelt plats. Inbyggd förvaring bredvid takkupan. Lampstuckaturen i taket och de synliga takbjälkarna ger ytterligare karaktär till rummet.
Från vardagsrummet när vi det underbara sovrummet med plats för dubbelsäng. Förvaring i garderober längst med ena sidan samt i den inbyggda klädkammaren. Perfekt plats för skrivbord vid takkupan. I anslutning till sovrummet har vi det helkaklade badrummet med badkar och Wc som renoverades i samband med stamrenoveringen i fastigheten 1992.
Precis utanför lägenheten har säljarna ett förråd som kan användas för förvaring av ytterligare textilier, matvaror etc.

Enligt föreningens lägenhetsregister benämns lägenheten som 2 rum och kök.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nyhem
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
47
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1931 och består av 47 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt.

Föreningen önskar träffa den nya medlemmen efter tillträdet för att välkomna medlemmen och informera om hur saker fungerar i bostadsrättsföreningen.

Mer information finns på föreningens hemsida:
www.brfnyhem.se

Föreningen gjorde en avgiftshöjning om 2% Q2/Q3 2019 (kontrollerat 2019-09-19).

Föreningen tillåter delat ägande. Den boende skall äga minst 10% av bostadsrätten och ägaren måste vara över 18 år.
Andrahandsuthyrning godkänns max 6 månader åt gången. Föreningen accepterar inte juridisk person som ägare.

Ovanstående information är inhämtad från föreningens publicerade årsredovisningar samt från styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade renoveringar: Trapphuset kommer att målas om när fönster och dörrar är åtgärdade (kontrollerat 2019-09-19).

Utförda renoveringar:
2019: Föreningen har byt ut till säkerhetsdörrar.
2019: Målat fönsterna.
2018: Ventilationsbesiktning och spolning av stammar .
2017: Renovering av balkongerna mot innergården.
2016: Ny torktumlare (Electrolux T5130), nya postfack.
2014: Renovering av innergården, ny tvättmaskin.
2013: Utbyte av fastighetens samtliga balkonger, målning av gatufasadens betongsockel.
2011: Spolning avloppsstammar.
2010: Målning plåttak, nya fönsterpartier affärslokaler, nytt torkaggregat tvättstuga.
2009: Ny tvättmaskin (Electrolux Wascator).
2008: Installation av portbelysning, nytt torkskåp (Electrolux Wascator).
2007: Utvändig målning fönster och portar, putsreparation av sockel och trappor gård, uppgradering av kabel-TV nät.
2003: Installation av bredband 100 Mbit/s.
2002: Ny torktumlare (Miele).
2001: Ny tvättmaskin (Miele).
1998/99: Omputsning av fasad.
1997: Nya elstammar samt utbyte av samtlig el i fastigheten (inkl. lägenheter). Nya värmestammar, värmecentral, värmeväxlare samt nya element. Renovering fönster samt påföring av 3-glas, portdörrar, källare och föreningsutrymmet, samt tvättstuga.
1992: Nya avlopp- och tappvattenstammar samt renovering av badrum.
1988: Målning trapphus och dörrar.
1986: Omläggning av tak.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men parkeringsmöjligheter finns längs med gatorna i kvarteret. Kommunal boendeparkering är också möjlig - ta kontakt med Tekniska förvaltningen på Lunds kommun för information.

TV/bredband

Kabel-TV via Com Hem. Bredband (100 Mbit/s) genom Perspektiv Bredband. Både kabel-tv och bredband ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en grönskande innergård med trädgårdsmöbler. Föreningen har även gemensamma balkonger mot innergården som medlemmar får nyttja.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga i källaren som är utrustad med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st torkskåp samt torkrum med torkaggregat. Det finns även tillgång till verkstad/hobbyrum.

Övriga byggnader/utrymmen

Vindsförråd precis utanför ytterdörren.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men parkeringsmöjligheter finns längs med gatorna i kvarteret. Kommunal boendeparkering är också möjlig - ta kontakt med Tekniska förvaltningen på Lunds kommun för information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 232 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten, el och kabel-tv.
Obligatoriskt tillägg om 90kr/mån för bredband 100 Mbit/s tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,419%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
41
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja*
Rum
2,5
Sovrum
1
Boarea
63 kvm**

* Hiss i trappuppgången bredvid med anslutning till lägenheten.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1931

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Kung Oskars väg 9a

Kung Oskars väg 9a,
22240 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Stark

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 21

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars Väg 31
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 315 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-12-09 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Södra Vägen 9F
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 851 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Flormansgatan 2B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 492 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Prennegatan 2G
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 295 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea / Biarea
  60 kvm / 20 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Finalgatan 15C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 901 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bredgatan 23
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 779 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  93 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 59B
  Pris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 997 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Tomegatan 28
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 075 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  73 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 120 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Spolegatan 22
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 8B
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 500 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!