Hoppa till innehåll
Via egen ingång från gården nås bostaden.. Skolgatan 2 - Bjurfors

Belägen på mysiga Skolgatan med uteplats mot gården!

 • På förhand
 • 98,5 kvm
 • 4 rum
 • 3 895 000 kr

Lund - Centrum, Lund

Skolgatan 2

Pris:
3 895 000 kr
Avgift:
5 177 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
98,5 kvm
Typ:
Bostadsrätt
Våningsplan:
1 av 5

*I avgiften ingår vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om ca 803 kr/mån för bränsle/värme samt 125 kr/mån för bredband tillkommer.

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Yosef Halim

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Lund Centrum
Yosef Halim

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Belägen på mysiga Skolgatan med uteplats mot gården!

Omgiven av lundensiska kullerstensgator, och med Lunds butiker, cafèer och gemytliga folkmyller bara runt husknuten väntar denna 4:a på sin nya ägare!

Beskrivning

Omgiven av lundensiska kullerstensgator, och med Lunds butiker, cafèer och gemytliga folkmyller bara runt husknuten väntar denna 4:a på sin nya ägare.

Välkommen till denna rymliga 4:a centralt belägen med närhet till allt. Bostaden erbjuder ett rymligt vardagsrum i öppen social planlösning mot matplats och kök, två generösa badrum varav det ena renoverades på smakfullt sätt 2017, tre bra sovrum med gott om förvaringsmöjligheter och uteplats mot gården. Den trivsamma innergården är verkligen något extra, en oas mitt i stan!

På Skolgatan bor du bara ett stenkast från Mårtenstorget och alla bekvämligheter som ett centralt boende kan erbjuda. Runt knuten erbjuds restauranger, shopping, saluhall, torghandel samt närhet till grönskande parkområden såsom Stadsparken och Botaniska trädgården. För den som pendlar finns det gott om förbindelser med regionbussar och närhet till centralstationen, och för de lite mindre finns t.ex. Vårfruskolan direkt runt knuten. Välkommen på visning!

Interiör

Hall
Via egen ingång från gården välkomnas du in i bostadens hall. Här finns plats till avhängning och bra förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrsgarderober. På golvet ligger praktisk och stilfull klinker i grått och väggarna är ljusa.

Badrum 1
Rymligt badrum som renoverades 2017 av Rydjes vvs och kakel på mycket smakfullt sätt. Vita stora kakelplattor tillsammans med grå klinker på golv. Utrustning: Wc, tvättställ med kommod, badrumsskåp, handdukstork (elburen), badkar samt tvättmaskin.

Kök
Fint renoverat kök från IKEA 2010 med vita högblanka luckor, maskinpark i rostfritt, kakel i ljusgrått samt bänkskiva i ljus laminat. På golvet ligger praktisk grå klinker och väggarna är ljusa. Utrustning: Kyl, frys, spishäll, ugn, mikrovågsugn, spisfläkt samt diskmaskin (Electrolux).

Vardagsrum
Kök, matplats och vardagsrum ligger i en social och öppen planlösning. Matplatsen rymmer hela familjen och hamnar på ett trevligt och naturligt sätt i mitten av bostaden. Gott om plats finns även till soffgrupp. På golvet ligger parkett och väggarna har ljus tapet. Fönster mot Skolgatan samt in mot gården.

Sovrum 1
Det första sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och förvaring i garderober. På golvet ligger plastmatta och väggarna har ljus tapet.

Inre hall
Via vardagsrummet når du en inre hall som har plats till förvaring. Härifrån nås två sovrum och ytterligare ett badrum som ligger i en separat del av bostaden.

Sovrum 2
Sovrum med fönster mot gården och förvaring i garderob. På golvet ligger plastmatta och väggarna har ljus tapet tillsammans med blå fondvägg.

Sovrum 3
Det tredje sovrummet har också fönster mot gården. Plastmatta på golv och ljus tapet på väggar.

Badrum 2
Det andra badrummet är halvkaklat i vitt tillsammans med ljus färg på väggar och ljus plastmatta på golv. Utrustning: Wc, tvättställ, handdukstork samt dusch.

Håll koll på detta objekt

Bilder

 • Via egen ingång från gården nås bostaden.. Skolgatan 2 - Bjurfors
  Via egen ingång från gården nås bostaden.
 • Lugnt och skönt hörnläge med uteplats i söder.. Skolgatan 2 - Bjurfors
  Lugnt och skönt hörnläge med uteplats i söder.
 • Gott om plats för utemöblemang och planteringar.. Skolgatan 2 - Bjurfors
  Gott om plats för utemöblemang och planteringar.
 • Mysig kullerstensbelagd gata med sparsam trafik.. Skolgatan 2 - Bjurfors
  Mysig kullerstensbelagd gata med sparsam trafik.
 • Föreningen ligger på Skolgatan/Råbygatan.. Skolgatan 2 - Bjurfors
  Föreningen ligger på Skolgatan/Råbygatan.
 • Underbara utemiljöer.. Skolgatan 2 - Bjurfors
  Underbara utemiljöer.
 • Innergården är en oas mitt i stan!. Skolgatan 2 - Bjurfors
  Innergården är en oas mitt i stan!

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Uteplats placerad i söderläge.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Com Hem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 177 kr

I avgiften ingår vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om ca 803 kr/mån för bränsle/värme samt 125 kr/mån för bredband tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,1667%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 895 000 kr
Lägenhetsnummer
55
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Nej
Rum
4
Antal sovrum
3
Boarea
98,5 kvm*

*Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1986

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Lundahus nr 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
56
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja. Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen kräver ingen lägsta andel, men man måste äga något av bostaden. Hur många som sen är ägare och deras andel spelar ingen roll.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Lundahus nr 4 förvaltas av Riksbyggen och består av 56 lägenheter och en lokal. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Byggnaderna uppfördes år 1986 och har adress Råbygatan 11-13 och Skolgatan 2. Det finns 28 st 2 rok, 19 st 3 rok, 7 st 4 rok, 1 st 5 rok samt 1 st 6 rok.

Gemensamt elavtal
Föreningen har tecknat ett gemensamt el-avtal. Elen avläses en gång i månaden och bostadsrättsinnehavaren betalar för den faktiska förbrukningen månadsvis.

Andrahandsuthyrning accepteras i varje enskilt fall. För godkännande krävs tydlig anledning. En avgift tas ut för andrahandsuthyrning.

Föreningens ekonomi

Föreningen kommer att höja avgiften med 10% inför 2024 (2023-11-21).

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam, där även bostadsrättstillägget ingår.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2012/2011 Byte av tvättmaskiner i tvättstugan
2012 Putslagning
2014: Målning av plåt, trä och betong samt spolning av avlopp.
2015 Byte av ventilationsagregaten samt fjärrvärmecentralen byttes ut.
2015/2016 Föreningen införde gemensam el med individuell mätning av varje lägenhet
2016 Tvättmaskiner byttes ut och OVK utfördes.
2017 Bytt ut stolpbelysningen.
2019 Bytt låssystem
2019 Maskiner i tvättstugan utbytta
Pågående, renovering och se över några takkupor ut mot Skolgatan då det varit läckage.

Planerade renoveringar (2023-11-21):
Föreningen har upprättat en ny underhållsplan och enligt den ligger som närmst i tiden målningsarbeten och att se över hissarna. Sen kan det även bli frågan om att någon maskin i tvättstugorna kan behöva bytas.
Inom några år kommer större arbeten enligt planen, men innan dess skall föreningen analysera den nya planen och se över tidplanen.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Parkeringsplatser finns längs med gatorna i kringliggande kvarter. På nära promenadavstånd finns även p-huset Dammgården. Föreningen har ett avtal med kommunen om ett antal parkeringsplatser i Dammgården för 775 kr/månad. Till dessa tillämpas kösystem och detta sköts av Riksbyggen. Man går in på "Mitt Riksbyggen" och letar sig fram till platsen där man anmäler att man är intresserad av en parkeringsplats. I dagsläget är där 4 stycken i kö och föreningen är knutna till 16 garageplatser (2023-11-21).

TV/bredband

I alla lägenheter finns Tele2 uttag för kabel-TV och internet.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns gemensam tvättstuga. Här finns också cykelrum, barnvagnsrum samt förrådsutrymmen.
Föreningen har också en gemensam bastu för medlemmarna att använda.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Länkar

Om Lund - Centrum

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Skolgatan 2

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder