Exklusivitet in i minsta detalj!

Lund - Centrum, Lund

Södra Esplanaden 13A

Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
4 821 kr
Antal rum
3,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
90,5 kvm

Exklusivitet in i minsta detalj!

Stilren träffsäkerhet, ultramoderna lösningar och exklusivitet i minsta detalj. En unik bostad!

 • Ansvarig mäklare

  Yosef Halim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0762-16 66 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På absolut toppläge längs med anrika Södra Esplanaden finner ni denna underbara våning. Belägen högst upp på vån 4 bjuds ni på en enastående vy över årstidernas skiftningar, blå himmel och vackra trädkronor. Här väntar en våning som verkligen utmärker sig utöver det vanliga. Stilren träffsäkerhet, ultramoderna lösningar och exklusivitet i minsta detalj kombineras med tidstypiska attribut som stuckaturer, vackra golvmaterial, golvlister, spegeldörrar och en imponerande känsla av ljus och rymd.

Interiör

Rumsbeskrivning: Våningen har mycket smakfullt låtit renoveras med fokus på minsta detalj. Ny slipade golv i hela lägenheten. Bostaden är placerad på gaveln och har fönster ut mot såväl vackra Södra Esplanaden som kullerstensprydda Prennegatan. Redan i entrén imponeras du av de härliga ljusinsläppen, vacker nyslipad och oljad fiskbensparkett och genomgående vitmålade väggar. Entrén öppnar upp till en delvis möblerbar halva som med stora vitmålade valv leder dig vidare till två rum placerade i fil. Rum som med fördel kan användas som vardagsrum och matsal/bibliotek. Med en klassisk dubbel skjutdörr delas rummen av från varandra och båda rummen har stora fönster ut mot Södra Esplanaden. Här kan ni från första parkett följa årstidernas färgskiftningar i Esplanadens trädkronor. Matrummet har ett vackert burspråk med gedigna fönsterkarmar, medan vardagsrummet har en charmig balkong med dubbla balkongdörrar och en tilltalande och lite annorlunda form då rummet är femkantigt. Lägg gärna märke till de vackra fönsterbeslagen, ytterligare ett attribut som viskar om fastighetens ålder.

Köket är placerat med fönster mot Prennegatan. Här möts ni av ett underbart ljus som förstärks än mer av den vackra köksinredningen från Kvik, som går i klassiskt vitt. Bänkskivan är av betong och är specialgjuten för just denna bostad. Väggen ovan bänkskivan är putsad och målad i en harmoniskt ljus nyans, notera den designade fläkten ovan spishällen, en läcker detalj som förstärker det exklusiva intrycket än mer. Såväl kyl som frys och diskmaskin är integrerade vilket ger ett enhetligt och mycket stilrent intryck. Matplats med gott om utrymme för ett större matbord. Praktiskt med eget skafferi. Vackert trägolv från Dalafloda samt vitmålade väggar.

Sovrummet bjuder på generösa kvadratmetrar och gott om plats för stort sängmöblemang såväl som förvaring. Väggarna är målade i en svalt ljusgrå nyans och på golvet ligger vackert trägolv från Dalafloda. Helt utan insyn med fönster ut mot Esplanaden.

Badrummet är precis som resten av bostaden, exklusivt och mycket påkostat. Gediget betonggolv med golvvärme kombineras med vitmålade väggar, inbyggd specialbelysning, italienskdesignat handfat samt duschväggar från Hans Grohe. Vägghängd wc-stol samt inbyggd tv (Samsung). All belysning samt tv-utrustning i våningen är fjärrstyrd.

Välkommen hem...

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bommen nr 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bommen nr. 7 bildades 1986 och består av 48 bostadsrätter med adresserna Södra Esplanaden 13 och Prennegatan 27. Den vackra fastigheten från 1929 ritades av arkitekt Fr. Fredriksson och uppfördes av byggherre Fastighets AB Safin.

Ekonomisk förvaltning via SBC.

Föreningen har en gemensam (obligatorisk) städdag som vanligtvis inträffar på någon av de sista söndagarna i maj.

Kontaktuppgifter till styrelsen, vänligen maila: info@bommen7.se

Avgiftsförändringar: inga nya beslut ang avgiftsförändring finns i dagsläget (kontrollerat 2020-06-25).

Föreningen tillåter delat ägande men vill att den boende skall äga minst 10 % av bostadsrätten. Observera att för köpare under 18 år krävs enligt lag överförmyndarens godkännande.
Ingen tillsyn görs av föreningen.
Föreningen accepterar andrahandsuthyrning enligt de skäl som anges i stadgarna.
Föreningen accepterar ej juridisk person som medlem.

Samtlig information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2014: Renovering av värmecentral
2012: Fönsterrenovering och målning
2012: Nytt bastuaggregat installeras
2011: Omfogning av tegelfasaden samt målning av fönster
2010: Energideklaration
2010: Funktionskontroll av ventilationssystemet
2004: Fönstermålning, balkongrenovering
2003: Bullersanering av fönster, Esplanaden, Prennegatan och Hospitalsgatan
2003: Renovering av fasad
2001: Ommålning av trapphus
2000: Bredbandsinstallation
1994-95: Nytt tak, elrenovering
1992: Stambyte (avlopps- och vattenstammar).

Planerade renoveringar (kontrollerat 2020-06-25):
Inga större renoveringar inplanerade. Portarna ska målas och muren på gården ska få ett lyft.

Parkering

Möjlighet till boendeparkering i området samt garage på gångavstånd.
Föreningen har ett antal platser som går att hyra för 450 kr/mån. Separat kö till platserna. För närvarande finns inga lediga parkeringsplatser tillgängliga, 0 personer i kö (Kontrollerat 2020-06-25).

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband 100 mbit/s och IP-telefoni (den fasta avgiften) via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Bredbandsuttaget sitter i hallen.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en innergård med grillplats och utemöbler.

Gemensamma utrymmen

Det finns bastu, källarförråd, samlingslokal, vindsförråd och tvättstuga med torkrum.

Föreningen har en gillestuga som är fri för medlemmarna att använda för fest eller andra tillställningar. Genom gillestugan finns även tillgång till föreningens bastu. Gillestugan kommer du åt via källardörren antingen genom B- eller C-trappan.

TV/bredband

Comhem

Bredbandsbolaget

Månadsavgift

Avgift
4 821 kr

I månadsavgiften ingår: Värme, vatten, kabel-TV och bredband 100 Mbit/s.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,88%
Andel av årsavgiften är
3,59207%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
39
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
3,5
Sovrum
2
Boarea
90,5 kvm*

* Boarean är uppmätt till 90,5. 1
1 Boarean är uppmätt av Anticimex. Enligt lägenhetsregistret är boarea 75 kvm och antal r.o.k 4.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
151

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Södra Esplanaden 13A

Södra Esplanaden 13A,
223 54 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Yosef Halim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0762-16 66 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Finalgatan 11B
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  6 156 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  117 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-11-01 12.00 Boka här

 • Andelsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 3B
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 223 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,7 kvm

  Visning: 2020-10-22 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Svanevägen 38
  Utgångspris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 535 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Sankt månsgatan 11C
  Utgångspris
  3 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 880 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Visning: 2020-10-25 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 27
  Utgångspris
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 913 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  108,5 kvm

  Visning: 2020-10-22 16.50 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 43
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  1 985 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Gråbrödersgatan 3E
  Utgångspris
  5 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 067 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  108 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 57
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 909 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fabriksgatan 18
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 383 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII-gatan 20A
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Karl XII Gatan 10A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 479 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  84 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Kung Oskars väg 1
  Pris
  4 200 000 kr
  Månadsavgift
  5 216 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  96 kvm