Hoppa till innehåll

Unik våning med härliga sociala ytor och vackra detaljer!

  • På förhand
  • 111 kvm
  • 5 rum
  • 5 795 000 kr

Lund - Centrum, Lund

Sölvegatan 11 B

Pris:
5 795 000 kr
Avgift:
4 983 kr*
Antal rum:
5
Boarea:
111 kvm**
Typ:
Bostadsrätt
Våningsplan:
3 av 3

*I avgiften igår värme och vatten. Uppvärmningskostnad tillkommer för el-element i de två sovrummen mot innergården debiteras efter faktisk förbrukning. Säljaren totala elkostnad har varit ca 1100 kr/mån.

**enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregistret.
Bostaden är registrerad som 3rok men nyttjas som 5rok.

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Kristoffer Cedergren fd Karlsson

Fastighetsmäklare / Senior Partner

Kontakta mig

Bjurfors Lund Väster

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Unik våning med härliga sociala ytor och vackra detaljer!

I vackert hus från 1888 finns nu denna unika våning med fantastiskt läge. Här erbjuds vackra attribut som högt i tak, kamin och stuckaturer.

Beskrivning

Bland lummiga gator och vackra fasader från svunna sekel ligger Sölvegatan 11. Det är inte svårt att förstå varför Professorsstaden är så omtyckt. Här bor du i lugna kvarter med ståtliga byggnader vart du än vänder blicken och gångavstånd till centrum med hela dess utbud.

Redan i porten slås du av husets fantastiska charm med unika material som användes då huset byggdes redan 1888. Huset har en unik historia och en mycket aktiv och välfungerande förening med god ekonomi. Bostaden är belägen högst upp i huset på tredje våningen och här finner vi denna vackra våning med påslagen vindsvåning vilket ger bostaden dess unika karaktär och känsla . Det råder inget tvivel om att detta är en av Lunds finaste vindsvåningar. Här har man verkligen skapat en harmonisk balans mellan charm, funktionalitet och design. Denna våning bjuder på delvis högt i tak, synliga takbjälkar, kamin, vackra stuckaturer samt ett kök med underbar takhöjd och som är som gjort för att laga mat och umgås i. Pampiga fönsterpartier med ett härligt ljusinsläpp. Dessutom finns det fyra välplanerade sovrum som alla är unika på sitt sätt. Lägenheten har två ingångar där ena sovrummet har egen ingång, perfekt som tonårsrum eller som uthyrningsdel Helkaklat badrum (2019) och tvättmöjligheter. Lägenheten har även en gästtoalett (2019). Gott om inbyggd förvaring.

Säljaren har haft långtgående planer på att bygga en härlig takterrass där även bygglov finns beviljat. Kontakta mäklaren för mer information och ritningar.

Mysig gemensam trädgård med sittmöblemang i syd-västläge. Här bor du på optimalt cityläge med gångavstånd till bland annat shopping, restauranger/kaféer, gym, Centralstationen, Universitetet, Universitetssjukhuset, dagis, lekplatser och gömda trädgårdar i Professorsstaden, Skissernas Museum & Restaurang och Botaniska trädgården. Här är lätt att leva. Varmt välkommen på visning!

Renoveringar:
2024 Montering/installation av fönsterventiler (i 3 x fönster mot gatan)
2023 Byte av el-element i sovrum 3 och 4.
2022 Byte av ljusarmaturer i kök. Byte av kakel i kök.
2019 Nytt badrum och gästtoalett. Byte av lås och dörrhandtag på ytterdörr 1 och 2. Montering av nya Velux takfönster (samt installation av elektriska gardinerna i sovrum 4).

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
5 795 000 kr
Lägenhetsnummer
7
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
5
Antal sovrum
4
Boarea
111 kvm*

*enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregistret.
Bostaden är registrerad som 3rok men nyttjas som 5rok.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 983 kr

I avgiften igår värme och vatten. Uppvärmningskostnad tillkommer för el-element i de två sovrummen mot innergården debiteras efter faktisk förbrukning. Säljaren totala elkostnad har varit ca 1100 kr/mån.

Byggnadssätt

Byggår
1888

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör källarförråd och vindsförråd (Ca 10 kvm + 4 kvm).

Ekonomi

Andel i föreningen
7,58569%
Andel av årsavgiften är
9,73997%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
35 624 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2023-04-12

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Absalon 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej, alla som står som ägare ska vara skrivna på adressen (kontrollerat 2024-04-22).
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1994 och består av 9 lägenheter och förvaltas av SBC.
Föreningen har ett gemensamt värme och elavtal med avstämning en gång per kvartal. Bostadsrättsinnehavarna betalar efter faktisk förbrukning (kontrollerat 2024-04-22).

Föreningens ekonomi

Inga beslutade månadsavgiftsförändringar (kontrollerat 2024-05-03).

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda åtgärder i fastigheten är:
2021 - Fasadmålning, takrenovering och automatisk dörröppnare
2020 - Fönsterrenovering, fasadmålning, stuprör/hängränna och nytt lås
2018 - Fönsterrenovering
2017 - Grusgång samt stenläggning åtgärdades samt belysning
2014 - Ny stenläggning del av innergården
2013 - Åtgärda läckande stuprör ytterfasad
2012 - Putsrenovering källartak södra källaren
2011- Fasadrenovering mot Sölvegatan
Takmålning huslängan mot Sölvegatan och Nr19
2010 - Fogarbete/ Tre nya ytterdörrar på innergården
2009 - Utvändig målning av fönster
Energibesiktning
Fogning av del av fasad
2007 - Stenläggning av gårdsparti
2005 - Nytt plank på gården
2004 - Extra gårdsbelysning
Lagning av gårdens stenläggning
Omläggning av trädgårdsgången
2002 - Tilläggsisolering av vind
Tilläggsisolering i porten
2001- Omputsning av fasad
1998-1999 - Fönsterrenovering
1996 - Elstambyte
Rörstambyte
1995 - Omläggning av tak

Kommande renoveringar (kontrollerat 2024-04-22):
Föreningen har idag inga kommande renoveringar planerade.

Parkering

Boendeparkering via Lunds kommun.

TV/bredband

Föreningen har ett avtal med tele2. Var och en väljer själv paket.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i föreningen och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp (kontrollerat 2024-04-22).
Det finns även en hobby verkstad i föreningen.

Övrigt

Upplysningen:
Spegel i badrummet ingår ej och kommer att tas med vid flytt.
Lamporna i köksfläkten också är trasiga.
Köksfläkten har en defekt armatur. Vi har undersökt om det går att byta ut den, men inte lyckats. Fläkten fungerar ändå.
En golvplank sitter löst i köket.

Länkar

Om Lund - Centrum

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sölvegatan 11 B

Sölvegatan 11 B

223 62 Lund

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Sölvegatan 11 B

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder