Genomgående planlösning med fantastiskt ljusinsläpp!

Dalaplan, Malmö

Södra Förstadsgatan 121F

På förhand
Pris
1 695 000 kr
Avgift
2 672 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
54,4 kvm

Genomgående planlösning med fantastiskt ljusinsläpp!

Välkommen till denna genomgående 30-talspärla med låg avgift, exklusivt nyrenoverat ballingslöv kök.

 • Ansvarig mäklare

  Christoffer Neurath

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-646 714

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna genomgående 30-talspärla med låg avgift, exklusivt nyrenoverat ballingslöv kök, som är belägen på eftertraktat läge vid knutpunkten Dalaplan. Här bor du endast en kort promenad från Möllans sprudlande krogliv och det härliga grönområdet kring Pildammsparken.

Brf Söderhus är en stabil förening med god ekonomi, låg belåningsgrad och välskötta fastigheter. I föreningen finns bland annat två gemensamma takterrasser och en grönskande innergård med sittplatser och grillmöjligheter. Föreningen är centralt placerad med goda buss- och tågförbindelser från Dalaplan, Södervärn och Citytunnelstationen vid Triangeln. Utöver detta finns även köpcentret Mobilia och Pildammarnas rekreationsområde inom räckhåll. Pulsen i city nås på femton minuters promenadavstånd. För den som önskar stanna i närområdet finns det gott om restauranger och caféer i bostadens omedelbara närhet.

Välkomna!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Söderhus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
98
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Söderhus består av 98 bostadsrättslägenheter och 4 lokaler med hyresrätt som i dagsläget består av ett kontor, en skobutik, en optiker och en massör. Fastigheten har ritats av arkitekt Clas Almqvist och ligger i kvarteret Advokaten vid Dalaplan. Fastighetsbeteckningen är Advokaten 6. Föreningen bildades 1939. Föreningens tomt är friköpt. SBC har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Ekonomi:
- I dagsläget finns det inga beslutade avgiftsförändringar. Diskussioner om att höja avgiften förs inom styrelsen men i nuläget finns det inget beslut om när höjningen ska infalla och hur stor höjningen i så fall blir (kontrollerat med styrelsen 2018-09-16).
- Föreningen har ett kollektivt elabonnemang. En preliminär kostnad för elförbrukningen läggs på avgiften varje månad. Den faktiska förbrukningen läses av en gång per år och regleras därefter.
- Föreningen accepterar inte juridisk person som bostadsrättsinnehavare. Föreningen tillåter delat ägande (inga krav på ägarfördelningen).
- Föreningen har tecknat en bostadsrättstilläggs-försäkring och den ingår i månadsavgiften.

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn tillsammans med säljare och köpare. Tillsynen bokas av säljaren med köparen och en representant från styrelsen.

Uppgifter är hämtade från senaste årsredovisning samt representant från styrelsen. Spekulanter uppmanas kontrollera uppgifterna med föreningen. Besöka gärna den informativa hemsidan för mer information om Brf Söderhus: www.soderhus.se

Föreningens ekonomi

I avgiften ingår värme, vatten, bredband och bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer följande obligatoriska tillägg kabel-TV 46 kr/mån, hushållsel 163 kr/mån (schablonkostnad beräknad på föregående års förbrukning som avläses och justeras en gång per år) och badrumsrenovering 360 eller 390 kr/mån (gäller t o m 2021-06-30). (ER kontrollerat med styrelsen 2018-09-16).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1985 Bytte samtliga fönster.
1991 Renovering av balkonger.
1995 Byte av varmvattenstammar i badrum.
1997 Ny el och jordfelsbrytare.
2001 Byte av kallvattenstammar i badrum. I samband med detta renoverades samtliga badrum.
2002 Ny takbeläggning och installation av brandvarnare i samtliga lägenheter.
2003 Byte av kall- och varmvattenstammar i kök.
2004 Byte av avloppsstammar i kök.
2005 Uppfräschning av innergården.
2006 Miljöhus byggdes med källsortering och sedumtak. Nya portar och elektroniskt låssystem installerades. Nya trappor vid portentréer. Utbyte av källarfönster till glasblock.
2009 Lagning och målning av fasadgrunden, lagning och målning av fönster till trapphusen.
2011 Förbättring av ventilation i källarplan.
2012 Relining av avloppsstammar och stick i badrum. Spolning av köksstammar och stick. Rensning av imkanaler i kök. Ommurning och tätning av skorstenar. Renovering av takterrass ovanför trapp F/G.
2014 OVK-besiktning genomfördes. Införande av datoriserade elmätare.
2016-2017 Totalrenovering av tvättstugorna.
2017 Dränering, lagning av betongtrappor och stödmur vid tvättstuga.

Planerade renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2018-09-16):
2018 Optimering och reparationer av värmesystemet. (Håller på att utredas och ska genomföras så fort som möjligt.)
2018-2020 Relining av liggande stam i källarplan. (Ska genomföras när en huvudstam är reparerad.)
2019 Fasadrenovering. (Omfattar tvättning, omfogning och målning av grunden.)

Parkering

Föreningen har inga egna garage- eller parkeringsplatser. I området råder kommunal boendeparkering. För information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 46 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften.
Bredband (250/100 Mbit fiberoptiskt) och IP-telefoni via Telenor ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en trevlig innergård med grönska, planteringar och en stor fontän i mitten. På gården finns det tillgång till sittplatser, grillmöjligheter och cykelparkering. Föreningen har uppfört miljöhus på gården för allt hushållsavfall.

Det finns tre tvättstugor som ligger i separat byggnad på innergården vilket innebär att man har möjlighet att tvätta dygnet runt. Vardera tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även två torkrum. Tvättstugorna totalrenoverades 2016-2017.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två gemensamma takterrasser som kan bokas för privat användning utan kostnad. Cykelrum och styrelserum finns i källaren.

TV/bredband

Bredband är Telenor 250/100mbit.

Parkering

Föreningen har inga egna garage- eller parkeringsplatser. I området råder kommunal boendeparkering. För information besök: https://malmo.se/boendeparkering

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
2 672 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband, IP-telefoni och bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer följande obligatoriska tillägg: kabel-TV 46 kr/mån. El betalas per schablonbelopp och justeras en gång om året när avläsning sker, 182 kr/mån ca. Total månadskostnad 2900 kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen
0,011083%
Andel av årsavgiften är
1,13224%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
061
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54,4 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1939

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
186
Energideklarationsdatum
2019-02-22

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innerstadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Södra Förstadsgatan 121F

Södra Förstadsgatan 121F,
214 28 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christoffer Neurath

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-646 714

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  Adress
  Dalaplan 4D
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 100 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,8 kvm

  Visning: 2021-03-07 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bragegatan 2A
  Pris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 692 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Dalaplan 4D
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 088 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  Adress
  Södra Förstadsgatan 119
  Pris
  1 345 000 kr
  Månadsavgift
  3 314 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2021-03-04 17.30 Boka här