Ljus hörnlägenhet på en halv trappa och centralt läge.

Dalaplan, Malmö

Värmlandsgatan 2

På förhand
Pris
1 395 000 kr
Avgift
4 100 kr
Antal rum
2
Boarea
71 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
0,5 av 4
Hiss
Ja

Ljus hörnlägenhet på en halv trappa och centralt läge.

På eftertraktat läge vid knutpunkten Dalaplan välkomnas du till en väldisponerad bostad med hörnläge med stor potential för att bli ditt drömhem!

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På eftertraktat läge vid knutpunkten Dalaplan välkomnas du till en väldisponerad bostad med hörnläge med stor potential för att bli ditt drömhem!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Assessorerna
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
91
Antal hyresrätter
7
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Assessorerna bildades 2007 och fastigheten förvärvades genom ombildning 2010. Föreningen består av 91 lägenheter (varav 86 är bostadsrätter och 7 är hyresrätter) samt 4 hyreslokaler. Fastighetens byggnader uppfördes 1939. Föreningen fördelar sig över adresserna Flensburgsgatan 6-8, Södra Förstadsgatan 117-119 och Värmlandsgatan 2-4. BoNea sköter föreningens ekonomiska förvaltning och Louma Förvaltning sköter föreningens tekniska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
Föreningen planerar att höja avgiften med 2% årligen i enighet med den ekonomiska planen. Senaste höjningen skedde 2020-01-01 och nästa planerade höjning är 2021-01-01. (Kontrollerat med ordförande 2020-06-17)

De sju kvarstående hyresrätterna i föreningen kommer att säljas och ombildas till bostadsrätter efterhand att hyresgästerna flyttar.

Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen.
Delat ägande mellan barn och förälder kan godkännas i föreningen. Den som ska bo i lägenheten måste dock äga minst 10%.

Ovanstående information är inhämtad från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från styrelsen. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.assessorerna.se/.
Det som ingår i månadsavgiften är värme, vatten och kabel tv.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2008/2009 Relining av stammarna.
2012/2013 Föreningen avslutade ett projekt där nästan alla gemensamma dörrar och portar har bytts ut. I samband med detta installerades även ett nytt passersystem samt digitala bokningstavlor/informationstavlor i samtliga trappuppgångar. Ett gemensamt soprum med goda sorteringsmöjligheter infördes under samma period.
2013/2014 Renovering av fasadens utsida. I detta projekt ingick drevning och byte av samtliga fönsterbläck. 6 st balkonger renoverades och 2 st burspråkstak byttes ut. Två tredjedelar av husets takfot byttes ut och stuprännorna utmed samma område. Återstående tredjedel av husets takfot och stuprännor byttes ut 2009. Källarfönster byttes ut mot glasblock. Under samma tid utfördes dräneringsarbete utmed Södra Förstadsgatan.
2014 Byttes samtliga vita fönster på Värmlandsgatan ut.
2015 Spolades stammar på Värmlandsgatan.
2016 Renoverades gårdstrappor och räcken, 4 skorstenar samt mindre dräneringsarbete på gården. Ny underhållsplan upprättades.
2017 Spolning och filmning av dagvattenstammar på gården. Dränering på insidan av gården. Tagit bort asfalten på innergården och utfört stenläggning. Allmän uppfräschning av gården, uppsättning av pergola och nya växter.
2018 Byte av samtliga tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och manglar.
2019 OVK - kontroll.
2019 Spolning av fastighetens avloppsledningar i kök och badrum.
2020 Fönster i assessorerna 1 och insidan gården assessorerna 3 kommer bytas under sommar/höst.

Kommande renoveringar:
Föreningen har ansökt om bygglov för att bygga vindslägenheter. I dagsläget väntar föreningen på besked från Malmö kommun. Innan bygglovet är godkänt kan föreningen inte svara på fler frågor kring projektet.
(Kontrollerat med ordförande 2020-06-17)

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser till uthyrning. Två stora parkeringshus finns dock i omedelbar anslutning till fastigheten (ett vid Lidl och ett vid Umas). Kommunal boendeparkering råder i området. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Fiber är installerat i fastigheten. Föreningen har tecknat avtal med Bahnhof som förser medlemmarna med abonnemang för bredband och TV.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en gemensam innergård med härlig gårdsgrönska, möblemang och grillmöjligheter. På gården finns även cykelparkering.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns fyra tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättid bokas via ett digitalt bokningssystem. Samtliga tvättstugor nås via innergården.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser till uthyrning. Två stora parkeringshus finns dock i omedelbar anslutning till fastigheten (ett vid Lidl och ett vid Umas). Kommunal boendeparkering råder i området. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 100 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1245%
Andel av årsavgiften är
1,29%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 395 000 kr
Våningsplan
0,5 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
71 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innerstadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Värmlandsgatan 2

Värmlandsgatan 2,
214 28 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nobelvägen 6A
  Pris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 088 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Dalaplan 4D
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 040 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1
  Boarea
  69,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!