Davidshall, Malmö

Storgatan 43J

Utgångspris eller Högstbjudande
5 195 000 kr
Avgift
4 402 kr
Antal rum
2
Boarea
79 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Unikt tillfälle att förvärva en stor 2:a i gamla Polishuset ut mot Davidshalls torg på första våningen med fransk balkong in mot gården.

 • Ansvarig mäklare

  Liselott Åström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-26 37 01

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu har du möjlighet att flytta in i en helt nybyggd stor 2:a i det omtalade gamla Polishuset på Davidhall. En stor del av Malmös historia väcks åter till liv där gammalt och nytt möts med bravur. Bostaden ligger på första våningen med fönster ut mot torget. Med generös takhöjd och stora fönsterpartier erbjuds du första parkett ut mot Malmös puls och uteliv. Lägenheten fördelar sig över kök och vardagsrum i öppen planlösning och ett generöst tilltaget sovrum. Badrummet har naturligtvis utöver det vanliga tvättmaskin och torktumlare. Fransk balkong i sovrummet in mot innergården.

Att så många lockas att bosätta sig just runt Davidhallstorg finns det många goda skäl till. Här bor du mitt i stan med gångavstånd till precis allt men i ett skönt, lugnt tempo. Livet runt torget påminner lite om italiensk piazza där folk strosar runt i små personliga butiker, tar en paus för en kopp kaffe, ett glas vin eller en god bit mat på en av många uteserveringar. Utbudet är stort men charmigt. Parkernas grönska är alltid nära till hands när du bor här.

Interiör

Planlösning: HALL
Möblerbar hall med praktisk klinker i ljusgrått som sedan övergår till matt vitlackerad ekparkett. Förvaring erbjuds i en rymlig skjutdörrsgarderob.

KÖK/VARDAGSRUM
Öppen planlösning med en en takhöjd på c:a 3.2 meter. med stora fönsterpartier ut mot Davidhall. Vardagsrum och kök är på hela 39 kvm så det finns gott om plats för både soffgrupp och matrum. Här finns även en praktisk köksö för extra arbetsyta. Köksluckorna går i ljusgrått, vit kakel ovan den matchande bänkskivan.Utrustningen består av kyl, frys i rostfritt, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, induktionshäll, fläktkåpa, samt diskmaskin. Väggarna går i vitt med matchande matt vitlackerad parkett.

SOVRUM 1
Väl tilltaget rum med garderob, lugnt beläget in mot innergården. Fransk balkong.

BADRUM/TVÄTT
Ljusgrå/vit klinkergolv och vit kakel på vägg. Duschväggar i klarglas, toalett, handfat med kommod samt spegelskåp. Tvättmaskin och torktumlare med mörk bänkskiva och väggskåp i vitt.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kamelen 14

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering

I garaget finns 13 parkeringsplatser varav 3 är reserverade till boende med handikapptillstånd. Hyran för parkeringarna på innergården i garaget är 1 800 kr/månad. Kösystem tillämpas.
Boende i Brf NEO Davidshall har även rätt att hyra minst 57 parkeringsplatser i P-huset Anna. Hyran varierar för närvarande mellan 580 kr/månad och
1 450 kr/månad. Se P-Malmös hemsida.
I garaget kommer det att parkeras 2 bilar av märket Tesla modell 3 som kommer kopplas till Brf NEO Davidshalls egna bilpool.

Månadsavgift

Avgift
4 402 kr

I avgiften ingår kallvatten, värme och bostadsrättstillägg. Varmvatten och hushållsel debiteras utifrån förbrukning. Kostnad för TV och bredband tillkommer, kostnad ca 250 kr/månad för baspaket.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
5 195 000 kr
Lägenhetsnummer
212
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
79 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2020/2021

Se mer på Riksbyggens hemsida
https://www.riksbyggen.se/ny-bostad/aktuella-projekt/skane/davidshall/

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf NEO Davidshall
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
122
Överlåtelseavgift
1190*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf NEO Davidshall består 122 lägenheter fördelat på fem flerbostadshus (hus A-E) som är 5-8 våningar. Hus A-B utgörs av det gamla polishuset som tidigare har varit kontor medan hus C-E är nybyggda fastigheter. Föreningens adresser är Storgatan 43A-H och 43J-K samt Verkstadsgatan 4A-B, 6A-B och 8. Inflyttning i lägenheterna beräknas påbörjas i maj 2021 och avslutas i oktober 2021.

El och varmvatten:
Föreningen har upphandlat gemensamma avtal för el och varmvatten. Det finns individuella mätare i respektive lägenhet. Lägenhetsinnehavaren debiteras för el och varmvatten efter faktisk förbrukning.

Försäkring:
Fastigheterna avses bli fullvärdesförsäkrade hos Folksam. I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring samt kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Besök gärna Riksbyggens hemsida för mer information om projektet: https://www.riksbyggen.se/ny-bostad/aktuella-projekt/skane/davidshall/

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningens fastigheter kommer att färdigställas under 2021.

Parkering

Föreningen kommer att tillhandahålla 13 parkeringsplatser i ett garage på innergården. Platserna kommer att kunna hyras till en kostnad om 1800 kr/mån. 3 av parkeringsplatserna i garaget är reserverade för boende med handikapptillstånd. Samtliga platser är utrustade med laddstolpar. Separat kösystem tillämpas.

I P-huset Anna finns det 57 parkeringsplatser som är reserverade för boende i Brf NEO Davidshall. Hyran för parkeringarna i P-huset Anna varierar för närvarande mellan 580 kr/mån och 1450 kr/mån. Besök P-Malmös hemsida för aktuella uppgifter: https://www.pmalmo.se/Parkera/vara-parkeringsanlaggningar/p-huset-anna/

I föreningens garage på innergården kommer det att finnas minst två elbilar av märket Tesla (modell 3) som kommer kopplas till Brf NEO Davidshalls egna bilpool. Det kommer även att finnas minst fyra el-lådcyklar som kan nyttjas av medlemmarna. Avtalet varar från första inflyttning och löper i 10 år. Kostnaden för anslutningen till bilpoolen står Riksbyggen för under den första 10-årsperioden.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till fibernät via ComHem där det ingår bredband, tv och telefoni. För detta utgår en obligatorisk kostnad om ca 250 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

- Det kommer att finnas över 300 cykelplatser i Brf Neo Davidshall (inomhus och utomhus).
- I det gamla polishuset kommer det att finnas en samlingslokal med balkong mot innergården och utsikt mot torget.
- I gårdshus C kommer det finnas en rymlig takterrass, ett bokningsbart övernattningsrum med en liten uteplats samt ett ca 70 kvm stort uterum/orangeri med direktutgång till gården och tillhörande pentry, wc och förråd.
- Sophantering med källsortering kommer att ske i separata miljörum.

Länkar

Området

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Davidshalls 3 bästa

3
 • Escama
  Trevlig och populär tapasbar med äkta spansk stämning.
 • Di Penco
  En trappa ner hittar du denna genuina italienska pärla där Giovanni serverar typiska italienska rätter.
 • Teddys antikshop
  En personlig antikbutik ett stenkast från Fersens väg.

Karta

Storgatan 43J

Storgatan 43J,
211 42 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Liselott Åström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-26 37 01

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 8
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 225 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  På förhand
  Adress
  Verkstadsgatan 8
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 864 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Adress
  Storgatan 43A
  Utgångspris
  6 795 000 kr
  Månadsavgift
  6 262 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  118 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Storgatan (lgh 141)
  Pris
  6 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 578 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  117 kvm