Hoppa till innehåll

Gedigen våning med generösa sällskapsytor!

  • På förhand
  • 165 kvm
  • 4 rum

Fridhem, Malmö

Marietorps allé 11

Avgift:
5 110 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
165 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 5
Hiss:
Ja

*Lägenheterna har individuell mätning (IMD) gällande värme och vatten. Ett preliminärt schablonbelopp läggs på avgiften 1.751 kr/månad och räknas av 1 gång per år för faktisk förbrukning. Medlem kan behöva betala mer när avstämning görs beroende på förbrukning.

**Enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregister

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Cajsa Börjesson

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Malmö Väster
Cajsa Börjesson

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Gedigen våning med generösa sällskapsytor!

På populär adress med havet runt husknuten och city på promenadavstånd.

Beskrivning

Nu ges det unika tillfället att förvärva en fantastisk våning om hela 165 kvadratmeter på Marietorps allé 11! I en av de alltid så attraktiva strandvillorna på Potatisåkern gömmer sig denna välbevarade pärla och väntar på nästa ägare. Vi bjuds på 3 tillagna sovrum, stort kök, separat tvättstuga samt badrum och gäst-wc. Bostadens hjärta utgörs av ett fantastiskt vardagsrum med fönster i tre väderstreck och möjlighet till flera olika sällskapsytor.

På Marietorps allé bor du på optimalt läge om du uppskattar närheten till city men fortfarande vill bo i ett lugnt område. Som grädde på moset så kan du enkelt dra på dig badrocken på morgonen och promenera den korta biten ner till Ribersborgs bryggor för ett uppiggande morgondopp.

Ta chansen och kontakta ansvarig mäklare idag för mer information och bokning av visning!

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Havsvillan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
15
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Kontakta föreningen.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades i samband med husets uppförande 1998. Det finns 15 st. lägenheter och alla innehas med bostadsrätt. Huset byggdes av Skanska.

Hiss från markplan i fastighet.

Föreningens ekonomi

Föreningen är själva ekonomisk förvaltare.

Föreningen har haft oförändrad avgift under 2023 och höjde inte heller värme/vattentillägget, det regleras i januari och först då tar föreningen nytt beslut gällande 2024.

Ingen höjning skedde 2023/2024. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjning. (Kontrollerat 2024-04-03).

Försäkring

Hemförsäkring och bostadsrättstillägg tecknar bostadsrättshavaren själv.

Renoveringar - Utförda och planerade

2018- Tak målat cirka 5 år sedan.
Övrigt underhåll har bara småreparationer gjorts.

Kommande renoveringar: Föreningen har planerat att måla om/tvätta fasaden inom de närmaste 5 åren. En utredning och ev. åtgärd avseende regnvatten som rinner från balkongerna måste bli klart först. (Kontrollerat 2024-04-03).

Parkering

Föreningen har tillgång till egen parkering. Alla platser är uthyrda, men kölistan är tom. Parkering kostar 100kr/mån. Föreningen har diskuterat elstolpar i den samfällighet som har hand om parkeringarna. Om så blir fallet kommer parkeringsavgiften att höjas. (Kontrollerat 2024-04-03).

TV/bredband

TV: Föreningen har kollektivt avtal med Tele 2, grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband: Medlem tecknar eget avtal gällande bredband.

Gemensamma utrymmen

Tillhörande bostaden är ett förråd på vinden.
I övrigt finns inga gemensamma utrymmen.

Övrigt

Medlemmar tecknar eget el-avtal.
Lägenheterna har individuell mätning (IMD) gällande värme och vatten. Ett preliminärt schablonbelopp läggs på avgiften 1.751 kr/månad och räknas av 1 gång per år för faktisk förbrukning. Medlem kan behöva betala mer när avstämning görs beroende på förbrukning.

Information som berör föreningen är inhämtad via årsredovisning, stadgar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

TV/bredband

Kabel-TV via Tele2, grundutbud ingår i avgiften.

Tecknas enskilt av varje bostadsrättsinnehavare.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 110 kr

Lägenheterna har individuell mätning (IMD) gällande värme och vatten. Ett preliminärt schablonbelopp läggs på avgiften 1.751 kr/månad och räknas av 1 gång per år för faktisk förbrukning. Medlem kan behöva betala mer när avstämning görs beroende på förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
9,4438%
Andel av årsavgiften är
9,221469%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
388 767 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
E31
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Antal sovrum
3
Boarea
165 kvm*

*Enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregister

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1998
Uppvärmning
Naturgas, stadsgas
Ventilation
Till- och frånluftssystem med värmeåtervinning FTX

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-11-26

Länkar

Om Fridhem

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Fridhem? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Marietorps allé 11

Marietorps allé 11

217 75 MALMÖ

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Marietorps allé 11

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

}