Tilltalande etta

Lorensborg, Malmö

Vendelsfridsgatan 4E

Utgångspris
1 050 000 kr
Avgift
2 250 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
45 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Tilltalande etta

På populära Lorensborg finner vi här en etta med låg avgift och inglasad balkong

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På fint läge ligger denna ypperligt välplanerade enrummare i väldigt imponerande förening. Vi erbjuds ett insynsskyddat och fritt läge med magnifik inglasad balkong. Vackra originalgolv i sällskapsytorna, bra planlösning och tilltalande månadsavgift. Här finns chans att förvärva något extra.
Här erbjuds vi ett rymligt kök med matplats och goda arbetsytor och ett väl tilltaget vardagsrum med utgång till den fantastiska balkongen. Avskilt från trafiken gömmer sig en mysig sluten innergård med gott om sittytor. Det finns inte mycket mer att önska för den kräsne.

Lorensborg blir ständigt mer och mer efterfrågat. Här bor vi i ett centralt område nära grönskande parker, promenadstråk och Pildammarna. Promenadavstånd till Malmö citys kulturutbud, Triangelns uppgång från citytunneln, Mobilia och Allsvensk fotboll. Samtidigt en närhet till farlederna för pendlaren till nya Hyllie, Emporia liksom till Danmark.

Välkommen på visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i söder

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 250 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv samt bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 050 000 kr
Lägenhetsnummer
10
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
45 kvm

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
132

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Stenmården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
235
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Stenmården är en äkta förening som består av 235 lägenheter med adresserna Vendelsfridsgatan 2-4 (låghus) och Stadiongatan 49-53 (höghus) som bildades 1961. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen innehar marken med tomträtt och ny avgäld gäller från 2020-01-01 (nuvarande avgäldsnivå är från 2010-01-01).

Gemensam el
Det är gemensam el i föreningen, vilket håller ner elkostnaderna. Elen betalas månadsvis efter förbrukning på tre månader.

Medlemskap
Delat ägande mellan förälder och barn tas upp till diskussion i styrelsen från fall till fall. Juridiska personer accepteras ej som medlemmar.
Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Föreningens ekonomi

Föreningen har avsikt att höja avgifterna med 1-2% årligen, nästa höjning kommer ske vid årsskiftet 2019/2020. I dagsläget är inget beslut taget om hur mycket. (Kontrollerat med styrelsen 2019-11-05)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Ca 1985 - nya balkonger till höghusen och nya fönster
1995 - takomläggning höghusen
2003/2004 - totalrenovering tvättstugor och installation nya tvättmaskiner
2005 - byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum, dessutom totalrenoverades alla badrum. Samma år byttes proppskåp och jordfelsbrytare i lägenheterna och balkongerna i låghusen renoverades
2009 - byttes taket på låghusen och nya stengångar gjordes på gården
2011 - renoverades taket på underjordsgaraget
2012 - renoverades underjordsgaraget samt så fogade man om fasaden på höghuset på Stadiongatan 53. Installation av porttelefoner och inhängning av gården med porttelefon gjordes. Nya entréer i höghusen
2014 - OVK, obligatorisk ventilations kontroll
2015 - Miljöhus vidgjort vid Vendelsfridsgatan 4F
2015 - Nya lekplatser, besiktigades i maj och godkändes
2015 - Fogat om höghusen
2016 - Tvättstugorna rustades upp
2017 - Installation av gemensam el.
2018 - Tvättning av fasad på låghusen.
2018 - Värmecentral på 49+53 utbytta.

Kommande renoveringar:
Föreningen använder sig av HSB Malmös underhållsplan som uppdateras löpande och som fastställs årligen av styrelsen. En gång per månad så hyr föreningen in ett företag som underhåller tomten.
Omfogning av fasad (snart kart) samt balkongrenovering kommer att utföras 2019. Värmecentraler byts ut efter hand 51 + 4:an kvar. Tvättstugor samt torkrum kommer även att totalrenoveras. Kontrollerat med styrelsen (2019-11-05).

Parkering

Totalt finns det 218 parkeringsplatser.
Innergård (innanför grindarna) = 63 st
P-platser Vendelfridsgatan = 16 st
P-platser utanför grindarna (Stadiongatan) = 32 st

Garage endast för höghusen:
Markplansgarage = 45 st
Underjordsgarage = 62 st

Prislista:
Bilparkeringsplats utanför grindarna = 100:-/månad
Bilparkeringsplats innanför grindarna = 150:-/månad
Underjordsgaraget = 300:-/månad
Garage i markplan = 375:-/månad
Cykelplats = 20:-/månad
Moped = 50:-/månad
MC = 125:-/månad
Separat kösystem tillämpas. För mer info kontakta styrelsen.stenmarden@gmail.com eller ring fastighetskontoret 040-13 94 21.

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem. Comhems analoga grundutbud ingår i avgiften.
Samtliga lägenheter är anslutna till bredbandsleverantören OWNIT. Ownit levererar bredband via fiber med en symmetrisk hastighet om 1000Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Idag har föreningen åtta lekplatser fördelade över hela innergården. Här finns allt från enkla sandlådor till lite mer avancerade klätterställningar. Även en landhockey plan med basketkorgar finns att tillgå.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två tvättstugor i det höga husen och tre i det låga huset. Tvättstugorna är utrusande med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum/torkskåp.
Föreningen har i det höga huset ett barnvagnsrum. Finns möjlighet att hyra plats inomhus för cykelförvaring.
De boende i höghuset tillhandahålls ett matförråd som är placerad på markplan de flesta innehar även klädkammare i bostadsrätten.
De boende i låghuset tillhandahålls ett källarförråd samt ett förråd i bostadsrätten.

Övrigt

Tillsyn utförs i samband med tillträde. Boka med fastighetskontoret, tel: 040-13 94 21, e-post: stenmarden@gmail.com.
Informationen är hämtad från årsredovisningen, föreningens hemsida och föreningens ordförande. En slutlig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med föreningen. För mer information besök gärna föreningens hemsida, www.hsb.se/malmo/stenmarden.

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Lorensborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Vendelsfridsgatan 4E

Vendelsfridsgatan 4E,
217 64 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 57