Renoveringschans på ypperligt läge i hjärtat av Ribersborg!

Ribersborg, Malmö

Kilian Zollsgatan 27B

Utgångspris
1 695 000 kr
Avgift
3 626 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • måndag 30/3, KL 16:30 - 18:00

  Bokad visning.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Boka visning

Renoveringschans på ypperligt läge i hjärtat av Ribersborg!

Välplanerad renoveringschans på populära Kilian Zollsgatan. Balkong, originalkök och renoverat badrum. Stambytt förening.

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Jönsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 16

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På Kilian Zollsgatan, i hjärtat av Ribersborgs charmiga kvarter, finner vi en välbevarad klenod som är redo att uppdateras varsamt av ny ägare. Lägenheten är belägen en halvtrappa upp, med lugnt läge mot den gröna innergården.

Här välkomnas vi av en välplanerad bostad med österbalkong. Från hallen, där vi finner goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober, tar vi oss vidare in i bostaden. I vardagsrummet finns god plats för soffgrupp och matplats. De rejäla och fina fönsterpartierna ger sällskapsytorna ett trivsamt ljus. Välbevarat klassiskt originalkök. Det fräscha och helkaklade badrummet renoverades 2011 i samband med föreningens stambyte.

På nära avstånd når du havet, city och gröna parker. Slottsstadens närliggande serviceutbud är brett och erbjuder allt man kan önska sig. Goda kommunikationer med stadsbuss och närheten till Malmö Central.

- Varmt välkommen hem!

Interiör

HALL: Stavparkett och vit strukturtapet. Två inbyggda garderober.

VARDAGSRUM: Parkettgolv och tapetserade väggar. Dubbeldörrar med glas mellan hall och vardagsrum. Fönster mot innergården. Balkong med österläge.

SOVRUM: Stavparkett och vit strukturtapet. Två inbyggda garderober. Fönster mot innergården.

KÖK: Stavparkett och vita släta väggar. Vitmålad originalinredning. Rostfri diskbänk och vitt kakel. Matplats för 3-4 personer. Spis med ugn och kyl/frys.

BADRUM: Helkaklat badrum, vita vägar och grått golv. Dusch med glasdörrar, vägghängd toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork. Renoverat i samband med föreningens stambyte.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i österläge

Parkering

Föreningen erbjuder 31 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 570 kr/mån och 13 parkeringsplatser som kan hyras för ca 276 kr/mån. Kostnaden för bilplatserna höjs med 3% per år. Anmälan om köplats sker via info@bonea.se. I dagsläget är det 23 personer i kö till garage- och parkeringsplatserna då det är en gemensam lista för samtliga platser (kontrollerat med Bonea 2019-09-24).

Kommunal boendeparkering råder i området. För mer info besök: https://malmo.se/boendeparkering

Tillträde

Enl ök

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 626 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv, tillgång till privat förråd, gemensam tvättstuga och cykelkällare.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,64901%
Andel av årsavgiften är
0,66%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
020
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Ja**
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
53 kvm***

* En halvtrappa upp.

** Trappsteg upp till hissen.

*** Areauppgifter enligt föreningens lägenhetsregister

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
150 kr
Summa
150 kr

Då säljaren är ett dödsbo, så anges driftskostnaderna efter schablon.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
136
Energideklarationsdatum
2012-09-11

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Krageholm 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
133
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
17
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Krageholm 3 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2004. Föreningen omfattar 133 lägenheter (varav 2 hyresrätter) och 17 hyreslokaler på adresserna Sergels väg 6, Tessins väg 14 och Kilian Zollsgatan 27. Fastigheten består av två fyravåningshus och ett sjuvåningshus. Mellan husen ligger en stor, härlig innergård. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bonea.

Föreningen äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Ekonomi
I dagsläget finns det inga bestämda avgiftshöjningar (2019-11-06). Däremot är budgetarbetet för nästa år inte färdigt och föreningen vill därmed inte att lova att det inte kommer att ske några avgiftshöjningar då.

Överlåtelse/medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande under förutsättning att minst en part har för avsikt att nyttja lägenheten som permanent boende. Föreningen kräver ingen speciell uppdelning av andelarna.
Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.krageholm3.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2006 Stambyte i vissa delar av Sergels väg 6.
2006-2007 Belysning trapphus och källare: Nya armaturer och elledningar i hela fastigheten.
2008 Uppfräschning av gården, omläggning av tak på Kilian Zollsgatan 27 och ny maskinutrustning i tvättstugan på Tessins väg 14.
2011 Relining bottenavlopp
2009-2012 Byte av samtliga avlopps- och vattenstammar. I samband med detta renoverades samtliga badrum.
2012-2013 Renovering av hissar på Sergels väg 6A-B.
2014 Renovering av hiss på Kilian Zollsgatan 27D.

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som kan hittas på föreningens hemsida.
2020: Ny dränering runt fastigheten, tätning av garagetak samt balkongrenovering (kontrollerat med styrelsen 2019-09-26).

Parkering

Föreningen erbjuder 31 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 570 kr/mån och 13 parkeringsplatser som kan hyras för ca 276 kr/mån. Kostnaden för bilplatserna höjs med 3% per år. Anmälan om köplats sker via info@bonea.se. I dagsläget är det 23 personer i kö till garage- och parkeringsplatserna då det är en gemensam lista för samtliga platser (kontrollerat med Bonea 2019-09-24).

Kommunal boendeparkering råder i området. För mer info besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Ett grundutbud TV-kanaler ingår i avgiften.
Internet: Fr o m 2019-12-03 kommer bredband via Bahnhof att ingå i månadsavgiften. Hastighet: 1000 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Mellan föreningens fastigheter finns en grönskande innergård med sittgrupper, grillmöjligheter, gräsmatta och lekplats.

Gemensamma utrymmen

I varje hus finns en tvättstuga som är belägen i källarplan. Samtliga tvättstugor är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I källaren finns det även ett gemensamt cykelförråd och barnvagnsrum.

Till samtliga lägenheter tillhandahålls ett källarförråd. Möjlighet finns att hyra ett extra förråd. Kösystem tillämpas för dessa och kostnaden varierar beroende på storlek.

Övrigt

Föreningsinformationen är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Föreningen har en hemsida www.krageholm3.se och styrelsen är kontaktbar genom info@krageholm3.se.

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Kilian Zollsgatan 27B

Kilian Zollsgatan 27B,
217 56 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Jönsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 16

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Gustaf Rydbergsgatan 14
  Utgångspris
  2 375 000 kr
  Månadsavgift
  3 897 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  59,3 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 31C
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 678 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 969 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!