Hoppa till innehåll

Bo på A-läge med fantastisk utsikt!

  • 64 kvm
  • 3 rum
  • 3 295 000 kr

Ribersborg, Malmö

Nicoloviusgatan 6A

Utgångspris:
3 295 000 kr
Avgift:
3 551 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
64 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
7 av 8
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. Tillkommer obligatorisk avgift för kabel-TV 49 kr/mån, bredband 100 kr/mån, elnätavgift 50 kr/mån. Rörlig elavgift (avläsning och debitering sker efter individuell förbrukning).

**Area enlig uppmätning SS 021053
2 rok men är ombyggd till 3 rok och står som 62 kvm.

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ansvarig mäklare

Fredrik Leche

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Malmö City (Huvudkontor)

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Bo på A-läge med fantastisk utsikt!

Smakfullt renoverad bostad med bra planlösning, balkong och hiss från markplan!

Beskrivning

Välkommen till denna fantastiska plats i Ribersborg, där havet är din granne och adressen är högt eftertraktad. Redan när man kliver in i trapphuset möts man av en underbar känsla av funktionalitet och tidstypiska detaljer. Hissen tar en upp till sjunde våningen och redan i entrén möts man av vacker fiskbensparkett , som genomsyrar hela lägenheten, med väggar som är smakfullt bredspacklade och målade.

Denna lägenhet erbjuder en smart och spännande planlösning med generöst ljusinsläpp från de stora, klassiska fönstren från husets byggnadstid. Köket är designat i en härlig mörkgrön ton, med materialval som harmonierar perfekt, och en vacker kompositsten som kontrast i vitt. Den unika kökslösningen inkluderar ett stort fönster som ger både ljus och utsikt mot det angränsande rummet, som kan användas som sovrum eller kontor.

I den välplanerade bostaden finns även ett rymligt sovrum med gott om förvaringsutrymme och ett badrum som har totalrenoverats med vackra och smakfulla materialval. Sällskapsrummet erbjuder gott om plats för både soffgrupp och matbord. Balkongen, som nås från sällskapsrummet, erbjuder en underbar utsikt över västra hamnen och havet.

Här ges nu chansen att förvärva en fantastisk bostad med genomtänkt planlösning och smakfulla renoveringar, med havet som granne och närhet till alla mysiga caféer, restauranger och butiker i Slottstaden.
Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkommen in till en inbjudande hall där golvet är i fin fiskbensparkett tillsammans med vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning av ytterplagg och förvaring av skor.

Sällskapsrum:
Från vänster i hallen når man det stora sällskapsrummet och golvet fortsätter i en trevlig fiskbensparkett tillsammans med bredspacklade väggar som är vitmålade. Här finns gott om plats för stort matbord och stor soffgrupp.

Kök:
I anslutning till hallen ligger det trevliga och smarta, planerade köket som går i en härlig, mörkgrön nyans tillsammans med en fin, vit kompositsten. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, keramikhäll, inbyggd ugn, kolfilterfläkt, samt integrerad diskmaskin.

Sovrum:
Från hallen nås det stora sovrummet med härlig utsikt ut mot den fina innergården och en vy mot Västra hamnen. Golvet fortsätter i fiskbensparkett tillsammans med vitmålade väggar. Här finns gott om plats för förvaring i garderober och plats för stor dubbelsäng.

Sovrum/kontor:
Det andra sovrummet nås från sällskapsrummet genom trevlig skjutdörr. Golvet är i fiskbensparkett tillsammans med vitmålade väggar. Även här bjuds man på trevlig utsikt mot innergården och det finns plats för skrivbord och säng.

Badrum:
Från höger i hallen når man badrummet som är smakfullt renoverat med ljust marmorgolv och vitt, fasat kakel på väggarna samt en del av väggarna är gråmålade. Badrummet är utrustat med dusch med glasvägg, handfat med kommod, wc samt spotlights i taket.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Brf Ribersborg 1

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 295 000 kr
Lägenhetsnummer
164
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Antal sovrum
2
Boarea
64 kvm*

*Area enlig uppmätning SS 021053
2 rok men är ombyggd till 3 rok och står som 62 kvm.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 551 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.
Tillkommer obligatorisk avgift för kabel-TV 49 kr/mån, bredband 100 kr/mån, elnätavgift 50 kr/mån. Rörlig elavgift (avläsning och debitering sker efter individuell förbrukning).

Byggnadssätt

Byggår
1957-1958

Uteplats/balkong

Stor balkong med havsutsikt samt utsikt mot Västra hamnen.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,60382%
Andel av årsavgiften är
0,60382%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
555 865 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord via Bopedia. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ribersborg 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
136
Antal hyresrätter
7
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja, föreningen tillåter delat ägande mellan barn och förälder. Juridisk person godkänns endast vid uthyrning av lokal.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ribersborg 1 är en äkta förening som bildades 2008 och består av två bostadshus med adresserna Sergels väg 12A-B och Nicoloviusgatan 6A-B. I föreningen finns det 136 lägenheter varav 7 är hyresrätter samt 3 hyresrättslokaler.

Föreningens ekonomi

Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo.
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. Det rörliga lånet har amorterats med hälften av lånebeloppet (kontrollerat 2024-03-07).

Gemensam el:
Föreningen har tecknat ett gemensamt elabonnemang med individuell mätning och debitering för bostadsrättsinnehavarna. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för den individuella elförbrukningen och en fast elnätavgift om 50 kr/mån. Avläsning sker kvartalsvis och debitering för tre månader kommer i efterhand på nästkommande tre månader. Förbrukningen för t ex jan-mars debiteras på avierna för april-juni.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägget som normalt sett tillkommer för en hemförsäkring och som täcker fast egendom i lägenheten ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Föreningens medlemmar behöver därför inte teckna eget bostadsrättstillägg.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2015 - Installation av gemensam el med individuell mätning, nya ventilationsdon i alla lägenheter, tätskiktet till garaget öster om Nicoloviusgatan är färdigrenoverat och ny trädgård är anlagd ovanpå med miljöstation, lekplats, gräsmattor och grillplats.
2016 - Färdigställande av gårdsmiljö mellan husen. Nytt tätskikt på underjordsgaragen mellan husen.
2017 - Montering av tre nya garageportar och införande av taggsystem till garagen.
2018 - Fönsterrenoveringen färdigställdes. Montering av energiisolerglas på insidan av fönstret och nya tätningslister/dammlister. Dessutom monterades nya koppelbeslag samt säkerhetsskruv på ytterbågen.
2018 - Renovering av tappvattenstammar.
2019 - Hissrenovering.
2020 - Nya frånluftsfläktar installerade i båda husen.
2021 - Relining av avloppsstammar och byte av termostater i alla lägenheter.
2022 - Laddstolpar installerades i vardera garage. Målning och uppfräschning av källarna. OVK.
2023- Renovring av mitten garaget

Kommande renoveringar (kontrollerat 2024-03-07):
Inga planerade större renoveringar som kommer att påverka avgifterna i närtid. Till hösten gör vi en ny budget.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 131 garageplatser, varav 5 MC-platser, fördelat på 3 garage. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 625 kr/mån och MC-plats kan hyras till en kostnad om 400 kr/mån. (Kontrollerat 2024-03-07) Separat kösystem tillämpas. Kontakta NABO om du önskar ställa dig i kö.

I övrigt råder kommunal boendeparkering i området. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-TV via Tele2. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 49 kr/mån.
Bredband via Bahnhof. Hastighet: 1000/1000 Mbit/s (symmetrisk överföringshastighet till varje hushåll). För detta utgår en obligatorisk kostnad om 100 kr/mån. I alla lägenheter finns det ett bredbandsuttag med tillhörande tjänstefördelare/router.

Gårdsplats/innergård

Föreningen tillhandahåller en välskött förgård med lekplats, grillplats och sittmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor i varje byggnad. Varje tvättstuga är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp eller torkrum och separata mangelrum.
I båda byggnaderna finns cykelrum och barnvagnsrum.
Föreningen har en gästlägenhet som kan bokas via hemsidan till en kostnad om 300 kr/natt (400 kr/natt vid storhelg). Lägenheten ligger i källaren på Sergels väg 12 (ingång vid gaveln).
Det ingår ett källar- och vindsförråd till varje lägenhet.

Övrigt

Information som berör föreningen är inhämtad via årsredovisning, stadgar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Besök föreningens hemsida för mer info www.ribersborg1.se

Länkar

Om Ribersborg

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Nicoloviusgatan 6A

Nicoloviusgatan 6A

217 57 MALMÖ

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Nicoloviusgatan 6A

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder