Funkistvåa på hörnläge

Ribersborg, Malmö

Roslins Väg 12A

På förhand
Utgångspris eller Högstbjudande
1 795 000 kr
Avgift
2 996 kr
Antal rum
2
Boarea
50 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Funkistvåa på hörnläge

Ribersborgstvåa i vacker funkisfastighet. Charmiga funkisattribut som stora fönsterpartier och fiskbensparkett präglar bostaden. Välkommen!

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Roslins väg 12A!

På hörnläge på insynsfria våning tre med fönster i två väderstreck är denna Ribersborgspärla belägen. Med attraktivt läge i hjärtat av Ribersborg och härliga karaktärsdrag så får du den rätta känslan så snart du äntrat bostaden. Vi välkomnas till ett hem med bra ljusflöde, generösa ytor, fiskbensparkett, stora fönsterpartier samt en mysig balkong med utsikt mot Turning Torso. Addera därtill ett stilrent kök samt helkaklat badrum med dusch. Kort och gott så erbjuds här en bostad med mängder med av attribut och egenskaper som banar väg för ett trivsamt boende i flera år framöver.

Ta chansen medan du kan, bosätt dig på lugnt men centralt läge mitt i Ribersborg på en klassiskt stark adress med närhet till det mesta. Runt hörnet växer utbudet av stadens populäraste restauranger, caféer och dagligvarubutiker. I området finns utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar samtidigt som city och Centralstationen bara befinner sig en kort cykeltur bort. Närheten till både hav, parker och centrum är påtaglig och detta har medfört att det idag är ett av stadens absolut mest populära områden att bo i.

Välkommen!

Interiör

Två rum och kök fördelat över ca 50 kvadratmeter. Bostaden är genomgående stilren och välhållen, nedan följer en konkret beskrivning av bostadens samtliga rum med materialval och attribut.

Hall
Säkerhetsdörr, fiskbensparkett och vitmålade väggar. Goda förvaringsmöjligheter i rymlig klädkammare.

Vardagsrum
Fiskbensparkett kombineras med vitmålade väggar. Bostaden får härligt ljus tack vare hörnläge och stort fönsterparti. Från vardagsrummet nås bostadens balkong.

Sovrum
Brädgolv kombineras med vitmålade väggar.

Kök
Bostadens kök är utrustat med häll, ugn, kyl/frys, kolfilterfläkt och diskmaskin. Skåpsinredningen löper i vitt med vit bänkskiva och vitt kakel. I övrigt brädgolv och vita väggar.

Badrum
Helkaklat i vitt med schackrutigt klinkergolv. Här finns golvvärme, wc-stol, handfat, dusch, spegel samt badrumsskåp.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i öster.

Övriga byggnader/utrymmen

2st förråd (vind + källare) hör till lägenheten. Vind ca 14 kvm och källare ca 6 kvm. Areauppgifter från säljaren.

Övrigt

Trätrall på balkongen samt hathyllan ingår i överlåtelsen.

Säljaren har svarat på en frågelista och man upplyser inte om några kända fel/brister.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 996 kr

Inkl värme, vattenoch bostadsrättstillägg. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 61kr/mån avseende kabel-tv. Elcentralen är med individuella mätare och varje boende betalar sin egen förbrukning.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
3,05584%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
1309
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
50 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1938

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Grönskan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Antal hyresrätter
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Grönskan bildades 2005 och är belägen på Roslins väg 12A och B i Malmö. Föreningens fastighet förvärvades 2005/2006 och består av ett flerbostadshus om 4 våningar med 32 bostadsrättslägenheter och 3 hyresrättslägenheter. Föreningens tomt är friköpt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Ekonomi:
- Föreningen planerar att höja avgiften med 5% 01-01-2020 (kontrollerat 2019-08-23).
- Föreningens 3 hyresrättslägenheter är att betrakta som dolt kapital. Så snart hyresgästerna säger upp sina avtal och flyttar ut kommer föreningen att sälja lägenheterna.

El:
Föreningen har låtit installera digitala elmätare som är individuella för varje lägenhet. Elen ingår inte i avgiften utan medlemmarna tecknar själv valfritt elavtal.

Medlemskap:
- Föreningen accepterar delat ägande mellan barn/förälder. Den som ska bo i lägenheten måste dock äga minst 10%.
- Juridiska personer accepteras ej som medlemmar.

För närvarande finns det ingen aktuell energideklaration för byggnaden. En ny energideklaration ska upprättas inom kort. Styrelsens mål är att den ska vara klar under hösten (kontrollerat 2019-08-22).

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Vid frågor kontakta styrelsen genom att maila till: brfgronskanmalmo@gmail.com

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
80-talet Byte av vattenstammar
1998 Ny puts på fasaden
1998 Renovering av balkonger
2002 Renovering av fönster
2006 Relining avloppsstammar
2006 Ny takbeläggning
2007 Renovering av värmeanläggning
2008-2009 Plantering av nya växter på innergården
2011 El i offentliga utrymmen
2011 Renovering av trappuppgångar
2014 Installation av säkerhetsdörrar
2015 Ny tvättmaskin
2016 Nya porttelefoner
2016/2017 Takrenovering - ny takpapp, plåtarbeten på skorsten
2016/2017 Takterrass - staket utbytt samt trallgolv lagt
Underhåll av innergården sker löpande.

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som i skrivande stund håller på att uppdateras och justeras (kontrollerat 2019-08-21).
Närmst i planeringen tittar föreningen på eventuellt fönsterbyte samt mindre underhåll.

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök gärna: www.malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbudet tillkommer som en obligatorisk kostnad om 61 kr/mån.
Internet: Bredband via ComHem. Föreningen har indraget fiber, medlemmarna tecknar själva abonnemang hos ComHem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en lummig, insynsskyddad innergård med gemensam grillplats och utemöbler. Runt hela huset löper en fantastisk takterrass som fritt får nyttjas av föreningens medlemmar.

Gemensamma utrymmen

I föreningens källare finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. I källaren finns även cykelförråd. Föreningens miljörum nås från innergården.

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Roslins Väg 12A

Roslins Väg 12A,
217 55 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Nicoloviusgatan 5A
  Utgångspris
  2 075 000 kr
  Månadsavgift
  3 210 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2019-11-24 15.10

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Tessins Väg 8B
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 912 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 7A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 561 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 31C
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 25C
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 933 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 678 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 969 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!