En drömlik takvåning i Rörsjöstaden med en genomgående känsla av stilsäkerhet och lyx

Rörsjöstaden, Malmö

Föreningsgatan 51

Utgångspris
5 395 000 kr
Avgift
5 763 kr
Antal rum
4
Boarea
127 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 25/8, KL 16:40 - 17:00

  Bokad visning.

Boka visning

En drömlik takvåning i Rörsjöstaden med en genomgående känsla av stilsäkerhet och lyx

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Originalplanritning

Beskrivning

Beskrivning

På Rörsjöstadens gator radar de palatsliknande fastigheterna upp sig och skapar en alldeles unik atmosfär mitt i staden. Arkitekturen domineras uteslutande av nationalromantik, sekelskifte och jugend som kännetecknas av väl utsmyckade husfasader. En av dessa utmärkande fastigheter med tinnar, torn, ornamenteringar och välvda fönsterbågar med småspröjs ligger på hörnet av Föreningsgatan och Stenbocksgatan. Härifrån har bostadsägarna fri utsikt över den frodiga grönskan på Östra kyrkogården som ligger tvärs över gatan. Åt andra hållet ligger Kungsgatans sagolika trädallé, som är ett av Malmös vackraste stråk. På detta läge befinner du dig alltid på gångavstånd från stadens stora utbud av restauranger, nöjen och kultur samtidigt som bostadskvarteret i sig själv är lugnt och tyst.

Bostadens insida gör knappast någon besviken. Här väntar en modern takvåning med en genomgående påkostad känsla. När det gäller färg- och materialval råder det en harmonisk enhetlighet. Vita väggar, golv av vitbehandlad enstavsparkett och svartmålade bjälkar syns i alla rum förutom badrummen som är beklädda med carraramarmor. Även i köket och fönsterbänkarna återkommer denna vackra italienska marmor. Generösa takkupor ger ett rikt ljusinsläpp och fri takhöjd upp till nock med friliggande bjälkar bidrar till en luftig känsla. Trots den stilrena och moderna interiören finns en varm och ombonad känsla i hela våningen.

Bostadens sällskapsytor erbjuder en härlig, öppen planlösning mellan vardagsrum, matsal och kök. Ytorna är perfekta för att samla familj och vänner runt middagsbordet. Köket har en påkostad utformning med stilren vit inredning med ytor av tidlös carraramarmor och rejäla maskiner. Köksön är en central plats där man samlas och umgås från tillagning till middagsbord.

Utöver dessa generösa ytor, stoltserar våningen med hela tre sovrum, rymlig walk in closet och ett luxuöst badrum med både dusch och badkar. Tvättmöjligheter finns i anslutning till köket.

I denna unika våning erbjuds även bekvämligheter som hiss från markplan, parkeringsplats och garage i intilliggande fastigheter. Föreningen är välskött med stora renoveringar och sänkta avgifter bakom sig. Ett inflyttningsklart boende på fint läge i Malmö.

Interiör

TINNAR OCH TORN
Rörsjöstaden växte fram på 1870-talet, med inspiration från Paris och stadens breda boulevarder vilket är tydligt än i dag. Detta är utan tvekan en av Malmös få stadsdelar som har en så välbevarad kärna och atmosfär, där tiden nästan tycks stå still.

Bakom en tidstypisk port gör du entré till den vackra fastigheten som uppfördes 1905 och som uppvisar ett flertal attribut från jugendepoken såsom mjukt rundade burspråk, välvda fönsterbågar, ornamenteringar, tinnar och torn. På andra sidan gatan ligger Östra kyrkogården med sin lummiga grönska, som du har fri utsikt över från våningens fönster. Runt hörnet väntar Kungsgatans allé med vackra promenadstråk, fikaställen och lekområden. På bekvämt promenadavstånd nås biograf, teater restauranger, caféer och shopping. Trots närheten till stadens utbud är området lugnt och tyst.

Du välkomnas in i ett besmyckat trapphus, som även leder in till den lugna innergården. Från markplan tar hissen upp till husets översta våning där lägenheten finns. Innanför ytterdörren möts du av en tilltagen, möblerbar entré med en stor klädkammare/walk in closet direkt till vänster som rymmer alla skor och ytterkläder.

PLATS ATT UMGÅS
Från hallen kommer du direkt in till våningens sällskapsytor där våningens storslagna känsla med ens uppenbarar sig. Taket når hela vägen upp till nock med en höjd över 3 meter, exponerade bjälkar i tak- och väggkonstruktion är målade i matt svart och från takkuporna strömmar det in ett behagligt ljus. Den stilrena inredningen, sobra färger och dyrbara material ger våningen en elegans medan charmiga detaljer såsom snedtak, bjälkar och kupor ger bostaden en ombonad känsla.

En kombinerarad sällskapsyta med vardagsrum, kök och matplats i ett uppmanar till social samvaro. Ytan är rymlig och det bjuds på en härlig utsikt över grannfastigheternas takåsar, trädkronorna och den skogsliknande ytan mot Östra kyrkogården.

Köksinredningen är modern och i exklusivt utförande med vita handtagslösa skåp och bänkskivor av carraramarmor. Här finns det gott om såväl arbetsytor som förvaringsutrymme. På en rejäl köksö, som är beklädd med carraramarmor, tillagas maten på en infälld induktionshäll. Osen fångas upp av en frihängande takfläkt. Köksön är också en trevlig plats att slå sig ner på och samtala med kocken under matlagningen. De påkostade maskinerna är inbyggda och består bland annat av kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn, mikrovågsugn, kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Middagen serveras i matsalsdelen i det anslutande sällskapsrummet, som präglas av luft och ljus. Takhöjden och de blottade bjälkarna tillför charmig loftkänsla; en mjuk konstrast till den moderna och stilrena interiören i övrigt.

RUM FÖR RO
Från sällskapsrummet kommer du vidare in till ett stort sovrum som har en rogivande utsikt över trädallén på Stenbocksgatan. I rummet finns det gott om utrymme för förvaringsmöbler, toalettbord eller kanske en skrivbordshörna utöver sängen. En av väggarna har en rejäl garderob. Om denna inte räcker till för dina plagg känns det tryggt att veta att du har massor av plats i våningens walk in closet, som ligger i anslutning till hallen utanför. En dröm för den som gillar shopping.

I andra delen av lägenheten nås ett andra sovrum som också är av god storlek och vetter ut mot Föreningsgatans grönska. Ett bra rum för barn, gäster eller hemmakontoret.

En passage leder vidare till en hall med bra förvaringsutrymme samt anslutande gäst-wc och badrum. Det rymliga badrummet har en påkostad känsla hela vägen igenom med carraramarmor på väggar och golv och elegant förvaring i grått. Badrummet är utrustat med handfat med underskåp, spegelskåp med infälld belysning, exklusiv inbyggd duschblandare från Tapwell med regndusch, stor måttbeställd glasdörr, handduksvärmare, handdukshängare och wc.

Även gästtoaletten går i samma exklusiva linje med halvkaklade väggar och golv av carraramarmor. Här finns en stor infälld spegel som pryder hela väggen över en handfatskommod i grått.

Längst in i bostaden finns ett tredje sovrum som har utgång till en vädringsbalkong. Här finns också ett större anslutande förråd.

På Föreningsgatan 51 förenas lyx och charm på förträffligt cityläge

Fakta

Uteplats/balkong

Mindre vädringsbalkong.

Parkering

Kommunal boendeparkering råder i området. Det finns även möjlighet till parkering i närliggande garage som handhas av Parkering Malmö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 763 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,90804%
Andel av årsavgiften är
4,90804%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 395 000 kr
Lägenhetsnummer
1504
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
127 kvm**

* Takvåning. Våningsplan 5 av 5.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen,

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1905/2016
Uppvärmning
Fjärrvärme

Ett förråd i direkt anslutning till lägenheten.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
117

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Diana
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Diana bildades år 1984 och har till ändamål att förvalta fastigheten Maria 8 som består av 20 lägenheter med adresserna Stenbocksgatan 12 och Föreningsgatan 51. Föreningens tomt är friköpt. Föreningens ekonomiska förvaltning handhas av Bredablick.

Byggnaden uppfördes 1905 och har ritats av arkitekten Alfred Arwidius som omnämns i boken Arkitekterna som formade Malmö. Han är ansvarig för sådana byggnader som Sjöbergska palatset samt Wienska palatset vid Östergatan/Prostgatan.

Avgiftshöjningar:
Inga beslutade avgiftshöjningar finns i dagsläget (2019-08-06).

Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar. Föreningen godkänner inte delat ägande mellan förälder och barn.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Föreningens fastighet rotrenoverades under slutat av 80-talet och renoveringen omfattade tak, fasad, el, ventilation, hissar, avloppstammar, vattenstammar mm. Föreningen följer sedan dess en underhållsplan för fastigheten.
2005 - delar av gården lades om.
2007 - fastigheten målades och teglet impregnerades.
2008 - värmeväxlare installerades.
2016 - översyn av ventilationen i fastigheten och lägenheterna. Föreningen har bytt ut ventilationsdon och fläktkåpor.

Pågående renoveringar: (2019-08-06).
2019-Hösten: Fönsterrenovering

TV/bredband

Kabel TV via Comhem och Bredband via Telia ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. Tvättstugan ligger på bottenvångingen.

Till varje lägenhet tillhandahålls ett källarförråd.

Övrigt

Uppgifterna är hämtade från föreningens årsredovisning och ordförande. En slutlig köpare uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen.

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Astrid och aporna
  Malmös största ekobutik med stort vegetariskt sortiment av livsmedel samt hygienartiklar.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Föreningsgatan 51

Föreningsgatan 51,
211 52 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 61
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 584 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  1-3
  Boarea
  122 kvm

  Visning: 2019-08-25 14.40 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Kungsgatan 30 B
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 192 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  100 kvm

  Visning: 2019-08-25 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 10
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 619 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2019-08-20 16.15 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Exercisgatan 13
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 753 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  118 kvm
 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Kungsgatan 24
  Utgångspris
  7 995 000 kr
  Månadsavgift
  8 960 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  3
  Boarea
  182,1 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 6
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 989 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 12
  Utgångspris
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 244 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  110 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-08-25 15.20 Boka här