20-talspärla med burspråk och separat kök

Rörsjöstaden, Malmö

Föreningsgatan 73B

På förhand
Utgångspris
1 395 000 kr
Avgift
2 476 kr
Antal rum
1
Typ
Andel i bostadsförening
Våningsplan
3 av 4
Boarea
37 kvm

20-talspärla med burspråk och separat kök

Klassisk Rörsjödröm som förenar tidstypiska attribut med välbevarad charm. Generös takhöjd, vackra trägolv och djupa och höga fönster med fin spröjs.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Rohman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641941

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Klassisk Rörsjödröm som förenar tidstypiska attribut med välbevarad charm. Generös takhöjd, vackra trägolv och djupa och höga fönster med fin spröjs.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Viktoria upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
62
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

BF Viktoria Upa är en gammal förening som har funnits sedan huset mot Föreningsgatan byggdes 1927. Två år senare, 1929, var föreningens båda hus färdigställda. Arkitekt var Fritz Österlind som var en av dåtidens mest produktiva arkitekter i Malmö. Föreningen består av 62 lägenheter på Fredmansgatan 5, Föreningsgatan 73 och Bellmansgatan 2-4.

Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Föreningen äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningen tenderar att göra mindre höjningar regelbundet, detta för att bibehålla en sund ekonomi och slippa göra större höjningar enskilda år. Vi årsskiftet 2020/2021 höjdes avgiften med 2% (kontrollerat med föreningen 2021-03-02).

Medlemskap/överlåtelse:
Föreningen tillåter delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten.
Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare. I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn med köpare. Köparen blir kontaktad av representant från styrelsen.

Information bostadsförening
Föreningen är en så kallad bostadsförening, vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Föreningen lyder under föreningslagen och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar. I denna förening är stadgarna omskrivna år 2002 och registrerade hos Bolagsverket. Föreningen beskattas som ett privatbostadsföretag (äkta förening) enligt Inkomstskattelagen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2018 Säkerhetsdörrar installerades till samtliga lägenheter i tidsenligt utseende
2016 Relinades avloppsstammar och Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2013 Omfogades hela fasaden och fönster- och fasad mot gatusidan renoverades
2012 Målades portdörrar mot gården
2010 Renoverades samtliga trapphus och postboxar installerades för enklare posthantering
2008 Ytterdörrar och stora porten målades om.
2006 Gården förnyades, samtliga trapphusbalkonger lagades och smidesräcken målades
2005 Tak- samt skorstensrenovering. Nya maskiner i tvättstugorna
2001 Byttes tappvattenstammar
2000 Byttes elsystem; nya elkablar, centraler, stigarledningar och strömbrytare i samtliga gemensamma utrymmen. Samtidigt gjordes en fönsterrenovering där samtliga fönster i lägenheterna har försetts med ISOLOCK-glas (treglas).

Kommande underhåll
2021 augusti planeras en fönster- och fasadrenovering mot innergården. I samband med detta planerar man även se över fönsterna ut mot gatan och besluta om åtgärder krävs även där.

Parkering

Boendeparkering råder i området. För mer information besök: http://malmo.se/boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen har tecknat en gruppanslutning via Banhof som debiteras extra utöver avgiften till föreningen. I den avgiften (138 kr/mån) ingår bredband 1000/1000 mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Trevlig, grönskande innergård med möblemang.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten tillhör ett vinds- och ett källarförråd.

I föreningen finns två tvättstugor.
- En på vinden mellan ingång 1 och 2
- En i källaren mellan ingång 5 och 6
Båda tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner och torktumlare. I tvättstugan i källaren finns ett torkskåp och i närheten av tvättstugan på vinden finns ett torkrum.

Barnvagnsrum finns i källaren. Cykelparkering och miljöhus för sopsortering finns på gården. I föreningen finns även en separat festlokal som kan hyras av medlemmarna.

Övrigt

Föreningsinformationen är inhämtad via föreningens hemsida, årsredovisning och kontakt med styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida, www.bfviktoria.se, eller kontakta styrelsen via info@bfviktoria.se. För direktuppgifter till ordföranden, vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Parkering

Boendeparkering råder i området. För mer information besök: http://malmo.se/boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift
2 476 kr

I avgiften ingår värme, vatten, samt bostadsrättstillägget till hemförsäkringen via föreningens försäkring hos Folksam.
Föreningen har tecknat en gruppanslutning via Banhof 1000/1000mbit/s. Från och med Januari 2021 tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 138 kr/mån avseende bredband. TV och Telefoni tecknas individuellt av medlemmarna.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,35335%
Andel av årsavgiften är
1,18801%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andel i bostadsförening
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
1 395 000 kr
Lägenhetsnummer
1202
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
37 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1930

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Föreningsgatan 73B

Föreningsgatan 73B,
212 14 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Rohman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641941

Förslag på andra bostäder

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Celsiusgatan 2C
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 147 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Exercisgatan 7
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  1 760 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2021-04-19 17.00 Boka här