Unik etagelägenhet med två balkonger!

Rörsjöstaden, Malmö

S:t Pauli Kyrkogata 15B

På förhand
Utgångspris
3 295 000 kr
Avgift
3 673 kr
Antal rum
2,5
Boarea
74 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Balkong
Ja

Unik etagelägenhet med två balkonger!

Underbar etagelägenhet med lyxiga materialval och trevlig planlösning!

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Leche

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Våning 1
Planlösning
Våning 2
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till S.t Pauli Kyrkogata och Rörsjöstadens härliga parkmiljö med mysiga cafeér och restauranger. Här stoltserar också den vackra, anrika Paulikyrkan med sina pampiga kyrktorn.
I ett av de vackra husen finns ett härligt gårdshus där man tar trapporna upp till våning fyra. Här möts vi av en trevlig och ljus bostad med vackra detaljer såsom vackert framtagna takbjälkar. Köket från Pedini är fint och påkostat. Badrummet, med tvättmöjligheter, är smakfullt renoverat med fina materialval.
Etagelägenheten har en spännande planlösning med många sociala ytor och härligt ljusinsläpp.
På andra våningen ligger sovrummet, stort nog att enkelt dela av till en trerummare. Här finns också två härliga balkonger som vetter in mot den fina innergården och bjuder på många soltimmar.
Nu finns chansen att förvärva en fantastisk bostad i ett lugnt och mycket attraktivt område med Rörsjöstadens vackra alléer precis utanför dörren och samtidigt ha närhet till allt vad city har att erbjuda.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkommen in i hallen. Golvet är i grå klinker med golvvärme tillsammans med vitmålade väggar. Här finns plats för förvaring av ytterplagg och skor.

Matplats:
Från hallen når man det härliga och öppna matplatsen som bjuder på fina brädgolv tillsammans med vitmålade väggar. Här finns gott om plats för stort matbord, stolar och skåp för förvaring.

Kök:
I anslutning till matplatsen ligger köket med en läcker barsektion med blick ut mot matplatsen. Köket är väl påkostat med en helt unik form på luckor och diskbänk i ett gummimaterial. Golvet är i grå sten med inbyggd golvvärme. Köket är utrustat med spishäll, ugn, mikro, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

Sällskapsrum:
Trapporna tar en upp till andra våningen. Man möts av härliga detaljer som dom bevarade takbjälkarna och fint brädgolv. Här finns plats för soffgrupp och skrivbord. Det finns även två stycken balkonger med blick ut mot den lugna och fina innergården.

Sovrum:
I anslutning till Sällskapsrummet på andra våningen finns sovrummet med väl tilltagen yta för säng och förvaring i garderober.

Badrum:
Badrummet ligger i anslutning till hallen med golv i grå klinker tillsammans vitmålade väggar samt vitt kakel. Badrummet är utrustat med golvvärme, handdukstork, dusch med duschväggar i glas, handfat samt tvättmaskin.

Fakta

Uteplats/balkong

Bostaden bjuder på två härliga balkonger.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

TV/bredband

Comhem

Comhem

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se: www.malmo.se

Månadsavgift

Avgift
3 673 kr

I avgiften ingår värme (ej värme på övervåningen), vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,36%
Andel av årsavgiften är
4,36%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 295 000 kr
Lägenhetsnummer
20
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2,5
Sovrum
1
Boarea
74 kvm**
Vindsvåning
Ja

* Våning 4 och 5.

** Area enlig bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1904
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
146

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sankt Pauli
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Sankt Pauli är en äkta förening som består av 22 bostadsrättslägenheter. Föreningen förvärvade fastigheten 2006 och fastigheten bebyggdes runt 1904. Föreningens adress är S:t Pauli Kyrkogata 15A-C. Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
- I dagsläget finns det inte några beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-01-07).
- Medlemmarna får teckna bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring via valt försäkringsbolag.

Medlemskap:
- Delat ägande (dvs att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den) kan godkännas efter prövning. Ingen speciell fördelning önskas.
- Juridiska personer accepteras ej som medlemmar

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1975 Omfattande renovering av huset med bl a omdragning av el och byte av tappvattenstammar.
1998 Renovering av hissen (besiktning sker varje år).
1999 Takrenovering.
2005 Renovering av samtliga balkonger och översyn av innergården.
2006 Byte av värmesystemet i källaren.
2007 Målning av fasad och relining av avloppstammar.
2009 Målning av trappuppgång och renovering av fönster (byte av vissa fönster).
2010/2011 Renovering av trapphus och dörrar.
2014 Huskropp.
2016 Renovering av tvättstuga.
2019 Godkänd OVK-besiktning och uppfräschning av innergård.
2020 Takrenovering

Kommande renoveringar (kontroll 2021-01-07):
- Inom ett år kommer föreningen genomföra tillkommande arbeten på kronorna på skorstenarna
- Inom ett år kommer föreningen renovera ytskikten i källaren
- Finns även planer på att byta fönster inom cirka 5 år.

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas av medlemmarna själva och ingår ej i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en mysig innergård med utemöbler, grillmöjligheter och sandlåda till föreningens minstingar. På gården finns det även ett cykelskjul.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Tvättstugan är belägen i trappa 15C (gårdshuset).

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

S:t Pauli Kyrkogata 15B

S:t Pauli Kyrkogata 15B,
211 49 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Leche

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Förslag på andra bostäder

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Celsiusgatan 2C
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 147 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sturegatan 20B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Celsiusgatan 4 C
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 677 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!