Renoverad och genomgående tvåa

Söderkulla, Malmö

Södra Gulsparvsgatan 40

På förhand
Utgångspris
1 095 000 kr
Avgift
3 928 kr
Antal rum
2
Boarea
62,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 9
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Renoverad och genomgående tvåa

Genomgående och renoverad tvåa med stor inglasad balkong och rymliga sällskapsytor!

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Södra Gulsparvsgatan 40!

Bostaden erbjuder ett rymligt vardagsrum med plats för både soffgruppp och matbord, ett charmigt kök med matplats för fyra personer, ett helkaklat och modernt badrum med badkar och ett sovrummet med plats för dubbelsäng och garderober. Från sovrummet och köket nås utgången till balkongen!

I närområdet finns all tänkbar service att önska så som skolor, livsmedelsbutiker, apotek och vårdcentral. Inte långt från bostaden finner du Hyllie som erbjuder fantastiska shoppingmöjligheter på Emporia och Citytunneln som enkelt tar dig till andra sidan sundet. På behagligt avstånd finns även Mobilia som erbjuder ytterligare shopping och restauranger. I anslutning till bostaden ges goda kommunikationsmöjligheter med buss och det korta avståndet till motorvägarna underlättar vardagen för dig som pendlar med bil.

Välkommen på visning!

Interiör

På första våningen finner du denna välplanerade tvårumslägenhet om 62,5 kvm. Innanför entrédörren möts du av en ljus och välkomnande hall som är utrustad med två platsbyggda garderober. Gott om plats för avhängning och förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet vilar vackert laminatgolv.

Till höger om hallen nås det stora och rymliga vardagsrummet. Här finns plats för både en större soffgrupp, tvbänk och matsalsmöblemang. Väggarna är målade på golvet vilar laminatgolv.

I anslutning till hallen ligger köket som erbjuder matplats för fyra personer. Köksluckor i ek, kakel i grå mosaik och bänkskiva i laminat. Utrustningen i köket består av spis/ugn, köksfläkt och kombinerad kyl/frys. På golvet finner du laminatgolv väggarna är vitmålade.

Sovrummet rymmer plats dubbelsäng, garderober och arbetsplats om så önskas. På golvet ligger ett laminat och väggarna är vitmålade. Från sovrummet nås den inglasade balkongen med fri utsikt över gröningen nedanför.

Från hallen nås bostadens totalrenoverade badrum från 2017. Badrummet är helkaklat i beige och klinker vilar på golvet. Badrummet är utrustat med toalett, spegelskåp, dusch och vattenburen handdukstork.

Renoveringar:
2017 Badrum
2017 Hallen och alla golv.
2017 Samtliga ytskikt och golv

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tristan 2

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd tillhörande lägenheten om ca 6-7 m². Det finns två tvättstugor i källaren med tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Cykelförråd finns i källaren samt barnvagnsrum. Festlokal finns i grannhuset. Det finns ett mindre gym som går att använda för 300 kr/halvår samt tillgång till solarium, soltid betalas av den boende.

Parkering

Föreningen har två stycken garage, kostnad för garageplats är 295kr/månad. Föreningen har också 30 parkeringsplatser, kostnad 145 kr/månad. Det är också möjligt att hyra MC-plats för 135 kr/månad, mopedgarage 60 kr/månad och cykelbox 30 kr/månad. Kösystem tillämpas.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 928 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,28188%
Andel av årsavgiften är
0,28188%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 095 000 kr
Lägenhetsnummer
244
Våningsplan
1 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
62,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
137
Energideklarationsdatum
2009-11-05

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Silversmeden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
289
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1968. Det finns 289 lägenheter i föreningen. Här finns 6 bostadshus med adresserna Södra Gulsparvsgatan 32-76. Marken innehas med tomträtt, tomträttsavgälden omförhandlas år 2020. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Kommande avgiftshöjningar:
Årsavgiften regleras den 1/1 varje år. Den 1/1 2019 höjdes avgiften med 2 %.

Föreningen tillåter delat ägande där den boende måste äga minst 10%.
Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem i föreningen.
Styrelsen tillåter inte någon annan juridisk person än kommun och landsting så som bostadsrättshavare i föreningen.

Föreningen utför tillsyn av lägenheten i samband med en överlåtelse.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information https://www.hsb.se/malmo/brf/silversmeden/

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Föreningens ekonomi

Årsavgiften regleras den 1/1 varje år. Den 1/1 2019 höjdes avgiften med 2 %

Renoveringar - Utförda och planerade

2011 alla fönster utbytta.
2011 omfogning av fasader.
2011 alla hissar utbytta.
2011 alla frånluftsfläktar på taken utbytta.
2014-2016 spolning av både horisontella och stående avloppsledningar samt stick till lägenheterna har
utförts med gott resultat. Det finns därför i nuläget ingen planering för utbyte eller
relineing av avloppsnätet.
2016-2017 har föreningen bytt ut alla tätningslister på balkonginglasningarna.
2018 renovering av garage samt nyanläggning av lilla gården.
2019 Nyanläggning av stora gården.

Föreningen följer en underhållsplan. Planerade renoveringar/underhåll:
En renovering och uppgraderingbehov av värmesystemen kommer de närmaste åren.
Eventuellt renovering av oljeavskiljare i garagen kommer göras.

Parkering

Föreningen har två stycken garage, kostnad för garageplats är 295kr/månad. Föreningen har också 30 parkeringsplatser, kostnad 145 kr/månad. Det är också möjligt att hyra MC-plats för 135 kr/månad, mopedgarage 60 kr/månad och cykelbox 30 kr/månad. Kösystem tillämpas.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via ComHem eller HSB Bolina. Den boende har möjlighet att ansluta sig till ComHem eller Bolina via uttag i lägenheten och väljer därmed själv hastighet/kostnad.

Gårdsplats/innergård

Välskött innergård med utemöblemang, grill och lekplats. Angränsande till huset ligger ett grönområde.

Gemensamma utrymmen

I trevånings och åttavåningshusen finns vardera två tvättstugor. I femvåningshusen finns vardera tre tvättstugor. Tvåvåningshuset har ingen tvättstuga. De som bor där tvättar i närmsta hus. Cykelförråd finns i källaren samt barnvagnsrum. I föreningen finns en festlokal för ca 20-25 personer. Festlokalen kostar 200 kr att hyra per gång samt en depositionsavgift om 300 kr. Det finns ett mindre gym som går att använda för 300 kr/halvår samt tillgång till solarium, soltid betalas av den boende.

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Köpa eller sälja bostad på Söderkulla? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Södra Gulsparvsgatan 40

Södra Gulsparvsgatan 40,
215 61 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ormvråksgatan 26
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 591 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  88,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Tornfalksgatan 1H
  Utgångspris
  1 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 876 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Humanistgatan 8B
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 320 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Berguvsgatan 6B
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  2 918 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!