Första parkett mot havet

Västra Hamnen, Malmö

Barometergatan 90

Exklusiv
Utgångspris
4 795 000 kr
Avgift
5 394 kr
Antal rum
3
Boarea
84 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 25/8, KL 13:00 - 13:30

  Välkommen på bokad visning! Anmälan görs via "Boka visning" på Bjurfors hemsida.

 • tisdag 27/8, KL 18:00 - 18:30

  Välkommen på bokad visning! Anmälan görs via "Boka visning" på Bjurfors hemsida.

Boka visning

Första parkett mot havet

Äntligen! Nu erbjuds vi en av gavellägenheterna mitt emot havet. Ljusinsläpp från 3 väderstreck, 2 fullstora sovrum och hörnbalkong i sydväst.

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På ett exceptionellt läge nära vattenbrynet, och med fri utsikt mot Ribersborgsstranden och Öresundsbron ända till Köpenhamn ligger denna ljusa, attraktiva och mycket välplanerade gavellägenhet med stora fönster i 3 väderstreck.

Lägenheten är en riktig pärla med magisk havsutsikt! Det bestående intrycket är med andra ord: hav, hav och hav. Promenadstråk och badbryggor finns utanför dörren och bilen parkeras bekvämt i den välskötta föreningens fina garage. Några hundra meter bort ligger den 7 km långa Ribersborgsstranden.

Lägenheten har en modern och öppen planlösning med stora glaspartier mot havet. Havets dramatiska skiftningar och de färgsprakande solnedgångarna kan avnjutas från kök, matplats och vardagsrum. Stor solig hörnbalkong i syd-västerläge. Lägenheten har stilrena, klassiska vitmålade väggar, ekparkett utom i hall och badrum och generös takhöjd. Måttbeställda vita lamellgardiner i hela lägenheten utom vid matplatsen.

Bostaden ligger på en gågata.

Varmt välkommen!

Interiör

Entréhall
Välkomnande och rymlig entré med god plats för kläder och ev. garderobslösningar. Säkerhetsdörr. Gråsvart klinkergolv.

Vardagsrum
Öppen planlösning mot matplats och kök med generöst utrymme för olika aktiviteter. Ljusinsläpp från stora fönsterpartier i syd- såväl som västerläge mot havet och dess dramatiska skiftningar. Utgång till stor härlig balkong i syd-västerläge. Dimbara spotlights i taket.

Matplats
Stor matplats med plats för många gäster och panoramautsikt mot havet. Fjärrstyrda markiser (ny motor 2018) och stilrena vita rullgardiner med fjärrkontroll.

Kök
Vitt tidlöst kök från Ballingslöv med gott om plats för förvaring. Stora arbetsytor med bänkskiva i svart granit (Diabas). Stänkskivor i grafitgrå sten (komposit). Kolfilterfläkt, Franke. Vitvaror i rostfri design från Electrolux (kyl/frys 2014, inbyggd diskmaskin, mikrovågsugn, varmluftsugn, induktionshäll), vinkyl Climadiff med inbyggd kompressor. Kompletterande förvaringsutrymme (IKEA Bestå) i vitt längs hela väggen mot vardagsrummet. Dimbara spotlights i taket och belysning under köksskåpen.

Sovrum 1
Generöst tilltaget sovrum med rymlig skjutdörrsgarderob (Elfa) längs ena väggen. Gott om plats för dubbelsäng, sängbord och bokhyllor. Två stora fönster mot öster. Lugnt läge mot innergård och föreningens trädgård. Sovrummet har ingång från vardagsrummet, vilket ger genomsikt med ljus från två håll.

Sovrum 2
Generöst tilltaget sovrum med rymlig skjutdörrsgarderob (Elfa) längs huvuddelen av ena väggen. Gott om plats för dubbelsäng m.m., även om rummet idag används som kontor med stor gästsäng. Ett stort fönster mot öster. Lugnt läge mot innergård och föreningens trädgård.

Badrum
Rymligt och stilrent badrum med goda förvaringsmöjligheter i skåp, Ballingslöv. Vita keramiska plattor på väggar och gråsvarta keramiska plattor på golvet med golvvärme. Stort inbyggt spegelskåp. Duschvägg i glas (INR) från 2016. Stort handfat och blandare med duschslang, WC samt handdukstork i krom. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Fönster vid taket längs ena väggen släpper in behagligt dagsljus utan att ge insyn.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ankarspelet 22

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Horisonthusen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
44
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Horisonthusen består av två byggnader med 44 lägenheter och 1 lokal, samtliga med bostadsrätt. Föreningens adresser är Barometergatan 88 och 90 samt Scaniaplatsen 25.
Fastigheterna är energideklarerade 2009 och är fullvärdesförsäkrade i Sveland Sakförsäkringar. Riksbyggen handhar den ekonomiska förvaltningen.

Föreningen äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Avgiftshöjningar
Föreningen höjde avgiften med 1% 2019. Ingen höjning bestämt för 2020 i dagsläget (2019-08-19).

Gemensamma avtal
- Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar vilket innebär att privat BR-tilläggsförsäkring inte behövs tecknas på hemförsäkringen.
- Gemensam el. Detta innebär stordriftsfördelar eftersom all el till föreningen inhandlas hos elleverantören och på grund av den stora volymen har föreningen fått bättre elpriser. Det finns även ekonomiska fördelar med t.ex. lägre rörliga nätavgifter. Varje lägenhet har egen elmätare och medlemmarna debiteras för sin elförbrukning månadsvis. Kostnaden tillkommer på månadsavgiften.

Medlemskap
Juridisk person accepteras ej. Delat boende tas upp till diskussion från fall till fall. Den boende i bostaden ska dock äga minst 51% av bostaden.

Hemsida
Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information: www.horisonthusen.se

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och har kontrollerats med representant från föreningen.
Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar:
2012 Införde föreningen gemensam el.
2014 OVK besiktning.
2015- 2017 Fasadrenovering inkl. ommålning. Fasad avsåg ett garantiarbete på huset på Barometergatan ( hela huset putsades om).
2016 Bärlinor hiss.
2017 Byte av automatiska entrédörrar.
2017 Spolning av avloppsstammar i samtliga lägenheter.

Kommande renoveringar:
Fasadrenovering på huset på Scaniaplatsen, staket skall bytas på gårdarna.

Parkering

I föreningens garage finns 44 garageplatser som går att hyra för 875 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.
I dagsläget (2019-08-20) finns det 2 utannonserade p-platser som är/blir lediga.

För mer info kontakta Riksbyggen på 0771-860860.

Grannföreningen (Ankarspelet 24, 18 lägenheter) som har bortre delen av samma garage som bostadens förening (Horisonthusen) har installerat laddstationer för elbilar på samtliga 31 p-platser. Köparen rekommenderas kontakta kontaktperson för grannföreningen vid ev. intresse av p-plats med laddstation.

I området finns även parkeringsmöjligheter i P-hus Turning Torso.
Det finns också 4 laddplatser i P-Huset Masten vid Ica Maxi.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften. För ytterligare information och utbud se: www.comhem.se Bredband. Leverantör: Com Hem. Ingår i månadsavgiften tillsammans med kabel-TV och IP-telefoni.

Gårdsplats/innergård

Föreningen innehar en gemensam uteplats med utemöbler och grillplats.

Gemensamma utrymmen

Ett källarförråd är knutet till lägenheten och ingår i avgiften. I källaren finns även föreningens garage samt cykelförråd. På gården finns även ett flertal cykelställ samt föreningens soprum.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och har kontrollerats med representant från föreningen.
Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med styrelsen.

Uteplats/balkong

Balkongen ligger i hörnan mot havet. Soligt söderläge i direkt havskontakt!

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 394 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.

Varje lägenhet har egen elmätare och medlemmarna debiteras för sin elförbrukning månadsvis. Kostnaden tillkommer på månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,44579%
Andel av årsavgiften är
2,44577%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 795 000 kr
Lägenhetsnummer
231
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja*
Rum
3
Boarea
84 kvm**

* Stor hiss från markplan.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2007

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
122
Energideklarationsdatum
2009-07-30

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Barometergatan 90

Barometergatan 90,
211 17 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Västra Varvsgatan 9A
  Utgångspris
  6 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 782 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  112 kvm

  Visning: 2019-08-25 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Västra Varvsgatan 35
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 531 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Västra Varvsgatan 16E
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 938 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71 kvm

  Visning: 2019-08-26 17.30 Boka här