Bostäder till salu i Centrala Ystad

Hitta din nya bostad i Centrala Ystad

Attraktiva bostäder till salu i Centrala Ystad

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Centrala Ystad just nu!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Ystad, Ystad

  Adress
  Kyrkogårdsgatan 27A
  Utgångspris
  1 175 000 kr
  Månadsavgift
  4 553 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2020-12-05 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Ystad, Ystad

  Adress
  Herrestadsgatan 17A
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 468 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Visning: 2020-12-06 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Ystad, Ystad

  Budgivning pågår
  Adress
  Fridhemsgatan 45 C
  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  4 168 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Ystad, Ystad

  Adress
  Stora Västergatan 30
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  6 727 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  140 kvm

  Visning: 2020-12-12 10.00 Boka här

Området

Att bo i Ystad

Det finns få städer med en så genuin och välbevarad stadskärna som Ystad. Bland de kullerstenbelagda gatorna inne i centrum syns både charmiga korsvirkeshus från medeltiden och pastellfärgade gathus från förra sekelskiftet. Det vimlar av caféer, restauranger och butiker av olika slag. Nere i den mysiga småbåtshamnen finns fiskrökeri och restaurang med uteservering. Den idylliska atmosfären, goda pendlingsmöjligheter, närheten till havet och det stora utbudet bidrar till att många väljer att flytta till Ystad.

Ystads pittoreska stadskärna har blivit lite av en kult inom svensk film tack vare Wallanderfilmerna som baseras på Henning Mankells böcker. Även utanför Sveriges gränser har läsare och åskådare följt Kurt Wallander lösa brott genom Ystads gränder. För den filmintresserade finns en speciell rutt med karta över olika inspelningsplatser runt i staden som man kan följa.

Ystads bebyggelse från sen medeltid till 1700-tal är rankat som en av Skånes bäst bevarade. Gatornas uppbyggnad inne i den gamla staden är nästan oförändrade sedan medeltiden. Ett av de äldsta bebodda husen i Sverige är Apotekarshuset som härstammar från 1400-talet. Inte helt oväntat är de pittoreska gathusen hett eftertraktade på bostadsmarknaden.

Stora Östergatan är stadskärnans shoppingstråk, där både stora butikskedjor och små lokala verksamheter huserar. I gränderna som sticker ut från butiksgatan ligger ett flertal matställen utspridda. På Besökargränd hittar man Per Helsas gård som är en kringbyggd gård med anor från 1700-talet. I dag är detta ett kreativt centrum för olika designers, hantverkare och konstnärer. På andra sidan gården ligger det populära matstället Grändens Mat som serverar vällagad mat till både lunch och middag. På sommaren är det fullsatt på den mysiga kullerstenbelagda innergården. En viktig och vacker mötesplats är Ystad Teater. Efter att den dåvarande teatern brann ner 1891 tog denna form med hjälp av stadsarkitekten Peter Boisen tre år senare. I dag är det en självklar scen för stora musiknamn och föreställningar.

Smidig pendling och bra skolor är ett av många goda skäl att flytta till Ystad. Pågatågen går både till Malmö och Simrishamn och regionbussar når städer som Sjöbo, Trelleborg och Skurup. I Ystad finns förskolor, skolor från åk F-9 samt fyra gymnasieskolor vilket gör det attraktivt för barnfamiljerna. Inne i Ystad finns flera idrottshallar och ett fint badhus med massor av aktiviteter.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Ystad? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ystads 3 bästa

3
 • Ystad Saltsjöbad
  Anrikt badhotell från 1897 på bästa läge intill havet
 • Ystad Studios Visitor Center
  Upplevelsecenter där man kan ta del av olika miljöer från filmproduktioner
 • Norra Promenaden
  Ljuvlig park mitt i centrala Ystad. Här finns både restaurang och en lekplats för de små