Bostäder till salu i Visättra Ängar

Hitta din nya bostad i Visättra Ängar

Attraktiva bostäder till salu i Visättra Ängar

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Visättra Ängar just nu!

Området

Att bo i Visättra Ängar

Visättra Ängar är ett expansivt område med flerbostadshus i modern design, nära till kommunikationer och service i Flemingsberg centrum liksom friluftsliv i naturreservat med skyddsvärd biologisk mångfald.

Visättra Ängar är ett bostadsområde inom kommundelen Flemingsberg, 500 m från Flemingsbergs Station strax öster om Visättra. På andra sidan järnvägsspåret finns Flemingsberg, Södertörns Högskola, Novum Forskningspark, Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet. Namnet kommer från fornborgen Visättra och de ängsområden som finns söder om bostadsområdet.

I omgivningarna finns ett litet centrum vid Kvarnvägen/Sågstavägen i Visättra. Här hittar man en matvaruaffär, frisör, pizzeria och några mindre butiker. Ett nytt större affärscentrum planeras vid tågstationen, där det nu ligger ett ICA Maxi.

I Visättra Ängar byggdes flerbostadshus på 90-talet med blandad upplåtelseform. Här finns t.ex. några HSB-föreningar. De senaste tio åren har området utvecklats genom nybyggnad i fyra etapper. Genom en ny detaljplan fick Visättra Ängar ungefär 750 nya lägenheter fördelade på studentbostäder, ungdomsbostäder, hyresrätter och bostadsrätter i flerbostadshus. Tre av områdena är färdigbyggda och inflyttade. Det fjärde är under uppbyggnad. Inflyttning startar våren 2019.

Kommunen har byggt en lekplats på Småbrukets Backe, för större och minde barn, med naturpedagogik som tema. Lekredskap och möblering är främst gjord i trä. Området är södervänt mot ängen och har bakåt en tätare skogsbacke, där två små fina lekhus är placerade. I den västra delen finns sandlådor och gungdjur. I den östra delen finns för de större barnen kompisgungor, balansblock och ljudleksaker samt torn med rutschkana.

I Visättra finns fyra förskolor och en femte planeras på Kvarnängsvägen i närheten av BMX-hallen. Hösten 2018 får Visättra Ängar en egen förskola i privat regi.

Det finns två grundskolor: Visättra Skolan (F6) och Södertörns Friskola ( års. 6-9). I Flemingsberg finns Internationella Engelska Skolan och några ytterligare grundskolor.

I Visättra har man nära till Huddinges gymnasieskolor, t.ex. IT-gymnasiet Södertörn, Yrkesgymnasiet i Flemingsberg och Sjödalsgymnasiet i Huddinge C. Hösten 2019 öppnar en ny gymnasieskola i Flemingsberg. Det är gångavstånd till Södertörns Högskola.

På Visättravägen 34 i Visättra ligger Ungzon Panncentralen, en HBTQ-certifierad fritidsgård med musikstudio. Aktiviteterna är för ungdomar 13-19 år. Här finns café, mekarverkstad, hobbyrum, rep.lokaler, studio, klättervägg, biljard, dart, pingis, dans och motionsrum.

Närmaste handelscentra är Flemingsberg (gångavstånd) och Huddinge C (15 min. med buss). Här finns många butiker, allmän service, restauranger och caféer. På båda platserna pågår fastighetsutveckling. Det finns t.ex. planer om 12.000 nya bostäder i Flemingsberg C, skapande av nya arbetsplatser och en utökad service.

Det finns flera busslinjer i och nära Visättra Ängar. Med dem tar man sig enkelt till Flemingsberg, Huddinge och Fruängen (T-bana röda linjen), m.m. I Flemingsberg finns både pendeltågsstation och fjärrtågsstation (som har anslutning även till Arlanda). Med pendeltåget åker man till Stockholm C på ca 20 minuter.

Visättra Sportcenter är en av Storstockholms största idrottsanläggningar. Här erbjuds elitevenemang och man kan själv utöva bandy, hockey, skridskokälke, fotboll, boule, m.m. Det finns ett utegym, en 18-håls frisbeegolfbana, skidspår och skogar för orientering. Intill finns en BMX-hall.

Visättra Ängar gränsar till Flemingsbergs skogen med ett naturreservat som bevarar en skyddsvärd biologisk mångfald. Här finns Sörmlandsleden, motionsspår med elljus, tre markerade leder som går genom trollskog, förbi berghällar och små myrar. Skogen är populär för bär- och svampplockning på sommaren samt längdskidåkning på vintern. Söder om Visättra Ängar, ute på ängarna, ligger Visättra Ängars Kolonilottsförening.

Köpa eller sälja bostad i Visättra Ängar? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Huddinge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.