Välplanerad genomgångstrea med inglasad balkong i västerläge

Biskopsgården, Göteborg

Badvädersgatan 13

Utgångspris
1 595 000 kr
Avgift
4 061 kr
Antal rum
3
Boarea
66,9 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 25/10, KL 10:00 - 10:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • måndag 26/10, KL 18:30 - 19:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Välplanerad genomgångstrea med inglasad balkong i västerläge

Välplanerad och ljus 3:a med stor inglasad västerbalkong. Lugnt läge nära natur och kommunikationer i populär förening.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till Badvädersgatan 23. På andra våning ligger denna välplanerade lägenhet med två bra sovrum samt ljust och luftigt vardagsrum. Du välkomnas av en ljus och rymlig entréhall. Köket har gott om skåpsluckor och rymmer matplats vid fönstret. Helkaklat badrum med duschhörna och egen tvättmaskin. Från vardagsrummet når man den inglasade balkongen i soligt västerläge. Här kan du njuta av solen hela kvällen.
Här bor du nära all service vid Friskväderstorget samt naturen kring Svarte mosse. Kommunikationerna är goda och spårvagnshållplatsen med 3 linjer in till city ligger på gångavstånd.

Bo i populär HSB-förening med god ekonomi. Du har dessutom närhet till grönskan och kommunikationer in till stan.

Interiör

Möblerbar hall med plats för avhängning vid entrédörren och gott om förvaring i garderober. Golvet pryds av snyggt golv och väggarna är ljusa. Härifrån når man sedan bostadens övriga rum.

Direkt till vänster i hallen finns badrummet som har helkaklade ljusa väggar i rosa ton och klinkergolv. Badrumsinredning i form av toalett, tvättställ, badrumsskåp, handukstork och duschhörna med vikdörrar av glas. Här finns även tvättmaskin.

Köket är välplanerat med vit köksinredning som rymmer gott om förvaring. Ovan arbetsbänk sitter snyggt kakel. Längst in i köket ryms ett matbord vid det stora fönsterpartiet där man ledigt sitter 4-6 personer. Härifrån har man en rofylld fri vy, utan insyn. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, spisfläkt, kyl, frys och diskmaskin.

Från köket nås ett av sovrummen. Även här har man fri vy utan insyn. Stort fönster ger fint ljusinsläpp.

Vidare till det stora sovrummet som har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Här finns tre garderober som rymmer gott om förvaring.

Rakt fram från hallen ligger slutligen vardagsrummet med sina rejäla sällskapsytor. Ett underbart rum som med enkelhet rymmer både soffgrupp samt matsalsmöbel. Här har man valt att ta ner en vägg vilket har bidragit till att man kan nyttja ytorna på bästa sätt. De fina fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp. Golvet pryds av parkettgolv.

Från vardagsrummet når man den inglasade balkongen i bästa västerläge med kvällssol. Den rymmer utemöbler och är en perfekt plats att avnjuta kvällarna på.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 57:3

Månadsavgift

Avgift
4 061 kr

I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv. Utöver månadsavgiften tillkommer en avgift på 219 kr som informationsöverföringsbelopp (bredband)

Ekonomi

Andel i föreningen
0,32323%
Andel av årsavgiften är
0,32323%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
538 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
94
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
66,9 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggår
1960-1961
Uppvärmning
FJärrvärme

Energideklaration

Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
117
Energideklarationsdatum
2019-09-25

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Barometern
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
322
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 322 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt, 1 hyreslägenhet samt 3 affärslokaler. Fastigheten innehas med tomträtt som omförhandlades år 2018.

Informationen ovan är avstämd med styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1985: Byte till 3-glas fönster
1993: Byte av avloppsstammar och renovering av badrum. Byte till större balkonger.
1995: Inglasning av balkonger
1997: Renovering och tilläggsisolering av gavlarna
2000-07 : Etappvis renovering av dräneringssystem
2000: Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
2001-02: Byte källardörrar till ståldörrar
2007: Fasader renoverades och tilläggsisolerades
2012: Byte av garageportarpå alla garage, byte av porttelefonssystem och passérsystem och byte av balkongtak på översta balkongerna.
2013: Ombyggnad av källarlokal till fritidslokal
2014: Byte av termostater till alla radiatorer
2017: OVK
2017: Inredning av källarlokal med bastu
2017: Pågående relining av avloppsstammar (källarplan)
2017: Nytt El-system. Byttes och uppgraderades i alla lägenheter.
2017: Nya nedgrävda sopbehållare.
2019: Köket till samlingssalen har uppdaterats.

Kommande renoveringar:
Gym med bastu i källarlokal byggs ut under hösten, Större och fler maskiner. Klart i januari 2021
Nästa större renovering blir byte av hissar ca 2024-2025.

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för 290kr/månad. Finns även varmgarage 650 kr/mån, kallgarage för 500 kr/mån även där separat kö som tillämpas. Mc-plats i garage finns att hyra för 125kr/mån.

TV/bredband

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.
Internetanslutning: Nät för ComHem samt Telonor finns.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten följer ett källarförråd. Det finns även tvättstuga med torkrum, barnvagnsrum, moped/MC-rum, cykelrum, fritidslokal, samlingslokal samt gästlägenhet.

Området

Att bo i Biskopsgården

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Badvädersgatan 13

Badvädersgatan 13,
418 36 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Badvädersgatan 21
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 113 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66,9 kvm

  Visning: 2020-10-26 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Blåsvädersgatan 10
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2020-10-25 10.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Badvädersgatan 25
  Utgångspris
  1 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,6 kvm

  Visning: 2020-10-25 12.15 Boka här