Bekvämt boende med högt och fritt läge och milsvid utsikt. Garageplats ingår.

Björkekärr, Göteborg

Brattåskärrsvägen 201

På förhand
Utgångspris
3 295 000 kr
Avgift
4 242 kr
Antal rum
2
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 9
Hiss
Ja

Bekvämt boende med högt och fritt läge och milsvid utsikt. Garageplats ingår.

Bra planerad och rymlig tvåa på 67 kvm med inglasad balkong, fiber och garageplats. Här bor du med närhet till både natur och centrala staden.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 75

 • Extra kontaktperson

  Linnea Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 78

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Brattåskärrsvägen 201 och våning 7 av 9. Brattåskärrsvägen 201 - Bjurfors
Välkommen till Brattåskärrsvägen 201 och våning 7 av 9
Den inglasade balkongen har skjutbara fönsterpartier och ett tak av glas. Brattåskärrsvägen 201 - Bjurfors
Den inglasade balkongen har skjutbara fönsterpartier och ett tak av glas
Fantastisk vy. Brattåskärrsvägen 201 - Bjurfors
Fantastisk vy
Köket är i smakfulla och stilrena färgval. Brattåskärrsvägen 201 - Bjurfors
Köket är i smakfulla och stilrena färgval
Gott om ljusinsläpp ifrån tre fönster i kök och matdel. Brattåskärrsvägen 201 - Bjurfors
Gott om ljusinsläpp ifrån tre fönster i kök och matdel
Den maskinella utrustningen är rostfri. Brattåskärrsvägen 201 - Bjurfors
Den maskinella utrustningen är rostfri

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till omtyckta Brf Musetten och Brattåskärrsvägen 201. Här bor du i en stabil förening och fastighet som byggdes år 2007 med garage i källarplan och lägenhetsförråd i entréplan. Bostaden ligger på våning 7 av 9 med en härlig och milsvid utsikt över natur och område. Vid klart väder ser man till hamn och varvskranarna och Älvsborgsbron. Bostadens alla rum ligger med ett lugnt, högt och fritt läge. På golvet ligger en enhetlig och stilren stavparkett i ek och väggarna är genomgående ljusa och stilrena. Badrummet har en tvättstugeavdelning med både tvättmaskin och torktumlare. På den inglasade och rymliga balkongen kan man njuta av solens strålar under förmiddag och eftermiddag. Balkongen har ett praktiskt och lättskött golv, el-uttag, rullgardiner och insynsskydd. Köket har vita släta luckor och den maskinella utrustningen är rostfri. Vid arbetsbänken finns ett fönster som ger ett fint och ett extra ljusinsläpp i köket. Bostaden har goda förvaringsutrymmen med två stora skjutdörrsgarderober samt stor klädkammare med ELFA-system.

I avgiften ingår garageplats i källarplan samt fiber. Goda kommunikationer precis nedanför huset vid busshållplats Backvägen där Svart Express tar dig centrala Göteborg på 13 minuter. En kort promenad bort når man Härlanda tjärn och Delsjöområdet som erbjuder natursköna omgivningar och fina promenadstråk.

Interiör

Redan i hallen möts du av den öppna och ljusa känslan som håller i sig i hela bostaden. Direkt till höger finns en stor skjutdörrsgarderob med möjlighet att hänga jackor och ställa skor. Hallen är möblerbar. Genomgående i hela bostaden ligger en trestavig ekparkett och väggarna är ljusa. Vidare in i bostaden når du köket. Köket har släta och vita luckor med ett rostfritt handtag. Den maskinella utrustningen är rostfri och består av häll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Köket har ett fint mindre fönster vid bänkytan som ger ett härligt extra ljusinsläpp. Vid köket finns en rymlig matplats där vänner och familj kan samlas. Från köket i en delvis öppen planlösning når du vardagsrummet. Här har du ljusinsläpp ifrån två väderstreck samt utgång till den inglasade balkongen där du har en fantastisk utsikt över området. Bostadens sovrum har plats för dubbelsäng samt god förvaring i större skjutdörrsgarderob. Intill sovrummet ligger ytterligare förvaringsmöjlighet i den stora klädkammare med hyllplan och hängare. Badrummet är helkaklat i grå, svart och vita toner. Badrummet har en tvättstugeavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt en praktiskt bänk. Badrummet är utrustat med dusch, toalettstol, tvättställ med kommod.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Musetten 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
92
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Musetten 1 bildades år 2005 och föreningen äger fastigheten Sävenäs 178:1 med adress Brattåskärrsvägen 201-205. Byggnaderna färdigställdes år 2007 och består av tre punkthus med totalt 92 st bostadsrätter fördelat på 23 st 2 rok, 40 st 3 rok, 23 st 4 rok och 6 st 5 rok. Dessutom finns garage i källarplan med en sammanlagd yta av 2600 kvm.

Föreningen har en hemsida: www.musetten.bostadsratterna.se
PRIMÄR Förvaltning AB har biträtt styrelsen med förvaltning enligt avtal.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar framåt i tiden enligt samtal med ordförande 2020-05-14.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2018: Fiberinstallation
2019: OVK

Kommande större underhåll:
2020-2022: Målning puts mm enligt underhållsplan

Parkering

Föreningen har 92 garageplatser, en till varje lägenhet och de är belägna i källarplan. Garageplatsen ingår i avgiften.

TV/bredband

År 2018 installerades fiber. Föreningen är ansluten till telefoni, bredband och tv via Telia. Det ligger ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån på avgiften.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd.

Parkering

Garageplats i källarplan. Hissen tar dig direkt ned till garaget. Ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift
4 242 kr

inkl. värme, vatten och garageplats. Ett obligatoriskt tillägg om 200 kr tillkommer för tv, bredband och telefoni (inräknad i angiven avgift)

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8862%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 295 000 kr
Lägenhetsnummer
B71
Våningsplan
7 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
67 kvm*

* Enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2007
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Björkekärr

Lugna kvarter och så nära naturen man kan komma som stadsbo - det är Björkekärr. Ändå tar det bara en dryg kvart med cykel eller buss in till stan. Att området hela tiden ökar i popularitet, har säkert med närheten till naturen att göra. Varma sommardagar kan man gå ner till Härlanda tjärn och årets alla andra dagar lockar området med härliga promenader, cykelturer eller löprundor.

DJUPA DOPP OCH LÅNGA PROMENADER
Björkekärr var jordbruksmark fram till 1950-talet, då det började byggas villakvarter här. Området blev snabbt populärt och har fortsatt att växa på senare år. Kanske främst på grund av närheten till Härlanda Tjärn med fina och barnvänliga badplatser.

Många väljer att hyra kanoter för att ta sig runt på sjöarna och vintertid är tjärnen en utmärkt plats för en skridskotur. En söndagspromenad i Delsjöområdet med avslutande fika är också en tradition för många Björkekärrsbor. Eller varför inte utforska nya smultronställen som Västra Långevattnet – ett perfekt mål för en cykel- eller vandringstur med avslutande dopp i den djupa, klara sjön. Det finns många nya stigar att upptäcka, även för de som bott här länge och för den som vill utmana sig själv sträck-er sig löparspåret ända till Borås.

TRÄINDUSTRI OCH TORGHANDEL
Området präglas av småskalig bebyggelse och blandningen av villor, radhus och flerbostadshus gör också att det är en god mix av människor som bor här, i olika åldrar och med olika bakgrund. Något många lägger märke till är namnen på gatorna och torgen som alla har med trä att göra är ett arv från det gamla sågverket som låg här.

Stabbetorget har exempelvis fått namn efter benämningen på en virkesstapel på en brädgård. Andra mysiga torg med caféer, mataffärer, blomsterbutiker, bagerier och trevlig torghandel är Trätorget och Spåntorget.

NATURTRADITIONER OCH NYA GRANNAR
I stort sett hela Björkekärr uppfördes mellan åren 1951 och 1957 och har idag utvecklats ytterligare, vilket medfört ännu bättre kommunikationer och ett ökat serviceutbud. Men det är nog ingen risk att lugnet och harmonin går förlorad – om den värnar Björkekärrsborna och för övrigt alla andra göteborgare som också uppskattar de unika natur- och rekreationsområden som finns kring sjöarna i naturreservatet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Björkekärr? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Björkekärrs 3 bästa

3
 • Härlanda Tjärn
 • Spåntorget, Trätorget och Stabbetorget
 • Phi Phi takeaway

Karta

Brattåskärrsvägen 201

Brattåskärrsvägen 201,
416 50 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 75

 • Extra kontaktperson

  Linnea Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 78

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkekärr, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stabbegatan 81
  Utgångspris
  2 190 000 kr
  Månadsavgift
  3 660 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkekärr, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Smögengatan 20
  Utgångspris
  4 300 000 kr
  Månadsavgift
  4 079 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkekärr, Göteborg

  Adress
  Smögengatan 20
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 990 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-09-22 17.00 Boka här