Nyproducerad tvåa med insynsskyddad uteplats om cirka 30 kvm

Björkekärr, Göteborg

Smögengatan 20

Nyproduktion
Utgångspris
3 150 000 kr
Avgift
2 990 kr
Antal rum
2
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 1/6, KL 09:00 - 12:00

  Maila mäklaren för att boka tid för informationsmöte

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Nyproducerad tvåa med insynsskyddad uteplats om cirka 30 kvm

Här finns möjlighet att förvärva en tvåa med inflytt i september 2020. Öppen planlösning och stor uteplats i insynsskyddat läge

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Smögengatan 20 - Bjurfors
. Smögengatan 20 - Bjurfors
. Smögengatan 20 - Bjurfors
. Smögengatan 20 - Bjurfors
. Smögengatan 20 - Bjurfors
Härlanda Tjärn badsjö. Smögengatan 20 - Bjurfors
Härlanda Tjärn badsjö

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här har ni nu chansen att införskaffa en bostad i det nyproducerade området Torpaterassen. Två rum och kök på 54m^2 med inflytt i september 2020.
Lägenheten erbjuder en generös uteplats i västerläge som naturligt förlänger vardagsrummet under sköna sommardagar. Möjlighet till inglasning finns efter inflytt. Öppen planlösning i lägenheten med stora sociala ytor samt generösa fönsterpartier. Plats för både soffgrupp och matsalsbord. Luftigt badrum i modern stil där tvättdel ingår och skön komfort med golvvärme. Källarförråd finns.

Här bor ni i ett lugnt och naturnära område med grönska som närmsta granne. En kort promenad bort ligger Skatås och Härlanda tjärn. Där erbjuds många fina löp - och motionsspår och badplats. I närområdet finns även bra serviceutbud som matbutik, restaurang, konditori samt vårdcentral och apotek. Här har ni bra kommunikationer med både buss 17 och 5:ans spårvagn. Inom cykel-gångavstånd når ni även Redbergsplatsen och Olskroken med butiker, olika matbutiker, restauranger och caféer. Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sävenäs 181:1

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd som upplåts med nyttjanderätt.

Parkering

Föreningen har 75 garageplatser samt 19 parkeringsplatser utomhus.
Garaget nås med hiss från husen och ligger i källarplan. Det finns endast möjlighet att hyra en p-plats per hushåll. Kostnad för p-plats i garage är 1250 kr/månad och utomhusparkering kostar 450 kr/månad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 990 kr

Här utgör 2771 kr föreningens årsavgift per månad och resterande 219 kr är ett obligatoriskt tillägg för informationsöverföring där bredband (100/100) , digital-tv och IP-telefoni ingår.
I avgiften ingår även värme.
Varm-/kallvatten debiteras separat

Ekonomi

Andel i föreningen
0,6159%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 150 000 kr
Lägenhetsnummer
613
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54 kvm*

* Areauppgift enligt upplåtelseavtal

Byggnadssätt

Byggår
2018-2020

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Torpaterassen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
125
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

I natursköna Börkekärr bygger nu HSB 125 st lägenheter fördelade på 10 hus med storlekar från 2- 4 rok. Föreningen registrerades på bolagsverket 2013 och påbörjade byggnationen 2017 och hade sin första inflytt oktober 2019.

Husen har en vacker tegelfasad och ligger i varierande höjder, belägna i en sluttning.
Varje lägenhet kontrollerar över sin egen förbrukning av vatten och el. Det görs en individuell mätning i varje lägenhet och man blir debiterad för sin egen förbrukning. I brf Torpaterrassen utrustas även alla hus i nedre raden med sedumtak och övre raden med solceller.

För mer information gå in på:
https://www.hsb.se/goteborg/sok-boende/projekt/?projektlan=vastra-gotaland&projektkommun=goteborg&projektnamn=torpaterrassen

Parkering

Föreningen har 75 garageplatser samt 19 parkeringsplatser utomhus.
Garaget nås med hiss från husen och ligger i källarplan. Det finns endast möjlighet att hyra en p-plats per hushåll. Kostnad för p-plats i garage är 1250 kr/månad och utomhusparkering kostar 450 kr/månad.

TV/bredband

Bredband via fiber, IP-telefoni och tv från Telia.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen finns flera gemensamma platser med bänkar och bord.
Det kommer även finnas en anlagd lekplats.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet upplåts ett källarförråd.

I källaren finner ni även 2 stycken gemensamma tvättstugor samt flertal cykelrum.

Ett bokningsbart övernattningsrum finns för medlemmarna att nyttja samt en gemensamhetslokal med uteplats som kan hyras av medlemmar för enskilda aktiviteter och styrelse/föreningsmöten.

Området

Mäklaren om Björkekärr

Lugna kvarter och så nära naturen man kan komma som stadsbo - det är Björkekärr. Ändå tar det bara en dryg kvart med cykel eller buss in till stan. Att området hela tiden ökar i popularitet, har säkert med närheten till naturen att göra. Varma sommardagar kan man gå ner till Härlanda tjärn och årets alla andra dagar lockar området med härliga promenader, cykelturer eller löprundor.

DJUPA DOPP OCH LÅNGA PROMENADER
Björkekärr var jordbruksmark fram till 1950-talet, då det började byggas villakvarter här. Området blev snabbt populärt och har fortsatt att växa på senare år. Kanske främst på grund av närheten till Härlanda Tjärn med fina och barnvänliga badplatser.

Många väljer att hyra kanoter för att ta sig runt på sjöarna och vintertid är tjärnen en utmärkt plats för en skridskotur. En söndagspromenad i Delsjöområdet med avslutande fika är också en tradition för många Björkekärrsbor. Eller varför inte utforska nya smultronställen som Västra Långevattnet – ett perfekt mål för en cykel- eller vandringstur med avslutande dopp i den djupa, klara sjön. Det finns många nya stigar att upptäcka, även för de som bott här länge och för den som vill utmana sig själv sträck-er sig löparspåret ända till Borås.

TRÄINDUSTRI OCH TORGHANDEL
Området präglas av småskalig bebyggelse och blandningen av villor, radhus och flerbostadshus gör också att det är en god mix av människor som bor här, i olika åldrar och med olika bakgrund. Något många lägger märke till är namnen på gatorna och torgen som alla har med trä att göra är ett arv från det gamla sågverket som låg här.

Stabbetorget har exempelvis fått namn efter benämningen på en virkesstapel på en brädgård. Andra mysiga torg med caféer, mataffärer, blomsterbutiker, bagerier och trevlig torghandel är Trätorget och Spåntorget.

NATURTRADITIONER OCH NYA GRANNAR
I stort sett hela Björkekärr uppfördes mellan åren 1951 och 1957 och har idag utvecklats ytterligare, vilket medfört ännu bättre kommunikationer och ett ökat serviceutbud. Men det är nog ingen risk att lugnet och harmonin går förlorad – om den värnar Björkekärrsborna och för övrigt alla andra göteborgare som också uppskattar de unika natur- och rekreationsområden som finns kring sjöarna i naturreservatet.

Köpa eller sälja bostad i Björkekärr? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Björkekärrs 3 bästa

3
 • Härlanda Tjärn
 • Spåntorget, Trätorget och Stabbetorget
 • Phi Phi takeaway

Karta

Smögengatan 20

Smögengatan 20,
416 74 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkekärr, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Smögengatan 10
  Utgångspris
  4 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 943 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74 kvm