Charmig etta med högt i tak, vackra lister och stora fönster

Centrala Hisingen, Göteborg

Brämaregatan 1B

På förhand
Avgift
2 366 kr
Antal rum
1
Boarea
37 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Charmig etta med högt i tak, vackra lister och stora fönster

I detta vackra landshövdingehus från 1898 finns denna välplanerade etta. Charmig bostad med högt i tak, stora fönsterpartier och vackra lister.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Julia Bernfjord

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vackert landshövdingehus uppfört 1898. Stora fönster med generöst ljusinsläpp och högt i tak gör att lägenheten upplevs mycket luftig. Här erbjuds rymligt kök med matplats för flera, helkaklat stilrent badrum med tvättmaskin, och ett mycket trevligt allrum som ger plats för både soffgrupp, sovloft, säng eller arbetshörna för den som önskar.

Här bor du i ett attraktivt och expansivt område med allt du behöver inom en kort promenad. Belägen nära kommunikation på Backaplan, Hjalmar Brantingsplatsen och Lindholmen, tar du dig enkelt in till centrala Göteborg med buss och spårvagn på mindre än 10 minuter. Det går även att promenera till centrala Göteborg över den närliggande Götaälvbron och med cykel tar det bara 15 minuter. Är det naturen som lockar, ligger både Keillers park och Ramberget i närheten, eller ta gångbron över till Jubileumsparken och Frihamnens aktiviteter som utomhusbad, bastu, yoga med mera.

Interiör

När du stiger in möts du av charm och en rymlig hall med generös takhöjd. Här finns bra avhängningsmöjligheter och en inbyggd garderob.
På golvet ligger fin parkett som löper genom hela bostaden och väggarna är ljust grå. Hallen binder samman de övriga rummen i bostaden.

Allrummet har ett härligt ljusinsläpp från två stora fönster i söderläge. Här möblerar du lätt med soffgrupp, säng samt tv-möbel. Direkt till vänster i rummet finns ett loft som kan användas till sovloft för den som vill eller till förvaring. På ena väggen är det tre garderober med gott om utrymme för förvaring. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är ljust grå.

Det ljusa köket har vit köksinredning med gråmelerad arbetsbänk och vitt kakel ovan bänken. Matplatsen rymmer fyra personer. Köksutrustningen består av spishäll, ugn, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl och frys. På golvet ligger parkettgolv och på väggarna en ljus randig tapet.

Badrummet är helkaklat i vitt med gråkaklad duschhörna samt glasvägg. Här finns en toalett, handfat med kommod, belyst spegelskåp, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Brämaregatan 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar ett flerbostadshus uppfört 1898. Byggnaden har 22 lägenheter samt 3 hyresrättslokaler.
När någon av dessa hyresrätter sägs upp kommer de säljas samt ombildas till bostadsrätt, intäkterna från dessa försäljningar kommer i framtiden att stärka föreningens ekonomi. Samtliga lokaler är uthyrda och inbringar hyresintäkter till föreningen. Fastighetens adress är Brämaregatan 1 och Kvillegatan 18.

Föreningens ekonomi

Föreningen har idag tre lån upptagna som är fördelade med olika bindningstider.
Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Renoveringar - Utförda och planerade

1970 - byttes avloppsstammar och grenledningar från lägenheternas kök och badrum.
2010 - renoverades befintliga balkonger, tak samt fasaden mot Brämaregatan. Under samma år renoverades och målade trappuppgångar samtliga fönster mot Brämaregatan och några få in mot gården byttes samt bygge av ett antal nya balkonger.

Under 2020 planeras renovering av källare samt omvandling av lagerlokal till verksamhetslokal att genomföras

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.goteborg.se.

Göteborgs stads parkeringsaktiebolag har parkeringshus mellan Kvilletorget och polishuset, där finns platser både under och utan tak.

TV/bredband

Comhem finns som leverantör till TV, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband står lägenhetsinnehavaren själv för.

Gemensamma utrymmen

Till lägenhet hör ett källarförråd. Föreningens tvättstuga består av 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 mangel.

Månadsavgift

Avgift
2 366 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
2208
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
37 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Försäkring
110 kr
Summa
260 kr

Byggnadssätt

Byggår
1898
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2011-02-15

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Brämaregatan 1B

Brämaregatan 1B,
417 04 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Julia Bernfjord

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 63

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 509 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-01-31 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Kvillegatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 134 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2021-01-24 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virvelvindsgatan 20B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 353 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 4B
  Månadsavgift
  3 411 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Väderkvarnsgatan 3C
  Månadsavgift
  2 749 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fyrklöversgatan 11
  Månadsavgift
  3 045 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Harald Hjärnesgatan 13B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2021-01-21 19.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Penselgatan 6
  Utgångspris
  2 480 000 kr
  Månadsavgift
  2 686 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39,5 kvm

  Visning: 2021-01-24 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gullrisgatan 8B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 282 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Visning: 2021-01-24 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toleredsgatan 19
  Månadsavgift
  4 116 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rudenschöldsgatan 15 A
  Månadsavgift
  3 770 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Guldpokalsgatan 2A
  Månadsavgift
  2 354 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!