Perfekt planerad tvåa i omtyckt förening

Centrala Hisingen, Göteborg

Guldpokalsgatan 6D

På förhand
Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
3 088 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
49 kvm

Perfekt planerad tvåa i omtyckt förening

Perfekt planerad tvåa i den omtyckta HSB Brf Guldpokalen. Centralt och idylliskt läge nära kommunikationer och service.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Julia Bernfjord

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Centralt belägen finner man denna välplanerade och fina genomgångstvåa. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck vilket gör att bostaden upplevs ljus och luftig.

Här bor man till en låg boendekostnad i en omtyckt HSB-förening med nära till kommunikationer och service. På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur då Flunsåsparken ligger precis in till, badhus, samt mycket goda kommunikationer. På Wieselgrensplatsen finns 3 matbutiker, Coop, Willys samt en Orientalisk nyöppnad kött- och fisk-delikatessdisk. Här finns även Apotek, blombutik, restauranger så som Divan och den gömda oasen Tagaranis. Från Wieselgrensplatsen finns goda buss- och spårvagnsmöjligheter som tar dig in till Göteborgs centrum under tio minuter. Här finns Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, Backaplan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt ett flertal gym.

Interiör

Ljus och inbjudande hall med plats för avhängning. Väggarna är vita och på golvet ligger ett laminatgolv i gråmelerat som löper vidare in i köket. Mycket god förvaring erbjuds i den intilliggande klädkammaren. Från hallen når man lägenhetens samtliga rum.

Köket med vita väggar är snyggt och stilrent med ett stort städskåp, vita skåpsluckor, rostfria handtag och köksbänk i oljad ek. Genomtänkt planering med en bra fördelning av lådor, skåp samt arbetsyta. Ett stort fönster längs rummets kortsida ger ett generöst ljusinsläpp. Trevlig matplats för flera erbjuds invid fönstret.
Den maskinella utrustningen består av spis med varmluftsugn, fläkt, micro, kombinerad kyl/frys samt inbyggd diskmaskin.

Vägg i vägg med köket finner man det rogivande sovrummet. Här är det vita väggar och vitlaserat massivt trägolv. Bra förvaring i en rymlig garderob.

Vardagsrummet med fina spegeldörrar i glas har generösa ytor med stort fönsterparti som bidrar till härligt ljusinsläpp. Här ryms både soffgrupp med tillhörande möblemang och en mysig läs- alternativt arbetshörna. Ljusa väggar med en grå fondvägg och parkettgolv.

I badrummet är det kaklade väggar i rosa samt våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med handfat, dusch, spegel, badrumsskåp och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Rambergsstaden 35:3

Månadsavgift

Avgift
3 088 kr

I avgiften ingår värme, vatten samt både källar- och vindsförråd. Obligatorisk kostnad för Kabel-TV och bredband tillkommer på 140 kr. Individuell mätning för el tillkommer på månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,68864%
Andel av årsavgiften är
0,68864%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
52
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
49 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
150 kr
Försäkring
120 kr
Övrigt
140 kr
Summa
410 kr

Obligatorisk kostnad för Kabel-TV och bredband tillkommer på 140 kr.

Byggnadssätt

Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
122
Energideklarationsdatum
2019-11-01

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Guldpokalen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
150
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen är belägen på Guldpokalsgatan i Göteborg och består av två fastigheter; Rambergsstaden 35:3 och Rambergsstaden 35:7. Totalt har föreningen 150 lägenheter och 67 parkeringsplatser. Total lägenhetsyta är 6 972 kvadratmeter.

I föreningsavgiften ingår bredband, tv, värme, vatten.

Föreningens ekonomi

Lågt belånad förening med stabil ekonomi. Föreningen diskuterar om en avgiftshöjning skall ske närmsta två åren men inget är bestämt

Renoveringar - Utförda och planerade

Styrelsen har i samarbete med HSB en underhållsplan som uppdateras årligen. Närliggande i tid:

Stamrenoveringen VA/Avlopp 1990.
Omdränering av husen utfördes under våren 2013.
Byte av porttelefonsystem 2011-2012.
Fortsättning av dränering av husen och i samband med detta rustades gårdarna upp 2018.
Nya tvättmaskiner i hus 6, hösten 2019.

Planerade renoveringar:

Fasadtvätt till våren och invändig ommålning och elrenovering av trapphus och källare under hösten 2020/2021.

Parkering

65 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån.

TV/bredband

TV och bredband via gruppavtal faktureras tillsammans med avgiften.
basutbud ComHem Hastighet 100/10 mbit/s.

Möjlighet till kompletterande bredband från Telenor finns via
optisk fiber.

Gårdsplats/innergård

På grönytorna mellan husen finns trevliga sittgrupper och gemensam grillplats.

Gemensamma utrymmen

Det finns vinds- och källarförråd som hör till varje bostad, cykelförråd, pingisrum, tvättstuga finns i varje hus samt mangelrum.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Guldpokalsgatan 6D

Guldpokalsgatan 6D,
417 16 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Julia Bernfjord

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 63

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre hallegatan 54
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 261 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Guldpokalsgatan 4B
  Utgångspris
  1 900 000 kr
  Månadsavgift
  2 321 kr
  Boarea
  35,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Arvid Lindmansgatan 23B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 693 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  63 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Godemansgatan 4B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 640 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 389 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Kvillegatan 11
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 086 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Arvid Lindmansgatan 22C
  Utgångspris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 822 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59,8 kvm

  Visning: 2020-10-04 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 978 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 9
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toleredsgatan 15
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 232 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 9A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  33 kvm