Välplanerad lägenhet i toppskick på centrala Hisingen

Centrala Hisingen, Göteborg

Övre Hallegatan 40

Utgångspris
1 850 000 kr
Avgift
2 611 kr
Antal rum
1,5
Boarea
27,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 26/1, KL 13:15 - 13:45

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Välplanerad lägenhet i toppskick på centrala Hisingen

Smart planerad bostad som nyligen renoverats. Mysig sovalkov, fin fiskbensparkett samt stilsäkert kök erbjuds på våning 5 av 5.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stilsäkerhet genomsyrar bostaden. Övre Hallegatan 40 - Bjurfors
Stilsäkerhet genomsyrar bostaden
Utvald detaljbild. Övre Hallegatan 40 - Bjurfors
. Övre Hallegatan 40 - Bjurfors
Praktisk vägg avgränsar sovalkoven samt gör vardagsrummet mer lättmöblerat. Övre Hallegatan 40 - Bjurfors
Praktisk vägg avgränsar sovalkoven samt gör vardagsrummet mer lättmöblerat
. Övre Hallegatan 40 - Bjurfors

Underbar fiskbensparkett

. Övre Hallegatan 40 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Övre Hallegatan 40 och denna väldisponerade lägenhet. Bostaden genomsyras av fina ytskikt, välbevarad fiskbensparkett samt hög standard. Köket går i vita och gråa toner och är mycket stilsäkert renoverat. Praktisk köksö avgränsar köket från vardagsrummet och en vägg har satts upp längst in i bostaden för att göra sovalkoven mer privat, väggarna i sovalkoven är målade i en dov harmonisk färg vilket bidrar till en extra god sömn. Fönsterbyte har nyligen genomförts för bostaden och här bor man i en stabil och populär HSB-förening på växande centrala Hisingen. I avgiften ingår dessutom bredband och garageplats.

Här bor du med ett perfekt läge med närhet till Ramberget och Keillers park där du kan njuta av den fina utsikten och ta härliga promenader. Området erbjuder stort utbud av affärer och service samt goda kommunikationsmöjligheter. Spårvagn eller buss tar dig över till de centrala delarna av Göteborg på bara några minuter.

Interiör

Högst upp i huset på Övre Hallegatan 40 välkomnas ni till denna kvadratsmarta lägenhet som måste upplevas live. De stora fönsterpartierna ger rikligt med ljus och bostaden upplevs rymlig.

Hallen erbjuder förvaring bakom spegelskjutdörrar och här nyttjas hela takhöjden. I hallen finns även plats för avhängning och skor. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en fin ekparkett.
Vardagsrummet öppnar upp sig och en vägg har tagits bort och ersatts med en köksö vilket ger en social känsla till bostaden. Vardagsrummet går att möblera på flera olika sätt med soffgrupp och större tv-möbel med förvaring eller ett matbord om så önskas. Väggarna är även här vitmålade och den fina fiskbensparketten har nyligen slipats och lackats och ger bostaden ett extra lyft.

Mellan kök och vardagsrum finns en köksö som erbjuder sittplats för två samt extra förvaring i köket. Stilrena vita luckor, snyggt vitt kakel över bänkskivan som går i en grå betongimitation. Köket genomsyrar stilsäkerhet och modernitet. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, spis, varmluftsugn samt diskho. Väggarna är vitmålade och på golvet i köket ligger ett snyggt klinkergolv som går i samma gråa ton som bänkskivan.

Vardagsrummet har avgränsats med en vägg och ger en naturlig plats för sängen i en sovalkov. Väggarna är målade i en harmonisk grå ton och sovalkoven rymmer en större säng med tillhörande nattduksbord.

Från sovalkoven nås den inglasade balkongen som ligger i ett högt och fritt läge. Njut av ditt morgonkaffe i lugn och ro. Tack vare inglasningen och infravärme går det att nyttja balkongen även de kallare dagarna om året.

Badrummet är helkaklat och renoverades i samband med föreningens stambyte och har grått klinkergolv samt blått kakel som pryder väggarna. Inredningen består av handfat med kommod, spegelskåp , toalett, duschhörna och handdukstork.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 60:1

Parkering

Garageplats i varmgarage ingår i månadsavgiften/hyran.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 611 kr

I avgiften ingår värme, garageplats, kabel-tv, bredband och IP-telefoni. Sep. mätning av el, kall och varmvatten som tillkommer på månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,12241%
Andel av årsavgiften är
0,12241%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 850 000 kr
Lägenhetsnummer
335
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
27,6 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
130 kr
Försäkring
140 kr
Vatten/Avlopp
340 kr
Summa
610 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
95
Energideklarationsdatum
2019-07-11

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Linjalen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
426
Antal hyresrätter
6
Antal lokaler
42
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar 426 lägenheter med bostadsrätt samt 5 hyreslägenheter, 1 övernattningslägenhet samt 32 lokaler. Föreningen äger fastigheterna 60:1, 60:4, 74:3 i Brämaregården Göteborg vilka är upplåtna med tomträtt.

Besök gärna föreningens informativa hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen/

Föreningens ekonomi

En höjning av månadsavgifterna skedde 2019-07-01 på grund av fönsterbytet.

Renoveringar - Utförda och planerade

2010-2012 - Byttes samtliga V/A stammar i samtliga kök och badrum. I samband med detta renoverades även badrummen på bekostnad av föreningen.
2011 - Skedde renovering och inglasning av befintliga balkonger.
2011 - Installation av ny el-central
2012 - Renoverades taket samt byte av takpapp
2013 - Kompletterande fasadrenovering
2014 - Installation elektroniska lås och postboxar
2015 - Upprustning av tvättstugorna
2017 - Ombyggning innergårdar

Pågående renoveringar:
2018-2019 Fönsterbyte hela föreningen (för denna lägenhet är fönster redan bytta)

Parkering

Garageplats i varmgarage ingår i månadsavgiften/hyran.

TV/bredband

Kabel-tv, bredband och ip-telefoni levereras via Telia.

Gemensamma utrymmen

Föreningen tillhandahåller en mängd gemensamma utrymmen, följande:
- Cykelförråd.
- Gym som kan utnyttjas för 40 kr/mån/lägenhet (Övre Hallegatan 32).
- Källarförråd, ett till varje lägenhet.
- Samlingslokal med plats för ca 10-15 personer som kan hyras för 50 kr/dygn (Västra Stillestorpsgatan 7).
- samlingslokal ”Röda stugan” med plats för ca 40 personer kan hyras.
- Tvättstuga med mattvätt, 3 tvättmaskiner, torktumlare och 3 torkrum.
- Två boulebanor.
- Gästlägenhet med fyra bäddar,
- Gemensam tvättplats för bilar i garaget.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Övre Hallegatan 40

Övre Hallegatan 40,
417 13 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rundbäcksgatan 1
  Utgångspris
  2 175 000 kr
  Månadsavgift
  2 409 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39,5 kvm

  Visning: 2020-01-26 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hallegatan 15
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Herkulesgatan 5B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 418 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2020-01-18 14.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosenapelgatan 25
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 171 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  30,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Slättadammsgatan 7B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 302 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rambergsvägen 3B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 511 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2020-01-19 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 300 000 kr
  Månadsavgift
  1 767 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  32 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gullrisgatan 5 B
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 988 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33,5 kvm

  Visning: 2020-01-20 18.30 Boka här