Bostäder till salu på Korsvägen

Hitta din nya bostad på Korsvägen

Attraktiva bostäder till salu på Korsvägen

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu på Korsvägen just nu!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrum - Korsvägen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Södra vägen 68B
  Månadsavgift
  3 045 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Området

Att bo på Heden

Heden är en öppen yta i centrala Göteborg som även har gett namn till området med samma namn. På Heden anordnas årligen stora idrottsevenemang som Gothia Cup och Partille Cup. När det inte är något evenemang används Heden främst till korpidrott. På vintern finns det en isbana där man kan hyra skridskor.

Bebyggelsen vid Heden domineras av flerbostadshus. Här bor man med direkt närhet till vad innerstan har att erbjuda och till Göteborgs paradgata Avenyn är det bara 5 minuters promenad.

I stadsdelen Centrum som Heden tillhör, finns ett stort utbud av dagis, förskolor, grundskolor och gymnasium. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska.

På Skånegatan ligger Göteborgs Rättscentrum med polis, tingsrätt, åklagarmyndighet etc. Det är mycket goda kommunikationer i området, Heden är en knutpunkt för bussar och från Avenyn går det spårvagnar. Centralstationen når du med buss eller spårvagn.

En kort promenad bort ligger Avenyn med ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, affärer, banker, bibliotek etc. som leder ner till flera större shoppingstråk. Vid Korsvägen ligger Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg. Följer du evenemangsstråket passerar du Svenska Mässan, Scandinavium, Valhallabadet, Filmstaden Bergakungen och Ullevi. I hörnan Parkgatan/Ullevigatan har Gamla Ullevi återuppstått i ny skepnad. Här utövas det fotboll av högsta klass då arenan är hemmaarena för tre stora Göteborgslag, IFK Göteborg, GAIS och ÖIS. Arenan är dessutom nationalarena för det svenska damlandslaget i fotboll.

Heden har en historia långt bak i tiden och har varit i stadens ägor sen den grundades 1621. Heden har använts av Kronan (militären), men även varit plats för betesmark och kreatursförsäljning. På en av Hedens hörnor ligger Exercishuset som byggdes i mitten av 1800-talet och var på den tiden Göteborgs gymnastik- och exercisbyggnad.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Guldheden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.