Välplanerad trea i omtyckt förening!

Gamlestaden, Göteborg

Gamlestadstorget 32

På förhand
Avgift
5 017 kr
Antal rum
3
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Välplanerad trea i omtyckt förening!

Trea i populära Brf Gamlestadstorget med fönster i motsatta väderstreck, stora rum och potential till att bli ett riktigt drömhem!

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till omtyckta BRF Gamlestadstorget. Gamlestadstorget 32 - Bjurfors
Välkommen till omtyckta BRF Gamlestadstorget
I förening med enastående innergård och indragen fiber. Gamlestadstorget 32 - Bjurfors
I förening med enastående innergård och indragen fiber
Föreningens fina innergård. Gamlestadstorget 32 - Bjurfors
Föreningens fina innergård

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna landshövdingetrea i populära Brf Gamlestadstorget där rymliga rum och fönster i motsatta väderstreck ger denna bostad stor potential till att bli ett riktigt drömhem! Köket bjuder på grönskande utsikt över föreningens innergård samt plats för matbord med fyra stolar. De stora middagarna håller ni i det väl tilltagna vardagsrummet där både soffmöbel och middagsbord ryms. Lägenheten har två rymliga sovrum med ljust laminatgolv matchande mot vita väggar och i hallen förvarar ni era kläder och skor i en walk in closet samt i tre garderober.

Gamlestaden är Göteborgs äldsta stadsdel och har en härlig, gammaldags atmosfär med fastigheter som är uppförda vid förra sekelskiftet blandat med modern bebyggelse. Här bor ni endast med några minuters promenadavstånd till kommunikationer som tar er in till city på mindre än 10 minuter. Dessutom närhet till Kvibergs frilufts- och naturområde med Prioritet Serneke Arena (bl.a. Nordic Wellness och skidåkning), beachcenter och Kviberg arena. I närområdet finns även Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng samt Alelyckans sportcenter med möjlighet att spela tennis, squash och badminton. I SKF:s lokaler planeras en shoppinggalleria med butiker, saluhall och restauranger. I området nås café, minilivs och restauranger. Ett populärt nytillskott är Wine Mechanics som ligger i Gamlestadens slakthusområde och erbjuder egen vintillverkning, vinbar och restaurang!

Interiör

Varmt välkomna in genom ytterdörren till den centralt placerade hallen med mörkgrå klinkers på golvet och vita väggar. Här finns en mindre walk in closet samt tre garderober som sväljer er förvaring. Plats finns även för extra förvaringsmöbel om så önskas.

Till vänster om hallen finner ni det stora och lättmöblerbara köket med stort fönsterparti mot föreningens lummiga innergård. Väggarna pryds av en ljus tapet och från hallen löper tröskelfritt samma grå klinkers in i köket. Köksluckor är av äldre modell i en ljusgrå nyans ihop med svart kakel ovan diskbänken. Den maskinella utrustningen består av spis/ugn, kyl med frys samt fläkt. I köket ryms matplats för fyra personer.

Bostadens badrum nås från hallen och är även detta i en äldre modell med vitt kakel på väggarna samt plastmatta på golvet. Här finns dusch, wc, handfat och spegelskåp.

Bostadens stora sovrum har vita väggar och ett ljust laminatgolv. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med sängbord, förvaringsmöbel samt skrivbord. Stort fönster skänker dagsljus.

Det mindre sovrummet har fönster mot den lugna och grönskande innergården vilket ger goda förutsättningar för en god natts sömn. Ljusa väggar och ljust laminatgolv. Här ryms säng, tv-möbel samt skrivbord. En garderob finns för era kläder. Rummet kan även användas som kontor eller barnrum om så önskas.

Vardagsrummet är väl tilltaget i storlek och rymmer både stor soffgrupp med soffbord samt tv-möbel. Här får ni även plats med middagsbord med flera sittande gäster. Ekparkett pryder golvet och även här är väggarna ljusa. Ett stort fönster med djup fönsterbräda ger ett fint ljusflöde.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gamlestaden 10:18

Övriga byggnader/utrymmen

På gården finns ett hus där man hittar tvättstugan. Det finns fyra tvättstugor som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp i vardera samt ett mangelrum.

På gården finns även bastu och cykel-, mc- samt barnsvagnsförråd.

TV/bredband

Via antennuttaget erbjuds marksänd digital-tv från Boxer, vilket kräver en digitalbox eller tv som kan ta emot digital signal med stöd för detta. Ett flertal lagstadgade fria kanaler sänds gratis medan ett större kanalutbud finns att tillgå genom att teckna abonnemang hos Boxer. Genom vårt föreningsavtal får boende rabatt på Boxers ordinarie priser.

Det går även bra att teckna fiber-TV för ordinarie priser hos Telenor.

Fastigheten är ansluten med fiber. From 1 oktober så kommer fiberbredband 1000/1000 mbt/sek att ingå i avgiften (idag ingår 10/1 mbt).

Parkering

Boendeparkering i området

Månadsavgift

Avgift
5 017 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,66634%
Andel av årsavgiften är
0,64283%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
70
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
76 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Gamlestadstorget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
165
Antal hyresrätter
6
Antal lokaler
3

Allmänt om föreningen

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.
Den ekonomiska förvaltningen har sköts av RB Fastighetsägare AB, en del av Riksbyggen.

De 165 lägenheter fördelas följande:
30 st 1rok
84 st 2rok
35 st 3rok
14 st 4rok
2 st 5rok

Renoveringar - Utförda och planerade

Väsentliga händelser under 2018/2019
Spolat avloppsstammar
Dräneringsarbeten på föreningens lekplats har utförts
Ventilationsarbeten i föreningshuset/bastun har utförts
Samtliga frånluftsfläktar och fjärrvärmeväxlaren har bytts ut
Två hyresrätter har ombildats och upplåtits som bostadsrätter
Renovering av bastun och föreningshuset

Kommande planerade renoveringar:
Ombyggnation av gårdshus (2020) - Föreningen kommer att bygga om en del av ett av gårdshusen till att bli en bokningsbar övernattningslokal.

OVK (2020) - Obligatorisk ventilationskontroll genomförs under året, samt injustering och rensning av samtliga ventilationskanaler.

Byte av utemöbler (2020) - Byte av bänkar och bord på grillplatserna vid stora och lilla gräsmattan.

Renovering av trapphusen (2020 – ) - Renovering av 2-3 trappuppgångar påbörjas.

Gruppanslutning av elabonnemangen (2020 – ) - Arbetet påbörjas med att gruppansluta elabonnemangen.

För mer information se årsredovisning

Parkering

I området finns boendeparkering. För mer information, se www.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen

Grönskande innergård med lekplats, grillar, utemöbler samt 2 stycken gårdshus.
Tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare/skåp
Bastu
Flertalet cykelställ finns utspridda på gården
Cykelförråd i källaren
Motorcykelförråd med 3 platser (Separat kö)
3 st barnvagnsförråd

Byggnadssätt

Byggår
1917-1919

Husets arkitekt är Ernst Krüger som bland annat har gjort SKF:s klassiska huvudkontor, Krokslätts fabriker, Merkurhuset m.fl.

Området

Mäklaren om Gamlestaden

URBANT LIV I GAMLESTADEN
I Gamlestaden bor du i ett expansivt område med puls och närhet till naturen. Du har också nära till all aktivitet som Kvibergs idrottscentrum erbjuder. Och när längtan in till Göteborgs city blir stor är du där på bara några minuter.

ETT HIPSTERMECKA
Namnet säger mycket – men inte allt. Visst skvallrar begreppet Gamlestaden om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg men det är också ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här växer en modern, tät och dynamisk blandstad fram med ett nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden. Gamlestadens historia är både lång och spännande. Området tillhörde staden Nya Lödöse men när Göteborg grundades 1621 blev den ”gamla staden” kvar. 500 år senare välkomnar vi framväxten av en ny stad med bostäder, butiker, kontor och resecentrum. Här finns stora visioner, framtidstro och nya möjligheter och med det är Gamlestadens attraktionskraft helt klart på uppåtgående. Här etablerar sig många mindre aktörer och det gamla Slakthuset har blivit en plats för mat och kultur.

PÅ SKIDOR ELLER SKATEBOARD
I början av förra århundradet startade SKF sin verksamhet i Gamlestaden. Det blev snabbt ett stort behov av arbetarbostäder och här uppfördes landshövdingehus i oregelbundna storgårdskvarter. Husen i 20-talsklassicism och nationalromantik är till stor del välbevarade än i dag. I SKF:s gamla lokaler finns nu en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Samtidigt som du har all denna puls precis utanför dörren är det aldrig långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Sveriges största idrottscentrum i Kviberg kan du åka längdskidor eller spela fotboll eller beachvolleyboll året runt. Här kan du klättra, åka skateboard eller njuta en bra lunch. I närområdet finns också Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng och Alelyckans sportcenter erbjuder badminton, tennis och squash. Den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter kan se fram emot ett riktigt gott liv i Gamlestaden.

Med sitt strategiska läge nära centrala Göteborg är det här en plats med fantastiska möjligheter. Gillar du att cykla är det bara att gratulera – en fin cykelväg leder hela vägen in till city. Annars tar spårvagnsfärden till Centralstationen bara några minuter. I Gamlestaden finns flera förskolor att välja mellan och Gamlestadens skola är en grundskola för åk F-9.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Gamlestaden? Kontakta våra mäklare Bostadsrätter City - Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa val i Gamlestaden

3
 • Cederleüfs & Svenheimers, tredje generationens café och bageri
 • Wine Mechanics urban winery
 • Nya moderna resecentrum med bibliotek

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Måns Bryntessonsgatan 19A
  Utgångspris
  1 900 000 kr
  Månadsavgift
  3 795 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Banérsgatan 14B
  Månadsavgift
  3 891 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  3 425 000 kr
  Månadsavgift
  2 992 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Batterigatan 7A
  Månadsavgift
  3 110 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Batterigatan 7D
  Månadsavgift
  3 110 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Götaholmsgatan 8
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 966 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!