Bostäder till salu på Heden

Hitta din nya bostad på Heden

Attraktiva bostäder till salu på Heden

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu på Heden just nu!

Området

Mäklaren om Heden

BO I HÄNDELSERNAS CENTRUM
Här bor du med direkt närhet till vad innerstan har att erbjuda. En kort promenad bort ligger Avenyn med ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, affärer, banker, teatrar och bibliotek.

NÄRHETEN TILL ETT AKTIVT LIV
Det är här det händer. Heden är namnet på både stadsdelen och den stora aktivitetsytan som tar för sig i stadsrummet och sedan många år är en självklar del i Göteborg. Vill du uppleva sport från åskådarplats, ligger såväl Nya och Gamla Ullevi som Scandinavium på kort promenadavstånd. Här ryms inte bara idrott i organiserad form: lika självklart ska det vara att ta ett parti boule när andan faller på, eller varför inte en skridskotur vintertid? Heden har en plats i alla göteborgares hjärta och välkomnar ung som gammal med nya aktiviteter som lekplatser, kaféer och fotbollsplaner. Korsar man Parkgatan och Nya Allén hamnar man rakt framför huvudentrén till Trädgårdsföreningen. En grön pärla mitt i stan och en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med Palmhuset, Alfons Åbergs kulturhus och vacker grönska. Det är svårslaget att kunna slå sig ner i gräset en varm sommarkväll eller bara strosa runt.

Här har du Göteborgs absoluta mittpunkt som bäddar för spontant aktivt stadsliv. Du hittar flera av stadens bästa restauranger OCH när citypulsen blir för påträngande är DET SKÖNT kunna dra sig tillbaka till Hedens lugna kvarter.

EN KNUTPUNKT I GÖTEBORG
Heden har en historia långt bak i tiden och har varit i stadens ägor sen den grundades 1621. Heden har använts av Kronan, men även varit plats för betesmark och kreatursförsäljning.

Bebyggelsen vid Heden domineras av flerbostadshus. I stadsdelen Centrum, som Heden tillhör, finns ett stort utbud av förskolor, grundskolor och gymnasium. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). Området runt Heden kommer med stor sannolikhet att fortsätta utvecklas och ge utrymme för såväl nya bostäder som kultur- och idrottsaktiviteter för alla åldrar.

Det är mycket goda kommunikationer i området, Heden är en knutpunkt för bussar och från Avenyn går det spårvagnar. Centralstationen når du med buss eller spårvagn.

KONTAKT
Köpa, sälja eller värdera bostad på Heden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Hedens 3 bästa

3
  • Hedens aktivitetsplats
  • Texas Longhorn: en äkta amerikansk burgare
  • Trädgårdsföreningen