Välplanerat med söderbalkong

Hisings Kärra, Göteborg

Lillekärr södra 168

På förhand
Avgift
4 375 kr
Antal rum
2
Boarea
62 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2

Välplanerat med söderbalkong

Trivsamt boende i ett lugnt och omtyckt område. Här bor du i en fin och välplanerad genomgångstvåa med stor balkong i söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Gott om plats för umgänge. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Gott om plats för umgänge
. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Stor balkong i söderläge. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Stor balkong i söderläge
Kontakta mig!. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Kontakta mig!
Gott om förvaring i skåp. Lillekärr södra 168 - Bjurfors
Gott om förvaring i skåp
. Lillekärr södra 168 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till ett trivsamt boende i ett lugnt och omtyckt område. Här bor du i en välplanerad och fint renoverad genomgångstvåa med stor balkong i söderläge. Stora fönsterpartier i två väderstreck skapar ett härligt ljusflöde till lägenheten. Köket erbjuder gott om arbetsytor och förvaring i skåp. Invid fönstret ligger en stor matplats för trevliga middagar. Det stora vardagsrummet har gott om plats att umgås. Här har man plats för både stor soffgrupp och matsalsmöbel. Via balkongdörren nås balkongen som erbjuder många soltimmar och en vacker vy mot omgivningarna. Sovrummet har plats för både dubbelsäng och möblemang. Här finns också bra förvaringsmöjligheter i stor skjutdörrsgarderob. Badrummet är helkaklat i tidlösa färg- och materialval. Hushållsel ingår i avgiften.

Interiör

Här välkomnas man in i bostaden av en hemtrevlig hall med goda avhängningsmöjligheter direkt till höger. Här finns också bra förvaring i skjutdörrsgarderob.

Till vänster om entrén ligger det praktiska köket i klassisk stil med gott om arbetsytor i massivt trä. Här finns gott om förvaring bakom ljusa och stilrena skåpluckor. Här finns en matplats för trevliga middagar. Kök och matplats har stora fönsterpartier som erbjuder vacker vy ut över gården och ger rummet ett fint ljus. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Vardagsrummet är stort och luftigt med härligt fönsterparti som ger rummet ett fint ljusinsläpp. Detta rum kan utan problem möbleras med både soffgrupp och matsalsmöbel. På golvet ligger mörkt laminat och väggarna är ljusa. I anslutning till vardagsrummet ligger den stora balkongen i soligt söderläge. Här kan man koppla av och njuta av solen hela dagen.

Innanför vardagsrummet ligger det trivsamma sovrummet med fönster i söder. Det ligger rofyllt helt utan insyn. Här inryms både dubbelsäng och möblemang. Här finns gott om plats till förvaring i rymlig skjutdörrsgarderob.

Det helkaklade badrummet är stilrent i svart och vitt. Här finns toalett, handfat med kommod samt dusch med massagefunktion. Här finns också en tvättmaskin.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 38
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
431
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Göteborgshus nr 38 innehar tomträtt till fastigheterna Kärra 43:10-43:12, 55:1-55:2 med adresserna Prilyckegatan 87-123 & Lillekärr Södra 167-194. På tomten har år 1974-1975 uppförts bostadshus med 431 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 30.169,5 kvm.

Fastigheterna innehas med tomträtt, ett avtal som gäller oförändrat t.o.m. 2024.

Se gärna föreningens hemsida för mer information: www.gbghus38.se

Föreningens ekonomi

3% höjning per år kommande 4 år pga renovering tak och solceller.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
2007-2008 - Spolades V/A-stammar i kök och badrum.
2009 - Byttes fönster och dörrar i samtliga lägenheter och tvättstugor renoverades.
2011 - Renoverades fasaden på Prilyckegatan och likaså carportar tillhörande samma adress och man renoverade samtliga lekplatser samt dränerade radhusen på nummer 95-97.
2011-2012 - Utfördes elarbete i källaren (el flyttades då från mark till tak i samtliga källargångar). Samma år sattes rörelsecensorer in i källare och tvättstugor och alla låssystem i källargångar och tvättstugor byttes till tags. Föreningen slutförde även värmejustering så alla boende skulle få en god inomhustemperatur.
2012 - Byttes samtliga elcentraler ut och takfläktar på höghusen byttes ut.
2012-2013 - Gjordes kontroll av föreningens stammar och en takutredning genomfördes. Dränering samt tätning av gavlar genomfördes.
2013-2014 - Byttes V/A-stammar mellan husen och en stamrenovering med metoden relining genomfördes av de vertikala och horisontala stammarna. Arbeten utfördes för att förbättra takavrinning och under samma period renoverades samlingslokalen Kajutan.
2014 - Renoverades källartrappor.
2015-2016 - Slutfördes stamrenovering med relining.
2016-2017 - Byttes fönster i källare, radhus och tvättstugor. Även pålning och förstärkning av trapphus på Prilyckegatan 87-89 samt 103-105. Även bastun renoverades.
2017 - Påbörjades betongrenovering.
2018-Betongrenoveringar

Planerade:
2020-2021 - Tak och solpaneler (pågående)
2020 - Dränering
2021 - Underhåll av hissar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Föreningen har även beslutat att vid badrumsrenovering så hjälper man bostadsrättsinnehavaren till en viss del. Man står för kostnaden av tätskikten vid renovering. För mer information, kontakta föreningen.

Parkering

Föreningen försöker tillhandahålla en parkering mot avgift till varje bostad men det finns inga garantier för detta. Öppen plats med el: 175 kr/mån.

Man kan sätta upp sig i kö för att få hyra en extra parkering eller byta till carport. Det finns även parkering inomhus för MC, till dessa är det kö. Både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra finns också möjlighet till att parkera MC och moped under tak på särskild plats, dessa är gratis. Föreningen erbjuder också ett antal husvagnsparkeringar både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra, till dessa är det kö. För aktuell information kring tillgången kontakta föreningen.

TV/bredband

TV via Comhem
Bredband via Comhem och fiber via Telia. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor på varje gård, totalt åtta tvättstugor, som är utrustade med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt två torkrum. I två av tvättstugorna finns även mattvätt. I föreningen finns även samlingslokal, övernattningslägenhet, pingisrum, styrelserum, bastu och cykelrum.

Övrigt

Informationen ovan är tagen från säljare, hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Parkering

Föreningen försöker tillhandahålla en parkering mot avgift till varje bostad men det finns inga garantier för detta. Öppen plats med el: 175 kr/mån.

Man kan sätta upp sig i kö för att få hyra en extra parkering eller byta till carport. Det finns även parkering inomhus för MC, till dessa är det kö. Både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra finns också möjlighet till att parkera MC och moped under tak på särskild plats, dessa är gratis.

Månadsavgift

Avgift
4 375 kr

I avgiften ingår värme, vatten, hushålls-el, sophämtning och kabel-TV basutbud via Comhem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,20547%
Andel av årsavgiften är
0,2063%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
3 502 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
277
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
62 kvm

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
132
Energideklarationsdatum
2020-03-24

Området

Mäklaren om Hisings Kärra

Hisings Kärra är en grön och expanderande stadsdel. Bostäderna här består nästan helt av bostadsrätter, radhus och villor. Stadsdelen är befolkningsmässigt en av de minsta i kommunen men till ytan en av de största. I Hisings Kärra bor du med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt.

OMRÅDET
Befolkningen i stadsdelen uppgår till cirka 11 000 personer varav de flesta är bosatta i tätorten Hisings Kärra och Gerrebacka. Rödbo är huvudsakligen lantbruksbygd med inslag av villabebyggelse angränsande till Kungälv.

NATUR, KULTUR OCH FRITID
Svankällan ligger norr om Hisings Kärra och Gerrebacka på Hisingen. Det är ett stycke natur och kulturlandskap på gränsen mellan stad och land. Bäckens flöde genom området dämdes upp i början av 1900-talet för att ge rum för fiskodlingar i dammar. Dessa finns kvar som en igenväxande våtmark. Området har nu rustats upp, vattennivån höjts och nya stigar har anlagts. En våtmarkspark har skapats. Här kan djur- och växtliv frodas, samtidigt som Svankälla är tillgänglig för unga och gamla. Med nya stigar, fågeltorn och utsiktsberg har det öppnats en ovanlig natur- och kulturpark för alla.
Kärra Centrum är den naturliga platsen för evenemang av allehanda slag. Här arrangeras midsommarfirande, julmarknad, knallemarknad och förenings- och kulturdagen Kärradagen, där föreningar, hantverkare och artister medverkar. Dessutom finns bibliotek, sim- och sporthall, fritidsklubbar, IT-caféet, fritidsgård, kulturskola m.m. Elljusspår finns på Jämmerberget och i Göta älv finns numera möjlighet att fånga en och annan gädda. Mittemellan Hisings Kärra och Rödbo finns Europas nordligaste bokskog med ett rikt fågelliv och dit hägern återkommer varje vår för att häcka. I Kärra är idrotten en viktig sysselsättning. De stora klubbarna är Kärra HF(Handboll), Kärra KIF(Fotboll) samt Kärra IBK(Innebandy). Dessutom finns Clarebergs Ridklubb som är populär och lockar många hästintresserade.

UTBILDNING
I Hisings Kärra finns sex förskolor samt flertalet familjedaghem. Här finns även en förskola som drivs i Svenska Kyrkans regi. Det finns tre kommunala grundskolor där det även ingår fritidshem. Den kommersiella servicen i området är god med bankkontor, apotek, frisörer, konditorier, blomsteraffärer och dagligvarubutiker.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna från Kärra är goda med buss som tar dig in till innerstaden på ca 20 min.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Kärra? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lillekärr södra 168

Lillekärr södra 168,
425 31 HISINGS KÄRRA

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Södra 194
  Månadsavgift
  4 337 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Norra 90
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 977 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Prilyckegatan 65
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 257 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  46,5 kvm

  Visning: 2021-02-28 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Norra 100
  Månadsavgift
  4 643 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättsvilla

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Svarvstensvägen 20
  Månadsavgift
  5 675 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Norra 112
  Månadsavgift
  3 999 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr södra 202
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 822 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  Adress
  Lillekärr södra 208
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  5 610 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,5 kvm

  Visning: 2021-03-02 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr södra 166
  Månadsavgift
  5 142 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  75,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Södra 134
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 221 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Norra 4
  Månadsavgift
  5 881 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  97,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ingebäckslyckan 87
  Månadsavgift
  4 548 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!