På Ugglebergets högsta punkt med vidsträckt havsvy

Hovås, Göteborg

Uggleberget 24

Pris
6 990 000 kr
Avgift
4 167 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 8
Hiss
Ja

På Ugglebergets högsta punkt med vidsträckt havsvy

 • Ansvarig mäklare

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 09

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Unik terrassbostad högst upp i Hovås relax. Uggleberget 24 - Bjurfors
Unik terrassbostad högst upp i Hovås relax
Här erbjuds milsvid panoramavy från Ugglebergets högsta punkt. Uggleberget 24 - Bjurfors
Här erbjuds milsvid panoramavy från Ugglebergets högsta punkt
Milsvida vyer i ett uppskattat privat läge. Uggleberget 24 - Bjurfors
Milsvida vyer i ett uppskattat privat läge
. Uggleberget 24 - Bjurfors

Exklusiv och stor terrass om 33 kvadratmeter samt balkong med grönskande vy

Uppe på Uggleberget är det glesare mellan husen och läget mer privat. Uggleberget 24 - Bjurfors
Uppe på Uggleberget är det glesare mellan husen och läget mer privat
Här strålar solen från morgon till kväll och ända tills den går ned i horisonten. Uggleberget 24 - Bjurfors
Här strålar solen från morgon till kväll och ända tills den går ned i horisonten
I grannföreningen finns också ett gemensamt soldäck med möjlighet för grill och avkopplande stunder. Uggleberget 24 - Bjurfors
I grannföreningen finns också ett gemensamt soldäck med möjlighet för grill och avkopplande stunder
Föreningen har en gemensam takterrass där man kan grilla och njuta av den vidsträckta vyn. Uggleberget 24 - Bjurfors
Föreningen har en gemensam takterrass där man kan grilla och njuta av den vidsträckta vyn
. Uggleberget 24 - Bjurfors

En våning ned finns föreningens gemensamma bastu och relaxavdelning samt en utanförliggande terrass

På promenadvänligt avstånd nås Nya Hovås med sitt utmärkta serviceutbud. Uggleberget 24 - Bjurfors
På promenadvänligt avstånd nås Nya Hovås med sitt utmärkta serviceutbud
Här finns all service man behöver och goda kommunikationer, inte minst den lokala fiskhandlaren. Uggleberget 24 - Bjurfors
Här finns all service man behöver och goda kommunikationer, inte minst den lokala fiskhandlaren
Här ges känslan av småstadsidyll med småskaliga butiker och mysiga caféer. Uggleberget 24 - Bjurfors
Här ges känslan av småstadsidyll med småskaliga butiker och mysiga caféer
Lasse Maja Bageri och café lockar med frukostfrallor och mysiga fikastunder. Uggleberget 24 - Bjurfors
Lasse Maja Bageri och café lockar med frukostfrallor och mysiga fikastunder
Även västkustens salta bad nås på en kort gång- eller cykeltur. Uggleberget 24 - Bjurfors
Även västkustens salta bad nås på en kort gång- eller cykeltur

Planskiss

Planlösning
Bostadens planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i Hovås Relax är en av de mest eftertraktade takvåningarna som Nya Hovås och Uggleberget har att erbjuda belägen. Högst upp på en bergsluttning och i en förening som hade första inflyttning under 2018 , erbjuds denna unika bostad om 82 kvadratmeter. Här erbjuds både en exklusiv takterrass och en grönskande balkong, båda i utmärkt sydvästläge. Läget är privat och alldeles slående med en milsvid vy över skärgården. Utsikten utspelar sig likt en tavla som ändrar skepnad från morgon till kväll och inte minst över säsongens skiftningar.

Ett hem med känsla för stil och finess, där ett högkvalitativt kök och vardagsrum samsas i en öppen och social planlösning. Två rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter i garderober samt ett lyxigt badrum med stilrena färg- och materialval.

Nya Hovås har allt att erbjuda. En modern och urban känsla med puls men också närhet till naturen och av Göteborgs salta havspärlor. Uggleberget passar utmärkt för både gammal som ung och för er som önskar en citykänsla men med ett lugn och goda kommunikationer inpå knuten. Husets arkitektur är modern och konstruerad på ett sett som får det att smälta in i bergssluttningen. Huset är ritat utav Dreem Arkitekter som har varit noga med att få fasaden riktad mot väst, vilket ger maximalt med sol och samtidigt utsikt över havet. Uggleberget 24 och 26 är två olika föreningar men försedda med ytor som kan samutnyttjas av de boende. Detta innefattar ett generöst soldäck i grannföreningen med vacker havsvy och en bokningsbar relaxavdelning med bastu och tillhörande terrass, endast en våning ned.

Här finns både varm- och kallgarage och från entréplan tar hissen dig ända upp till det egna våningsplanet högst upp. Lika praktiskt som bekvämt. Genomgående för lägenheten är en vitpigmenterad ekparkett och stora fönster med generöst ljusinsläpp på mellan 60 - 80 centimeter i bröstningshöjd. Fönstren vid terrassen går hela vägen ned till golvet och bostadens samtliga fönster har vackra fönsterbräden i sten.

Väl inne i bostaden möts man av en hall med stor skjutdörrsgarderob och sobert klinkergolv. Rakt fram från hallen är väggen alldeles utmärkt för en stor spegel som både ger rymd och ett inbjudande intryck. Här separerar sig bostaden. till vänster de privata sovrumsdelarna och till höger öppnar sig bostaden och man möts av ljusa och öppna sällskapsytor. Längs med hela rummet och i gavel finns fönster med en fantastisk vy från södra till västra skärgården. Här är läget privat och inget som stör eller hotar dess milsvida vy. De stora fönsterpartierna medför ett rum som badar i ljus och en frihetskänsla med grönskande träd och hav i blickfång.

I den öppna planlösningen ryms både kök, matplats och vardagsrum. Känslan ä härlig och köksön blir som den naturliga samlingspunkten i rummet med sikt över alla ytor. Läget med fönster i tre väderstreck tillåter ljuset att flöda fritt genom lägenheten och ledorden för detta hem blir, ej förvånande, ljus och rymd. Här välkomnas ute till inne med fantastiska utemiljöer med både balkong och exklusiv terrass. Balkongen om cirka 8 kvm och med det omslutande smidesräcket av galvat stål lockar med sitt trivsamma söderläge. Från de sociala ytorna nås den generösa terrassen om hela 33 kvadratmeter. Väl ute inser man snabbt att detta blir en given favoritplats. Perfekta sällskapsytor för både grill och avkopplande stunder. Här strålar solen från morgon till kväll och ända tills den går ned i horisonten.

Det stilrena köket är signerat HTH och inrett i klassiskt vit skåpsinredning. Ett kök som inbjuder till god matlagning och sociala tillställningar. Maskinparken är rostfri från högklassiga Siemens. Köket har utmärkta arbetsytor och den socialt placerade köksön är lika bra för tillredning, servering som social knutpunkt. I alla skåp och lådor ryms köksutrustning, porslin och redskap som man gärna inte har framme. Matbordet kan placeras på flera sätt men gärna intill fönstren och utsikten så att man kan njuta av den vackra vyn även i sittande position.

Vidare in mot bostadens mer privata delar nås bostadens båda sovrum och det generösa badrummet som inger en lyxig känsla. Ytskikten är tidlösa med kaklade väggar i vitt och smakfullt klinker i grått. En hörndusch med väggar i glas, wc, handfat med kommod och handdukstork håller alla samma höga standard. Samtliga av märket Svedbergs. Badrummet har även en praktisk tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare ifrån Siemens med ovanliggande arbetsyta och förvaring.

Master Bedroom har tillgång till en komplett och rymlig klädkammare som inredd med utmärkt förvarningssystem. Rummet är ljust och helt insynsskyddat och fönstervyn blir i det närmsta som en tavla som ramar in den lummig grönskan strax utanför. Rummet ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord men även ytterligare avlastningsmöbel om så önskas.

Det andra och mindre sovrummet ligger alldeles intill. Rummet används med enkelhet som sovrum, kontor eller plats för övernattande gäster. Här finns förvaring i platsbyggda garderober.

Solskydd sitter i båda sovrummen och i fönstret vid matplatsen.

Fakta

Uteplats/balkong

Generös och exklusiv terrass om 33 kvm som bjuder på panorama havsutsikt. Bostaden har också en balkong om cirka 8 kvm vänd mot söder.

TV/bredband

Internetanslutning, Tv och IP-telefoni kommer finnas i samtliga lägenheter genom Telia och ingår i avgiften (Telia Triple Play)

Parkering

Föreningen erbjuder garageplatser och parkeringsplatser, kösystem kommer att tillämpas.

Månadsavgift

Avgift
4 167 kr

Inkl värme, kallvatten och Telia Triple Play. Schablonmässig varmvattenförbrukning 150 kr i månaden. Definitiv avräkning mot verklig förbrukning sker en gång per år.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
6 990 000 kr
Lägenhetsnummer
1701
Våningsplan
8 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
82 kvm

Byggnadssätt

Byggår
2018
Uppvärmning
Elpanna med bergvärme och vattenradiatorer

Bostadsrättsförening

Namn
Hovås Hills Relax
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Hovås Hills Relax har 32 bostadsrätter, nyproducerade 2018, med unikt läge på toppen av Uggleberget. I föreningen finns en gemensam terrass samt bastu- och relaxavdelning med enastående panoramautsikt över havet och horisonten.

Övrigt

Grannföreningen har ett stort gemensamt soldäck med bland annat solsängar, matbord och grill. Härifrån ges fantastisk vy och golvet är försett med exklusiva ädelträet Cumaro. Föreningen har också tillgång till en trevlig bastu som ligger en våning ner i samma förening. Utmärkt för både återhämtning och en avkopplande stund. Bastun är utrustad med fyra stycken bastulavar, ASP-panel, omklädningsrum, dusch, utomhusdusch samt inte minst fönster med fantastisk utsikt.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,4135%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Varje bostadsrättsinnehavare kommer att debiteras egna förbrukningsavgifter för hushållsel och vatten (både varm- och kallvatten).

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
34
Energideklarationsdatum
2019-11-08

Området

Mäklaren om Hovås

I mer än 100 år har Hovås varit ett av Göteborgs mest attraktiva områden, som för varje årtionde lockar fler och fler bofasta. Så pass att det nu blivit dags att ta nästa steg in i framtiden. Här är det lätt att finna lugnet och harmonin, med sköna, gröna naturområden i ryggen och blicken mot havet.

NATUR OCH FRITID
Mot en fond av sommarresidens- och badhotellskultur med dess sekelskiftescharm, växte under 1900-talet ett klassiskt och genuint villaområde fram. Här är havet ständigt närvarande, året om och i alla väder. Med flera större båthamnar och många olika badplatser att välja på, hittar man lätt sina egna smultronställen – fina sandstränder, härliga klippor eller kallbadhuset med bryggor, bastu och restauranger. Men Hovås är förstås mycket mer än så. Som om det inte vore nog med alla sköna grönområden att motionera eller ströva omkring i, breder Sveriges äldsta golfbana (enligt många en av de vackraste) ut sig och lockar till en 18-hålsrunda, eller varför inte bara ett snack över god lunch medan man blickar ut mot det blå havet. Har du andra intressen än golf, finns ett stort utbud av idrottsföreningar, klubbar, träningslokaler och aktiviteter: tennis, simning, fotboll eller löpning i underbar natur
– kort sagt; det blir aldrig tråkigt i Hovås, tempot upplevs bara lite lugnare än i staden.

HISTORIA
Villastaden Hovås kom till mellan 1905 till 1930 och hade Djursholm i Stockholm som förebild. De vackra nationalromantiska sekelskiftesvillorna med sina stora trädgårdar, tillsammans med senare decenniers klassicism, funkis och arkitektritade hus kommer mycket snart att få fint sällskap av 2010- och 2020-talens nya bostäder. Det innebär förnyelse, en mer blandad bebyggelse och mängder av nya möjligheter till shopping, kultur och nöjen – en ny typ av stadsliv, lite utanför staden. Blir längtan in till centrala Göteborg ändå svår att motstå, tar bil eller buss inte många minuter. Den som föredrar cykel trampar istället lätt och smidigt på vackra Säröbanan, den gamla tågbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster till Hovås, Askim och Särö. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll. I Hovås möts nutid, dåtid och framtid – men vissa saker är och förblir alltid lika attraktiva, oavsett tidpunkt. Som havsnära lägen, stilfull vacker arkitektur och livskvalitet

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hovås? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Uggleberget 24

Uggleberget 24,
436 53 Hovås

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 09

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hovås, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Jans Väg 5
  Utgångspris
  5 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 588 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  90,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!