Genomgångstvåa i toppskick med balkong i soligt västerläge

Centrala Hisingen, Göteborg

Harald Hjärnesgatan 13C

På förhand
Avgift
3 872 kr
Antal rum
2
Boarea
51 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2

Genomgångstvåa i toppskick med balkong i soligt västerläge

Genomgångstvåa i toppskick med balkong i soligt västerläge. Nytt kök från 2020 och badrum från 2018. Nära service och kommunikationer.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Harald Hjärnesgatan 13C! Här erbjuds en mycket centralt belägen genomgångstvåa med fönster i två väderstreck, vilket ger ett vackert ljusflöde i bostaden. Balkongen vetter mot ett soligt västerläge. Trevlig planlösning med optimalt planerade kvadratmeter med ett generöst vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord, vilket skapar en god sällskapsyta. Det är även härifrån balkongen nås i ett soligt västerläge. Ett stilfullt renoverat kök från 2020 med gott om skåp och all tänkbar maskinell utrustning. Badrummet renoverades 2018 i moderna och tidlösa materialval. Rogivande sovrum med skjutdörrsgarderob. I bostaden är det genomgående vita väggar och ett fint parkettgolv i ek. Både vinds- och källarförråd följer lägenheten.

Ett mycket bra boende i attraktivt och expansivt område. På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer.
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband från ComHem

Interiör

Varmt välkommen till Harald Hjärnesgatan 13C.

Här välkomnas du in i en rymlig hall som binder samman lägenhetens samtliga rum. Längre in finns en rymlig dubbelgarderob för möjlighet till förvaring. På golvet i hallen ligger ett praktiskt klinkergolv som sedan övergår till ett parkettgolv som är genomgående för hela bostaden.

Rakt fram från hallen nås det stilfulla och renoverade köket. Här finns gott om förvaringsmöjligheter bakom de vita luckorna. Ovanför arbetsbänken sitter vitt kakel. Köket är funktionellt och stiligt utformat med kombinerad kyl och frys, induktionshäll, integrerad ugn och mikro, fläkt samt integrerad diskmaskin. Invid fönsterpartiet finns en naturlig matplats.

Till vänster nås det rymliga och insynsskyddade vardagsrummet. Stora fönsterpartier tillsammans med den härliga balkongen i bästa västerläge, tillåter mycket ljus att flöda in i rummet. Här ges plats för olika möblerings alternativ där både större soffgrupp med tillhörande möblemang samt
och matgrupp enkelt får plats här.

Sovrummet är stort och ligger rofyllt placerat i bostaden. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här finns gott om förvaring i form av en skjutdörrsgarderob.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinker och vitt kakel på väggarna. Utrustning består i form av WC, handfat med tillhörande skåp, spegel, handdukstork och dusch. Här finns även en praktisk tvättmaskin med en arbetsbänk ovan. Ovanför arbetsbänken sitter ett överskåp för extra förvaring. På golvet ligger skön golvvärme.

Varmt välkommen på visning.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 32:2

Bostadsrättsförening

Namn
Hsb Brf Kvillebäcken i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
142
Antal lokaler
16
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kvillebäcken består av 142 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 16 st lokaler. 6 av fastigheterna innehas med tomträtt, den 7e är friköpt. Nya tomträttsavtal har skrivits med kommunen under åren från 2016. Fastigheten bebyggdes 1951 och adresserna är Godemansgatan 9 A-E, Gullrisgatan 4 A-D, 5 A-E, Harald Hjärnes Gata 13 A-F, 14 A-C, 18 A-C och Rudenschöldsgatan 15 A-E.

Föreningens ekonomi

Avgiften höjdes 2020-01-01 med 1,5% och planeras höjas med 4% i 2021 på grund av kommande renoveringar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
86-87 - Fastigheten rotrenoverades: stambyte, renovering av fasad och tak samt el och ventilation.
2011: Injustering av ventilationssystemet genomfördes.
2012: Ommålning av trappuppgångar.
2014: Fasadtvätt och stensättning på fastighet samt ombyggnad av ventilationssystem.
2015: Kontroll av bostädernas badrum.
2016: Byte av garageportar.
2017-2018: OVK genomfördes.
2020: OVK genomfördes på Godemansgatan 9.

Planerade:
2020: Föreningen har påbörjat ett projekt gällande dränering av 6 hus av 7. Första huset påbörjades i april/maj och är färdigt, exakt tid för övriga är ej fastställt.

Föreningen arbetar utifrån en långsiktig underhållsplan, vilken uppdateras löpande. Enligt underhållsplan kommer planerade arbeten innefatta bland annat takrenovering och fönsterrenovering, detta kommer ske om några år.

För mer information om föreningen, se hemsida: www.hsbkvillebacken.se

Parkering

63 parkeringsplatser, varav 15 är garage. Kö till garage och p-platser vid Godemansgatan. Övriga p-platser finns det ofta ledigt eller en kort kö. Gratis parkering på gatan annars.

- Gästparkering vid Harald Hjärnesgatan (tillstånd behövs)
- Betalplatser utomhus (225 kr/mån)
- Garageplatser (550 kr/mån)
- Mc-garage (120 kr/mån)

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering också ansökas hos Göteborgs Stad på vissa adresser.

TV/bredband

Bredband (100Mbit), TV samt IP-telefoni via ComHem ingår i avgiften till en fast kostnad om 80kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Föreningen tillhandahåller en trevlig grillplats med trädgårdsmöbler att njuta av när vädret tillåter.

Gemensamma utrymmen

Via föreningen har man tillgång till en samlingslokal (som man kan låna kostnadsfritt), cykelförråd, tvättstuga och torkrum. Till lägenheten hör ett källarförråd och ett större vindsförråd. Övernattningslägenhet (på Harald Hjärnesgatan 13 E) med 5 sängplatser finns att hyra till en kostnad av 150 kr/natt.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Uteplats/balkong

Balkong i soligt västerläge

Månadsavgift

Avgift
3 872 kr

Avgiften inkluderar värme, vatten samt bredband, tv och telefoni (via Comhem)

Ekonomi

Andel i föreningen
0,75842%
Andel av årsavgiften är
0,75842%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
64
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
51 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
160 kr
Försäkring
120 kr
Summa
280 kr

Byggnadssätt

Byggår
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energideklarationsdatum
2010-11-19

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Harald Hjärnesgatan 13C

Harald Hjärnesgatan 13C,
417 20 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1B
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas Gata 9
  Månadsavgift
  3 698 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Kvillegatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 134 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2021-01-24 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Trädesgatan 4B
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 607 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2021-01-24 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virvelvindsgatan 20B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 353 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Guldpokalsgatan 8B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 450 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64,5 kvm

  Visning: 2021-01-20 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 4B
  Månadsavgift
  3 411 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 096 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70,5 kvm

  Visning: 2021-01-24 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Väderkvarnsgatan 3C
  Månadsavgift
  2 749 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rundbäcksgatan 20
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 082 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,1 kvm

  Visning: 2021-01-17 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fyrklöversgatan 11
  Månadsavgift
  3 045 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Harald Hjärnesgatan 13B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2021-01-17 12.15 Boka här