Kvadratsmart tvåa i Light Factory

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Mölndalsvägen 87H

Utgångspris
3 290 000 kr
Avgift
3 251 kr
Antal rum
2
Boarea
55 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
6 av 10
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Kvadratsmart tvåa i Light Factory

Väldisponerad tvåa med balkong i växande och citynära Almedal. Gångavstånd till matbutiker, träningsanläggning, kommunikationer och stadens puls!

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

 • Extra kontaktperson

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till denna nyproducerade och optimalt planerade tvåa!. Mölndalsvägen 87H - Bjurfors
Välkommen till denna nyproducerade och optimalt planerade tvåa!
. Mölndalsvägen 87H - Bjurfors
Köket är från Marbodal och är en dröm för den matlagningsintresserade. Mölndalsvägen 87H - Bjurfors
Köket är från Marbodal och är en dröm för den matlagningsintresserade
Stilfullt kök!. Mölndalsvägen 87H - Bjurfors
Stilfullt kök!
. Mölndalsvägen 87H - Bjurfors
. Mölndalsvägen 87H - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Modern tvåa i Light Factory. Elegans, rymd och lyx präglar detta nyproducerade Nova-hem. Nyproduktion utöver det vanliga. I Brf Nova präglar stil och lyx materialvalen i bostaden. Tvåa med balkong. Den aktuella delen av light Factory kallas Nova och står för en ljus, stilren och elegant stil.

Light Factory Göteborg är kvarteret som markerar Göteborgs växande södra centrum på kartan. Projektet är signerat välrenommerade JM som är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Nu har de uppfört elegant upplysta byggnader med adresserna Mölndalsvägen samt Falkenbergsgatan. Byggnaden är formad som ett L och har hela 10 våningar. I projektet ingår totalt 234 lägenheter med allt från 1 till 5 rum och kök. Detta påkostade boendekoncepten är namngett Nyx och Nova.

Light Factory är ett påkostat framtidsboende med praktiska lägenhetsförråd på samma våningsplan som bostaden är belägen. Här finns även en bilpool, laddstation för elbilar samt plats för cykelskötsel där bland annat låsbara cykelboxar finns. Köp med dig morgonkaffet och ta vagnen in till city på endast ett fåtal minuter.

Interiör

Stig in i den ljusa hallen. Här finns gott om plats för avhängning direkt till höger i en garderob med skjutdörrar. Väggarna är fräscht vita och på golvet ligger ask vit 3-stavs parkett , vilket är genomgående i lägenheten och ger ett enhetligt och gediget intryck.

Vi går vidare in i det härliga rummet som med sina ljusa väggar och öppna planlösning mellan köksdelen och vardagsrummet skapar en rymlig och luftig känsla. Lättmöblerat med gott om plats för både en rejäl soffa för mysiga hemmakvällar och matbord. Här nås balkongen.

Köket är från Marbodal och är en dröm för den matlagningsintresserade. Köksluckorna är vita och utrustningen består av kombinerad kyl/frys i rostfritt, inbyggnadsugn i rostfritt med häll, inbyggd mikro i rostfritt, köksfläkt i rostfritt. Bänkskivan är av laminat. Integrerad diskmaskin som underlättar vardagen. Här blir både bjudning och morgonkaffe njutbart.

Vill du lägga dig till ro går du in till det mysiga sovrummet som ligger i anslutning till köket. Här får både säng och sängbord plats. Dessutom finns en rymlig skjutdörrsgarderob från för optimal förvaring.

Det stora badrummet är helkaklat med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet. Utrustningen består av en duschhörna, wc, handfat med praktisk kommod för förvaring samt spegel med belysning. I badrummet finns även en alldeles egen tvätt avdelning med kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Norra Nova
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
91
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen Brf Norra Nova består av 91 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har också fyra lokaler för uthyrning i bottenplanet mot Mölndalsvägen.

JM har påbörjat sin byggnation i södra Centrum. För mer information om projekten vänligen se hemsida.
https://www.jm.se/bostader/sok-bostad/vastra-gotaland/goteborg/sodra-centrum/

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget enligt förvaltare. (2019-04-10)
Utöver överlåtelseavgiften och pantsättningsavgiften, tar föreningen ut en avgift för andrahandsupplåtelser. Denna avgift uppgår till max 10% av prisbasbeloppet (4650 kr för 2019) per år och lägenhet. Avgiften tas ut månadsvis och läggs på avin (388 kr/mån för 2019).

Renoveringar - Utförda och planerade

Då fastigheten är nyproducerad finns inga utförda eller planerade renoveringar.

Parkering

I föreningen finns 42 garageplatser i gemensamhetsanläggning som nås med hiss direkt ifrån trapphusen. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 300 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 3 MC-platser i garaget. Plats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad. Det finns en kölista över de som önskar p-plats. I dagsläget är det kö till samtliga platser. I garaget kommer det också finnas 2 bokningsbara bilpoolsfordon.

TV/bredband

Telia Triple Play

Gemensamma utrymmen

Det kommer finnas en loungeyta med bland annat trådlöst internet, soffa, pentry och matplats. Till bostaden disponeras ett förråd intill lägenheten. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga.

TV/bredband

Telia Triple play med bredband, fast telefoni och tv. (Obligatorisk månadsavgift om 220 kr).

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 251 kr

Varav 3031 kronor utgör föreningens årsavgift per månad som inkluderar värme och kallvatten samt 220 kronor utgörs av obligatoriskt tillägg för bredband. Utöver månadsavgift och obligatoriska tillägget för bredband tillkommer månadsavgift för varmvatten. Årsavgift för varmvatten debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,03%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 290 000 kr
Lägenhetsnummer
31501
Våningsplan
6 av 10*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
55 kvm**

* Vån 5 från hissen.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
170 kr
Vatten/Avlopp
115 kr
Summa
285 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på personlig förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen upprättad energideklaration avseende byggnaden, energideklarationen finns inte heller hos boverket eller föreningen.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Mölndalsvägen 87H

Mölndalsvägen 87H,
412 63 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

 • Extra kontaktperson

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 37
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  4 450 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Mölndalsvägen 87H
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Visning: 2019-09-02 17.15 Boka här

 • Adress
  Mölndalsvägen 87 F
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 172 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2019-08-25 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 39
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 897 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!